Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονται υψηλότερα εν όψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Το μπατ Ταϊλάνδης θα «ανακτήσει την ισχύ» των περιφερειακών νομισμάτων καθώς η Κίνα ανοίγει ξανά: Credit Suisse

Το μπατ Ταϊλάνδης θα «ανακτήσει δύναμη» μεταξύ άλλων νομισμάτων της Νοτιοανατολικής Ασίας καθώς η Κίνα ανοίγει ξανά, δήλωσε ο Max Lin, στρατηγικός αναλυτής Asia FX στην Credit Suisse.

Ο Λιν είπε ότι η Ταϊλάνδη δεν έχει επιβάλει κανέναν ταξιδιωτικό περιορισμό στους Κινέζους τουρίστες και ότι η κυβέρνηση «ακόμα υποστηρίζει πολύ» την ελευθερία του τουρισμού.

«Φαίνεται ότι η περιφερειακή τουριστική ζήτηση εξακολουθεί να είναι υψηλή», είπε, δείχνοντας αναφορές για κινεζική δραστηριότητα εξερχόμενου τουρισμού σε ιστότοπους ταξιδιωτικών κρατήσεων.

ο Μητέρα Πατ Ανέβηκε στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 και διαμορφώθηκε τελευταία φορά στο 33,41 έναντι του δολαρίου.

– Λι Γινγκ Σαν

Οι ασιάτες προμηθευτές της Apple συχνά πέφτουν μετά από αναφορές παραγωγής εσωτερικής οθόνης

Οι μετοχές ορισμένων προμηθευτών της Apple στην Ασία υποχώρησαν ανέφερε το Bloomberg Η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει οθόνες εσωτερικών χώρων το 2024.

Οι μετοχές της LG Display που είναι εισηγμένες στη Νότια Κορέα υποχώρησαν 3,35% στις απογευματινές συναλλαγές, ενώ η Samsung Electronics διαπραγματεύθηκε 0,17% υψηλότερα. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Διαπραγματεύτηκε επίσης με πτώση 0,41%.

Ξεχωριστά, μετοχές εισηγμένες στο Shenzhen Τεχνική Επιτροπή BOEΉ το Jingdongfang, που αυξήθηκε περισσότερο από 1% ανέφερε το Reuters Ο προμηθευτής της Apple σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά για την κατασκευή νέων εργοστασίων στο Βιετνάμ

– Τζιχιέ Λι

Τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται υψηλότερα ακόμη και όταν η Coinbase ανακοινώνει απολύσεις

Τα κρυπτονομίσματα εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εταιρεία κρυπτογράφησης Coinbase δηλώθηκε Σχέδια για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 20%. Αυτό προστατεύει τα χρήματα κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς κρυπτογράφησης.

Bitcoin Οι μετρητές συναλλάγματος διαπραγματεύτηκαν τελευταία φορά 1,55% στα 17.459,63 $. Αιθέρας Έως 1% στα 1.337,85 $.

Άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Kronos και το Cardano σημείωσαν επίσης πρόοδο.

READ  Νήματα: Το Instagram λανσάρει εφαρμογή για να ανταγωνιστεί το Twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Άρμστρονγκ είπε ότι δεν υπάρχει «κανένας τρόπος» να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθούν οι ευκαιρίες «να τα πάμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση».

– Λι Γινγκ Σαν, Κέιτ Ρούνεϊ

Ο πληθωρισμός των Φιλιππίνων θα πέσει στο 2% έως το 2024, λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ο πληθωρισμός στις Φιλιππίνες αναμένεται να επιστρέψει στο στόχο 2% έως 4% έως το 2024: Υπουργός Οικονομικών

Ο πληθωρισμός στις Φιλιππίνες αναμένεται να επιστρέψει στο εύρος των στόχων της κυβέρνησης σε δύο χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Benjamin Diogno.

Ο Diokno είπε ότι αναμένει ο μέσος πληθωρισμός να είναι μεταξύ 2,5% και 4,5% για το 2023, υποχωρώντας μεταξύ 2% και 4% μέχρι το επόμενο έτος, είπε στο CNBC στο Ασιατικό Οικονομικό Φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ.

Ο βασικός πληθωρισμός στις Φιλιππίνες παραμένει υψηλός, αυξάνοντας στο 8,1% τον Δεκέμβριο του 2022 από 8% τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των Φιλιππίνων Φελίπε Μεντάγια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν κατά άλλες 25 έως 50 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο. Ο Diokno είπε ότι αναμένει από την κεντρική τράπεζα να δράσει για κάποιο χρονικό διάστημα φέτος.

«Μπορεί να μειώσουμε κάποια στιγμή φέτος γιατί κάνουμε περισσότερα γυρίσματα», είπε.

– Charmaine Jacob

Οι τιμές καταναλωτή στην Αυστραλία αυξήθηκαν 7,3% τον Νοέμβριο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 7,3% τον Νοέμβριο Αυστραλιανή Στατιστική ΥπηρεσίαΣημάδι ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει.

Το ποσοστό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες του Reuters και υψηλότερο από το 6,9% του περασμένου μήνα.

Η στέγαση, τα τρόφιμα και οι μεταφορές είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που οδηγούν στην άνοδο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ξεχωριστά, η Αυστραλία Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,4% Τον Νοέμβριο, ενισχύθηκε από τις πωλήσεις της Black Friday, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

– Λι Γινγκ Σαν

CNBC Pro: Αυτό είναι το μόνο παγκόσμιο ETF που δημοσιεύει κέρδη κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία.

Το μοναδικό μετοχικό ETF με θετικές αποδόσεις κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία αποκαλύφθηκε από το CNBC Pro.

READ  Ο Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024

Ιαν. Είναι το μόνο αμοιβαίο κεφάλαιο από σχεδόν 7.000 μετοχικά ETF που ελέγχθηκαν παγκοσμίως από το CNBC Pro και δεν δημοσιεύει αρνητική απόδοση για ένα έτος μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2013 και 31 Δεκεμβρίου 2022.

Έχει επίσης προσφέρει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14% στους επενδυτές κατά την ίδια περίοδο, σημαντικά υψηλότερο από τα ευρύτερα αμοιβαία κεφάλαια παρακολούθησης δεικτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Koyfin.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

Το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα φτάνει στο υψηλό 11 μηνών

Το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα τον Δεκέμβριο αυξήθηκε στο 3,3%, το υψηλότερο των τελευταίων 11 μηνών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η ένδειξη ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με το 2,9% του Νοεμβρίου

Η συνολική απασχόληση αυξήθηκε το 2022, παρά την υψηλή ανεργία 28,089 εκατ. από 816.000 Από πριν ένα χρόνο.

– Λι Γινγκ Σαν, Τζιχιέ Λι

CNBC Pro: «Ένα δαπανηρό λάθος: Η Citi σταματά να συγκεντρώνει μετρητά – αποκαλύπτει δύο τομείς για επενδύσεις»

Οι επενδυτές άντεξαν ένα σκληρό 2022 καθώς οι μετοχές και τα ομόλογα υποχώρησαν εν μέσω ευρύτερης αναταραχής στην αγορά.

Ενώ πολλοί βρίσκουν καταφύγιο στη σχετική ασφάλεια των μετρητών, η Citi λέει ότι τώρα είναι η ώρα να το βάλετε σε λειτουργία και επισημαίνει δύο τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν Διαβάστε περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

Η Fed θα πρέπει να παραμείνει πολιτικά ανεξάρτητη όταν αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό, λέει ο Πάουελ

Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ Την Τρίτη Η κεντρική τράπεζα τόνισε την ανάγκη να παραμείνει απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή ενώ αντιμετωπίζει επίμονα υψηλό πληθωρισμό..

Σε ομιλία του στη σουηδική Riksbank, ο Πάουελ σημείωσε ότι η σταθεροποίηση των τιμών θα απαιτούσε πολιτικά δυσάρεστες σκληρές αποφάσεις.

READ  Η Nikki Haley κατηγορεί τον Πομπέο για «ψέματα και φήμες για την πώληση βιβλίων» μετά από ισχυρισμό συμπαιγνίας του αντιπροέδρου | Βιβλία

“Η σταθερότητα των τιμών είναι το θεμέλιο μιας υγιούς οικονομίας και παρέχει ανυπολόγιστα οφέλη στο κοινό με την πάροδο του χρόνου. Αλλά η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός μπορεί να απαιτήσει βραχυπρόθεσμα μη δημοφιλή μέτρα, όπως η αύξηση των επιτοκίων για την επιβράδυνση της οικονομίας.” Ο πρόεδρος είπε σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις.

«Η έλλειψη άμεσου πολιτικού ελέγχου επί των αποφάσεών μας μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά τα απαραίτητα βήματα χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη βραχυπρόθεσμους πολιτικούς παράγοντες», πρόσθεσε.

– Τζεφ Κοξ

Ο χαλκός έφτασε στην υψηλότερη τιμή του από τον Ιούνιο

Χαλκός Έφτασε σε υψηλό που δεν έχει δει από τον Ιούνιο.

Το μέταλλο υποχώρησε 1,3% στα 4,0775 δολάρια. Έφτασε στο υψηλό των $4,0835, το υψηλότερο από τότε που έφτασε στα $4,1160 στις 17 Ιουνίου.

Ο χαλκός αυξήθηκε περίπου 7% από τις αρχές του 2023.

– Τζίνα Φράνκολα, Άλεξ Χάρινγκ

Η Coinbase θα απολύσει το 20% των εργαζομένων

Οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν 6% Αφού ο φορέας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε τα σχέδιά του να περικόψει το 20% του εργατικού δυναμικού του Σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν 950 θέσεις εργασίας και θα σηματοδοτήσουν τον δεύτερο γύρο περικοπών από την εταιρεία τους τελευταίους μήνες. Η Coinbase απέλυσε το 18% του εργατικού της δυναμικού τον Ιούνιο, προετοιμάζοντας μια πιθανή ύφεση και τον χειμώνα κρυπτογράφησης, ο οποίος, όπως είπε, αυξήθηκε «πολύ γρήγορα» κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.

Οι αγορές κρυπτογράφησης δέχθηκαν πιέσεις μετά την κατάρρευση ενός από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης του κλάδου, της FTX.

Σύμφωνα με μια νέα ρυθμιστική κατάθεση, η Coinbase είπε ότι ο νέος γύρος απολύσεων θα μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 25% το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο.

– Κέιτ Ρούνεϊ, Σαμάνθα Σούμπιν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *