Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν λόγω των κερδών, τα κέρδη ξεπέρασαν εν μέσω περικοπών κόστους

Amazon.com (AMZN) τα κέρδη πρώτου τριμήνου την Πέμπτη ξεπέρασαν τους στόχους της Wall Street εν μέσω περικοπών κόστους από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η μετοχή της Amazon υποχώρησε στις εκτεταμένες συναλλαγές καθώς ο σχολιασμός των κερδών της διοίκησης εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει η επιβράδυνση της ανάπτυξης του cloud computing.




Χ



Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου για τη μονάδα υπολογιστών cloud, Amazon Web Services, αυξήθηκαν κατά 16% στα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 37% αύξηση πέρυσι. Οι αναλυτές προβλέπουν ανάπτυξη AWS κατά 15% το τρίμηνο Μαρτίου.

Στην κλήση κερδών της Amazon, η διοίκηση βλέπει πιο αργή ανάπτυξη στις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon τον Απρίλιο και το 1ο τρίμηνο.

Stock AMZN: Πόσο θα διαρκέσει η επιβράδυνση του Cloud;

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, καθώς οι αναλυτές της Wall Street περίμεναν ότι η αύξηση των εσόδων της AWS θα ήταν «κοιλάδα» το τρίμηνο του Ιουνίου 2023. Ωστόσο, εάν η οικονομία των ΗΠΑ πέσει σε ύφεση, η επιβράδυνση του AWS θα χτυπήσει το τελικό αποτέλεσμα αργότερα. Οι τρεις μεγάλοι γίγαντες του cloud computing πιστεύουν ότι ο φόρτος εργασίας της τεχνητής νοημοσύνης θα πυροδοτήσει τελικά μια αναζωπύρωση.

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν άνοδο 12% νωρίς με την πρόωρη απελευθέρωση κερδών στις εκτεταμένες συναλλαγές. Αλλά οι επενδυτές μετριάζουν τον ενθουσιασμό τους. Οι μετοχές υποχώρησαν 2% στις 107,57 στην πρόσφατη κίνηση σήμερα στο χρηματιστήριο.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα κέρδη της Amazon ήταν 31 σεντς ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση.

Τα κέρδη ανά μετοχή της AMZN αυξήθηκαν κατά 9% στα 127,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Amazon θα δημοσιεύσει κέρδη 21 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 124,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

READ  Οι Patriots είναι σε θέση να προσθέσουν το αγαπημένο του Bill Belichick μετά τις περικοπές των Titans

Μετοχή Amazon: Κινήσεις μείωσης κόστους

Τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν 23% στα 9,51 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 9,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Amazon προέβλεψε έσοδα τριμήνου Ιουνίου 130 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο μέσο της προοπτικής της.

Επίσης, η Amazon αναμένει λειτουργικά έσοδα β’ τριμήνου 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο μέσο της προοπτικής της, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιανουάριο, η Amazon είπε ότι θα απολύσει 18.000 εργαζόμενους, τη μεγαλύτερη περικοπή στην 28χρονη ιστορία της. Τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή άλλων 9.000 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν 25% το 2023, σύμφωνα με την έκθεση κερδών της Amazon. Η μετοχή της Amazon έχει σχετική βαθμολογία ισχύος 43 από ένα πιθανό 99. Ταμείο μετοχών IBD.

Ακολουθήστε τον Reinhardt Krause στο Twitter @reinhardtk_tech Για ενημερώσεις σχετικά με το ασύρματο 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το cloud computing.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

IBD Digital: Ανοίξτε τις premium λίστες μετοχών, τα εργαλεία και την ανάλυση της IBD σήμερα

Μάθετε πώς να χρονομετράτε την αγορά με τη στρατηγική αγοράς ETF της IBD

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κινητό μέσο όρο 10 εβδομάδων για αγορά και πώληση

Λάβετε δωρεάν ενημερωτικά δελτία IBD: Προϊόν Αγοράς | Τεχνική Έκθεση | Πώς να επενδύσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *