Οι νέοι ασκούν βέτο σε μέτρα για την εξάλειψη των φορολογικών κινήτρων για την ομάδα πολιτιστικής κληρονομιάς της Συνομοσπονδίας

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιανγκ, άσκησε βέτο την Παρασκευή σε δύο νομοσχέδια που θα ανακαλούσαν τις φορολογικές πιστώσεις για τις United Daughters of the Confederacy, έναν αιωνόβιο οργανισμό που συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για το Συνομοσπονδιακό παρελθόν της πολιτείας και την εθνική ιστορία της.

Κάνοντας αυτό, ο κ. Ο Youngin τάχθηκε στο πλευρό των άλλων Ρεπουμπλικανών στο Νομοθετικό Σώμα, που αντιτάχθηκαν ομόφωνα στα νομοσχέδια, και οι Δημοκρατικοί της πολιτείας αντιτάχθηκαν στις προσπάθειες μείωσης της σχέσης της Κοινοπολιτείας με ομοσπονδιακούς οργανισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα νομοσχέδια έλαβαν σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη των Δημοκρατικών και στα δύο Σώματα του Νομοθετικού Σώματος. (Ένας Δημοκρατικός δεν συμμετείχε σε μία ψηφοφορία.)

Οι απαλλαγές από τον φόρο ακίνητης περιουσίας του οργανισμού προστέθηκαν στον κρατικό κώδικα τη δεκαετία του 1950, κατά τη διάρκεια της απόσχισης και της διατήρησης στενής σχέσης με την Κοινοπολιτεία. Το τμήμα Βιρτζίνια της εταιρείας απαλλάσσεται επίσης από την πληρωμή φόρων εγγραφής, οι οποίοι επιβάλλονται όταν η πώληση της ιδιοκτησίας καταγράφεται για δημόσια εγγραφή.

Κύριος. Σε μια δήλωση που εξηγεί την απόφασή του, ο Youngin αναγνώρισε ότι η απαλλαγή από τον φόρο ακίνητης περιουσίας είναι «ώριμη για μεταρρύθμιση, περιορισμένη από ασυνέπειες και ασυνέπειες». Ωστόσο, είπε ότι τα νομοσχέδια ήταν πολύ στενά, στοχεύοντας συγκεκριμένα τις United Daughters of the Confederacy, και η έγκρισή τους θα δημιουργήσει ένα «ακατάλληλο προηγούμενο».

Οι νομοθέτες που εισήγαγαν τα νομοσχέδια είπαν ότι ήθελαν να εκσυγχρονίσουν τον φορολογικό κώδικα ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες αξίες του κράτους. Είπαν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποστηρίζει οργανώσεις που προωθούν τον μύθο της συνομοσπονδίας. Οι επικριτές της νομοθεσίας είπαν ότι τα νομοσχέδια στοχεύουν άδικα τις Ηνωμένες Κόρες της Συνομοσπονδίας και παρεξηγούν την ομάδα και τους στόχους της.

READ  Το Box Office του «Super Mario Bros. Movie» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως - The Hollywood Reporter

Ο εκπρόσωπος Alex Askew, ένας Δημοκρατικός που εισήγαγε ένα από τα νομοσχέδια, χαρακτήρισε τα βέτο του κυβερνήτη “μπερδεμένα”.

«Ο λαός της Βιρτζίνια αξίζει να γνωρίζει γιατί ο κυβερνήτης δίνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε εταιρείες που υποστήριζαν ιστορικά τη δουλεία», είπε ο κ. Ο Askew ανέφερε σε μια δήλωση, «Θα εργαστούμε προς μια δικαιότερη φορολογική πολιτική που να αντικατοπτρίζει πραγματικά τη δέσμευσή μας για ισότητα και πρόοδο».

Κύριος. Αν ο Γιανγκ είχε υπογράψει τα νομοσχέδια, η Stonewall Jackson Memorial Inc. και η Confederate Memorial Literary Society, οι οποίες αντιμετωπίζουν απειλές για τις απαλλαγές από τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Ο Stephen Farnsworth, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Mary Washington στο Fredericksburg, δήλωσε μετά την έγκριση των νομοσχεδίων από τη Συνέλευση τον Απρίλιο, “ο κυβερνήτης συνεχίζει να εργάζεται για να τον οδηγήσει στη βάση των Ρεπουμπλικανών. Λόγω των πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών που έχουν συμβεί στη Βιρτζίνια τα τελευταία χρόνια, την επόμενη φορά που ένας Δημοκρατικός θα γίνει κυβερνήτης, οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα καταργηθούν.” Περίμενε ότι θα γίνει.

Η κληρονομιά της Συνομοσπονδίας εξακολουθεί να αμφισβητείται στην πολιτεία που κάποτε στέγαζε την πρωτεύουσά της. Στο Σάρλοτσβιλ και το Ρίτσμοντ, αγάλματα και μνημεία σε προσωπικότητες της Συνομοσπονδίας έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα, μια αγροτική σχολική περιφέρεια αποκατέστησε τα ονόματα των αξιωματικών της Συνομοσπονδίας σε δύο σχολεία, τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση για την κατάργησή τους.

Ρόμπερτ Ε. Το νομοθετικό σώμα ψήφισε επίσης νομοσχέδιο για την ανάκληση ειδικών πινακίδων κυκλοφορίας από τον Lee and the Sons of Confederate Veterans, μια παραδοσιακή οργάνωση ανδρών. Ο κυβερνήτης Γιανγκ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο την Παρασκευή.

READ  Το Hubble καταγράφει τις βρυχόμενες καταιγίδες του γίγαντα και το ηφαιστειακό φεγγάρι Io

Με το βέτο του στα νομοσχέδια φοροαπαλλαγών, ο κ. Ο Youngin απέτρεψε επίσης τα κεντρικά γραφεία των United Daughters of Richmond, ένα μαρμάρινο κτίριο, από το να υπόκεινται σε φόρους ιδιοκτησίας. Το κτίριο, το οποίο λειτουργεί ως μνημείο για τις συνομοσπονδιακές γυναίκες του πολέμου, καταχωρήθηκε ως απαλλασσόμενο στον φορολογικό κώδικα το 1957.

Σύμφωνα με τον Parrish Simmons, εκπρόσωπο του εκτιμητή ακινήτων του Richmond, εάν ένας νόμος καταργούσε τις εξαιρέσεις, η οντότητα που προσδιορίζεται ως ιδιοκτήτης του ακινήτου θα είναι υπεύθυνη για την πληρωμή του φόρου. Οι φόροι μπορεί να φτάσουν τα 53.000 $ ετησίως.

Οι United Daughters of the Confederacy δεν απάντησαν αμέσως αίτημα για σχολιασμό, αλλά σε δήλωση που κυκλοφόρησε πριν από το βέτο του κυβερνήτη, η Ginny Widowski, πρόεδρος των United Daughters of the Confederacy, είπε ότι οι νομοθετικές προσπάθειες για την κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων ήταν άδικες. Διακρίσεις, “Η συνεχιζόμενη παρενόχληση των γυναικών μας και της δουλειάς μας δεν θα μας αποτρέψει από το φιλανθρωπικό έργο που κάνουμε.”

Από την ίδρυσή της το 1894, η ομάδα ήταν ανοιχτή σε μέλη για γυναίκες που είναι απόγονοι Συνομοσπονδιακών στρατιωτών. Αν και η δηλωμένη αποστολή των United Daughters of the Confederacy είναι να τιμήσει τους προγόνους μέσω της συντήρησης μνημείων και της φιλανθρωπικής δράσης, η οργάνωση συνδέεται συχνά με αγάλματα της Συνομοσπονδίας, τα οποία συγκέντρωσε κεφάλαια για να χτίσει τον 20ό αιώνα και τα οποία εξακολουθεί να προστατεύει.

Οι νομοθετικές προσπάθειες για την ανάκληση της φορολογικής έκπτωσης ξεκίνησαν το 2023, όταν ο εκπρόσωπος Dan Scott, Δημοκρατικός, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που απέτυχε στη Βουλή, η οποία τότε είχε πλειοψηφία Ρεπουμπλικανών.

READ  Οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ προχωρούν καθώς πλησιάζει η προθεσμία

Τον Ιανουάριο, ο έλεγχος της Βουλής αντιστράφηκε και ο κ. Αφού ο Σκοτ ​​έγινε ο πρώτος μαύρος ομιλητής της Βιρτζίνια, ο κ. Ο Askew επανέφερε το νομοσχέδιο. Τον Φεβρουάριο, είπε σε συνέντευξή της ότι ο σκοπός του νομοσχεδίου δεν ήταν να παρέμβει στο φιλανθρωπικό έργο των Ηνωμένων Κόρων της Ένωσης, αλλά να διασφαλίσει ότι ο κρατικός κώδικας αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες αξίες της κοινοπολιτείας.

Κάμπελ Ρόμπερτσον Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *