Οι συγγραφείς του Χόλιγουντ προχωρούν σε απεργία, κλείνοντας την τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή

Η 15χρονη εργασιακή ειρήνη του Χόλιγουντ διαλύθηκε την Τρίτη, καθώς οι συγγραφείς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης προχώρησαν σε απεργία, σταματώντας την παραγωγή και δίνοντας πλήγμα σε μια βιομηχανία που κλονίστηκε τα τελευταία χρόνια από την πανδημία και τις σαρωτικές τεχνολογικές αλλαγές.

Σωματεία που εκπροσωπούν συγγραφείς α Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, ώρες πριν λήξει το τριετές συμβόλαιό τους τα μεσάνυχτα ώρα Ειρηνικού, «ψήφισαν ομόφωνα την προκήρυξη απεργίας». Οι συγγραφείς θα ξεκινήσουν την καθιστική διαμαρτυρία τους το απόγευμα της Τρίτης.

Η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία διαπραγματεύεται για λογαριασμό εταιρειών του Χόλιγουντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η προσφορά της περιελάμβανε «γενναιόδωρη αύξηση στην αποζημίωση των συγγραφέων». Η οργάνωση δήλωσε περαιτέρω ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Τα κύρια σημεία συγκρούσεων περιλαμβάνουν προτάσεις συνδικάτων που θα απαιτούσαν από τις εταιρείες να παράγουν τηλεοπτικές εκπομπές με συγκεκριμένο αριθμό συγγραφέων για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, “είτε το θέλουν είτε όχι”, σύμφωνα με τα στούντιο.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους συγγραφείς, τα ανατολικά και δυτικά τμήματα του Writers Guild of America, δήλωσαν: «Η συμπεριφορά των εταιρειών έχει δημιουργήσει μια οικονομία συναυλιών μέσα σε ένα συνδικαλισμένο εργατικό δυναμικό και η αταλάντευτη στάση τους σε αυτές τις διαπραγματεύσεις προδίδει τη δέσμευση να υποτιμήσουν περαιτέρω το επάγγελμα του συγγραφέα .”

Ο Chris Keyser, συμπρόεδρος της διαπραγματευτικής ομάδας της WGA, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «φιλοσοφικά και πρακτικά, είμαστε πολύ μακριά».

Η διαμάχη έχει φέρει αντιμέτωπους 11.500 σεναριογράφους με μεγάλα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών ψυχαγωγίας παλιάς φρουράς όπως η Universal και η Paramount, καθώς και νεοεισερχόμενες στον τομέα της τεχνολογίας όπως το Netflix, η Amazon και η Apple.

Η WGA απεικόνισε τη διαμάχη με αυστηρούς όρους, λέγοντας ότι η άνοδος των υπηρεσιών ροής και η έκρηξη της τηλεοπτικής παραγωγής είχαν διαβρώσει τις συνθήκες εργασίας τους. Το χαρακτήρισε ως μια «υπαρξιακή» στιγμή και ότι «η ίδια η επιβίωση της συγγραφής ως επαγγέλματος διακυβεύεται σε αυτή τη διαπραγμάτευση».

Οι εταιρείες ψυχαγωγίας, οι οποίες δήλωναν προηγουμένως ότι πλησιάζουν σε διαπραγματεύσεις με «προτεραιότητά μας τη μακροπρόθεσμη υγεία και σταθερότητα του κλάδου», αντιμετωπίζουν μια ταχέως μεταβαλλόμενη δραστηριότητα καθώς το κοινό του δικτύου και της καλωδιακής τηλεόρασης μειώνεται.

READ  Starbucks Fires Union Organizer Lexi Rizzo After Senate Grilling By Howard Schultz

Για το κοινό, το πιο άμεσο αποτέλεσμα γίνεται αισθητό στις εκπομπές λόγου και σκίτσου. Νυχτερινές εκπομπές όπως “Saturday Night Live”, “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” και “The Late Show with Stephen Colbert” θα σκοτεινιάσουν αμέσως. Σειρές ριάλιτι που δεν καλύπτονται από το Guild και ορισμένες διεθνείς εκπομπές θα προβάλλονται σε αυστηρή εναλλαγή.

Θα χρειαστεί μακρά απεργία προτού υπάρξει επιβράδυνση στην άφιξη νέων τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, καθώς η διαδικασία παραγωγής τους μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας της παραγωγής θα βλάψουν τις τοπικές οικονομίες, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που υποστηρίζουν τη μεταποίηση, όπως οι οδηγοί, τα στεγνοκαθαριστήρια, οι εστίες, οι ξυλουργοί και οι εργαζόμενοι σε ξυλουργεία. Την τελευταία φορά που οι συγγραφείς έκαναν απεργία, για 100 ημέρες το 2007, η οικονομία του Λος Άντζελες έχασε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σεθ Μέγιερς, παρουσιαστής της εκπομπής του NBC στις 12:30 π.μ., σημείωσε την καταστροφή της τελευταίας απεργίας σε ένα τμήμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Δεν επηρεάζει μόνο τους συγγραφείς», είπε ο κ. είπε ο Μάγιερς Βίντεο μόνο στον Ιστό. “Επηρεάζει όλο το απίστευτο μη συγγραφικό προσωπικό σε αυτές τις εκπομπές. Είναι πραγματικά αξιολύπητο για τους ανθρώπους που πρέπει να περάσουν, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στα πόδια αυτής της απαίσιας επιδημίας.”

Κύριος. Ο Meyers είπε ότι ήταν περήφανο μέλος της WGA και ένιωθε έντονα ότι αυτό που ρωτούσαν οι συγγραφείς ήταν «δεν ήταν παράλογο».

«Αν δεν με δείτε εδώ την επόμενη εβδομάδα, να ξέρετε ότι δεν είναι κάτι που γίνεται επιπόλαια και θα στεναχωρηθώ να σας δω», είπε.

Οι συγγραφείς έχουν διατυπώσει αρκετές αντιρρήσεις. Σε αυτό το σημείο, οι συγγραφείς επιδιώκουν να θέσουν σημαντικές διασφαλίσεις γύρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά το πιο σημαντικό ζήτημα για αυτούς είναι η αποζημίωση.

Την τελευταία δεκαετία, μια περίοδο που συχνά αναφέρεται ως Peak TV, ο αριθμός των σεναρίων τηλεοπτικών προγραμμάτων που μεταδίδονται στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί απότομα. Οι συγγραφείς λένε ότι οι μισθοί τους έχουν μείνει στάσιμοι.

Στην εποχή της δικτυακής τηλεόρασης, ένας συγγραφέας μπορούσε να βρει δουλειά σε μια εκπομπή με περισσότερα από 20 επεισόδια τη σεζόν, παρέχοντας μια σταθερή ζωή για έναν ολόκληρο χρόνο. Ωστόσο, στην εποχή του streaming, οι παραγγελίες επεισοδίων έχουν πέσει σε 8 ή 12 και η μέση εβδομαδιαία αμοιβή για έναν συγγραφέα-παραγωγό έχει μειωθεί ελαφρώς, σύμφωνα με την WGA.

READ  Η JetBlue κόβει ασύμφορες διαδρομές και βγαίνει από 5 πόλεις

Οι συγγραφείς θέλουν επίσης να προσαρμόσουν τη φόρμουλα για τα υπολειπόμενα τέλη που προκύπτουν από τη ροή. Πριν από χρόνια, οι συγγραφείς μπορούσαν να λάβουν υπολειπόμενες πληρωμές όποτε αδειοδοτούνταν μια εκπομπή — είτε σε συνδικάτο είτε μέσω πωλήσεων DVD. Αλλά οι παγκόσμιες υπηρεσίες ροής όπως το Netflix και η Amazon έχουν κόψει αυτούς τους βραχίονες διανομής, πληρώνοντας ένα σταθερό υπόλοιπο.

Τα συνδικάτα έχουν βάλει ιδιαίτερο στόχο στα λεγόμενα minirooms που έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός του μίνι δωματίου. Αλλά σε ένα παράδειγμα, τα στούντιο συγκεντρώνουν μια μικρή ομάδα συγγραφέων προτού δοθεί σε μια εκπομπή το επίσημο πράσινο φως για να συνθέσει ένα σενάριο. Αλλά οι αξιωματούχοι της WGA είπαν ότι οι συγγραφείς αμείβονται λιγότερο για να εργάζονται σε μίνι αίθουσες.

Οι συγγραφείς είπαν επίσης ότι η ξαφνική ανάπτυξη των μίνι δωματίων έχει επίσης διαταράξει την τέχνη πολλών δεκαετιών να μαθαίνεις πώς να κάνεις μια τηλεοπτική εκπομπή. Ο δημιουργός του “The Good Place” και ο συνδημιουργός του “Parks and Recreation” Mike Schur είπε σε μια συνέντευξη ότι έμαθε πώς να γράφει, να ξαναγράφει και να επιμελείται σενάρια ως νεαρός συγγραφέας στο “The Office”. , συνεργάζεται με ηθοποιούς και γνωρίζει καλά εξειδικευμένες χειροτεχνίες όπως σκηνογραφία και μίξη ήχου.

«Δεν είναι πράγματα που μπορείς να διαβάσεις σε ένα βιβλίο», είπε. «Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να απολαμβάνεις».

Όμως, λόγω των μίνι δωματίων, οι συγγραφείς στέλνονται στο σπίτι μετά από 10 εβδομάδες και συχνά δεν φτάνουν στη διαδικασία παραγωγής, είπε.

«Αυτές οι εταιρείες δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει», είπε. “Και έρχεται στο σκάφος μια ολόκληρη γενιά δημιουργών εκπομπών που μπορεί να είναι πολύ ταλαντούχοι, που έχουν πολλά να πουν για τον κόσμο, αλλά δεν ξέρουν πώς να κάνουν τη δουλειά που τους ζητείται. Κάνετε.”

Τα στελέχη του στούντιο, ωστόσο, δήλωσαν ιδιωτικά ότι έχουν τα δικά τους προβλήματα και ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να προσφέρουν σημαντικές αυξήσεις.

READ  Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι ελπίζουν να αποφύγουν το χρέος καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία για το ανώτατο όριο του στεγαστικού χρέους

Για χρόνια, η Wall Street ανταμείβει τις εταιρείες πολυμέσων που επενδύουν στις υπηρεσίες ροής τους με κάθε κόστος για να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών. Αλλά οι επενδυτές αποθάρρυναν αυτή τη φιλοσοφία πέρυσι, ωθώντας τα στελέχη του στούντιο να βρουν έναν τρόπο να μετατρέψουν τις υπηρεσίες ροής που χάνουν χρήματα σε μηχανές κέρδους.

Η πτώση είναι βάναυση. Η Disney βρίσκεται σε διαδικασία απόλυσης 7.000 υπαλλήλων. ΑΦΟΙ Warner. Το Discovery έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι καθώς απέλυσε χιλιάδες και προσπάθησε να αποπληρώσει χρέη περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν λάβει παρόμοια μέτρα εξοικονόμησης κόστους.

Εξαιτίας αυτού τα στελέχη υποστήριξαν και ότι ενδέχεται να προχωρήσουν σε απεργία. Τον περασμένο μήνα, ο David Zaslau, διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, δήλωσε: «Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε παραχθεί πολύ περιεχόμενο». Πριν από δύο εβδομάδες, ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος, πρότεινε ότι η υπηρεσία ροής θα προστατεύεται καλύτερα από τους αντιπάλους της, λόγω του πόσες σειρές χωρίς σενάριο και ξένες σειρές έχει στην παραγωγή. «Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα μέλη μας καλύτερα από ποτέ», είπε.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι επιπτώσεις της απεργίας θα είναι σημαντικές.

«Την τελευταία φορά που έγινε απεργία, ήταν καταστροφική για τους δημιουργούς», είπε ο κ. είπε ο Σαράντος. «Ήταν πολύ δύσκολο για τον κλάδο. Ήταν οδυνηρό για τις τοπικές οικονομίες που υποστηρίζουν την παραγωγή και ήταν πολύ κακό για τους οπαδούς.

Οι σεναριογράφοι έχουν παραιτηθεί έξι φορές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Ιστορικά, έχουν κάνει μια μακρά απεργία. Εκτός από μια απεργία 100 ημερών το 2007, οι συγγραφείς οργάνωσαν επίσης μια καθιστική διαμαρτυρία 153 ημερών το 1988. Οι συγγραφείς έχουν επίσης δείξει σημάδια αξιοσημείωτης ομοιότητας. Μέχρι τα μέσα Απριλίου, το 98 τοις εκατό από τους περισσότερους από 9.000 συγγραφείς που εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα είχαν εγκρίνει μια απεργία.

Οι συγγραφείς θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες ψυχαγωγίας.

«Τα σενάρια δεν φυτρώνουν στα δέντρα!» Εικόνες από πινακίδες με συνθήματα όπως π.χ και “Το μέλλον της συγγραφής διακυβεύεται!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *