Οι νομοθέτες ζητούν αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας μετά τις αποκαλύψεις του Clarence Thomas

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες επανέλαβαν την Πέμπτη εκκλήσεις για αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας για το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από έκθεση που έριξε φως στα δώρα και υποστήριξε τον δικαστή Clarence Thomas που έγινε δεκτός από έναν σημαντικό συντηρητικό δωρητή για σχεδόν 20 χρόνια.

ΕΝΑ Μια έρευνα από την ProPublica Αποκαλύφθηκε ότι ο Justice Thomas συνόδευε τον δισεκατομμυριούχο ακινήτων Χάρλαν Κρόου σε μια σειρά από πολυτελείς διακοπές σχεδόν κάθε χρόνο χωρίς να τις αποκαλύψει. Στα ταξίδια ο κ. Μια μακρά διαμονή στο σκάφος Crows, Mr. Αυτές περιλαμβάνουν πτήσεις με το ιδιωτικό τζετ του Κρόου και επισκέψεις στο ιδιωτικό καταφύγιο του κυρίου Κρόου στο Μόντε Ρίο της Καλιφόρνια.

Οι αποκαλύψεις, που κυκλοφόρησαν νωρίς την Πέμπτη, επανέλαβαν τον έλεγχο του δικαστή Τόμας, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ερωτήματα για συγκρούσεις συμφερόντων που οφείλονται εν μέρει στις πολιτικές δραστηριότητες της συζύγου του, Βιρτζίνια Τόμας, καθώς οι νομοθέτες επέμεναν ότι απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες δεοντολογίας για τους εννέα δικαστές του δικαστηρίου.

“Οπουδήποτε αλλού στην κυβέρνηση, υπάρχει ένας κανόνας ηθικής”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο γερουσιαστής Sheldon Whitehouse, Δημοκρατικός του Ρόουντ Άιλαντ, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή Δικαστικής Επιτροπής που εποπτεύει τα ομοσπονδιακά δικαστήρια. “Το μόνο μέρος στην αμερικανική κυβέρνηση όπου αυτό δεν ισχύει είναι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου εννέα δικαστές παραιτήθηκαν από αυτή τη βασική διαδικασία. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη εσωτερική έρευνα ενός δικαστή είναι το πώς ο δικαστής Thomas μπόρεσε να ξεφύγει από αυτές τις αποτυχίες αναφοράς.

Η φιλία μεταξύ του δικαστή Τόμας και του κ. Κρόου έχει κεντρίσει τα φρύδια από τη δεκαετία του 1990. Κύριος. Ο Κρόου έχει κάνει δωρεές για σκοπούς με επικεφαλής την κυρία Τόμας. .

READ  Θα ανασταλεί ο Νίκολα Γιόκιτς μετά τη σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη των Suns, Matt Ishbia; Τι περιμένουμε να κάνει το ΝΒΑ

Σε δήλωσή του ο κ. Ο Κρόου αρνήθηκε την αδικαιολόγητη επιρροή στο δικαστικό σύστημα.

«Η φιλοξενία που έχουμε προσφέρει στους Θωμά όλα αυτά τα χρόνια δεν διαφέρει από τη φιλοξενία που έχουμε προσφέρει σε πολλούς από τους πιο αγαπημένους μας φίλους», είπε. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε πολλούς φίλους που έχουν μεγάλη καριέρα και οικονομική επιτυχία και πάντα θέτουμε το χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας ως προτεραιότητα. Ο δικαστής Thomas και η Ginny δεν ζήτησαν τίποτα από αυτή τη φιλοξενία.

Λόγω του πολιτικού ακτιβισμού της κυρίας Τόμας, τα ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων απασχολούν τον δικαστή Θωμά όλα αυτά τα χρόνια.

Τα γραπτά μηνύματα που έστειλε η κα Τόμας σε ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ τις εβδομάδες μεταξύ των προεδρικών εκλογών του 2020 και της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο καταδεικνύουν ότι συμμετείχε ενεργά στον επηρεασμό της νομοθετικής προσπάθειας που διαταράσσει τη φυλή. Η αποκάλυψη έθεσε το ερώτημα κατά πόσον ο δικαστής Τόμας θα έπρεπε να παραιτηθεί από το χειρισμό υποθέσεων ταραχών.

Αντιπρόσωπος Alexandria Ocasio-Cortez, Δημοκρατικός της Νέας Υόρκης· Ζήτησε δικαιοσύνη πρέπει να κατηγορηθεί.

«Αυτό είναι πέρα ​​από κομματικές ή κομματικές», πρόσθεσε στο Twitter. «Αυτό το επίπεδο διαφθοράς είναι σοκαριστικό – σχεδόν καρτουνίστικο».

Ακτιβιστές που πιέζουν για μεταρρυθμίσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησαν περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές στο δικαστήριο.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι το λιγότερο υπόλογο μέρος της κυβέρνησής μας και όταν πρόκειται για τις βασικές λειτουργίες εποπτείας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς μια συνολική επανεξέταση των αρμοδιοτήτων του υπό τη νομοθετική εξουσία», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Fix, Gabrielle Roth. Δικαστήριο.

READ  185+ καλύτερες εκτεταμένες προσφορές Prime Day που μπορείτε ακόμα να κολλήσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *