Ο Έλον Μασκ ανέκρινε δημόσια έναν απολυμένο υπάλληλο του Twitter

  • Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη μετά από αμφισβήτηση της εργασιακής απόδοσης ενός ανάπηρου υπαλλήλου του Twitter που απολύθηκε από την εταιρεία.
  • Ο Μασκ έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ότι ο Haraldur Thorleifsson, ανώτερος διευθυντής σχεδιασμού προϊόντων του Twitter, ήταν ακόμα υπάλληλος στην εταιρεία αφού έχασε την πρόσβαση στον υπολογιστή εργασίας του.
  • Ο Μασκ ρώτησε δημόσια τον Thorleifson για το τι έκανε στην εταιρεία. Ο Thorleifson απάντησε με δύο emoji γελώντας όταν εξήγησε τι είχε δουλέψει.
  • Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, έχει απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να την επαναφέρει στην κερδοφορία.

Ο Έλον Μασκ μιλά στην Ημέρα Επενδυτών της Tesla

Ευγενική παραχώρηση: Tesla

Ο Έλον Μασκ υποχώρησε την Τρίτη από τις επιθέσεις του σε έναν ανάπηρο υπάλληλο του Twitter που απολύθηκε από την εταιρεία και ζήτησε συγγνώμη για αυτό που αποκάλεσε «παρεξήγηση».

Την Τρίτη, ο Μασκ αμφισβήτησε την εργασιακή απόδοση του Haraldur Thorleifsen.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη Χάλι για την παρεξήγηση της κατάστασής της», έγραψε ο Μασκ στο Twitter αργά την Τρίτη. «Βασίζεται σε πράγματα που μου είπαν ότι είναι αναληθή ή μερικές φορές αληθινά, αλλά δεν έχουν νόημα».

«Σκέφτεται να μείνει στο Twitter», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ο Thorleifsson, ένας Ισλανδός επιχειρηματίας με ειδικές ανάγκες, μπήκε σε πόλεμο λέξεων με τον Musk αφού ρώτησε για την κατάσταση της δουλειάς του. Ο Thorleifsson και το Twitter, που δεν διαθέτουν τμήμα επικοινωνίας, δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του CNBC μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

READ  Το Airplay μετατρέπει το Delta Emulator σε μια πλήρη ρετρό κονσόλα

Τη Δευτέρα, ο Thorleifsson έγραψε στο Twitter τον Musk, ο οποίος είπε ότι είχε αποκλειστεί από τον υπολογιστή εργασίας του για αρκετές ημέρες και δεν είχε λάβει απάντηση από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Twitter σχετικά με το εάν είχε απολυθεί.

Πρότεινε ότι μπορεί να είναι ένας από τους 200 υπαλλήλους Η εταιρεία φέρεται να έχει εγκρίνει Τον Φεβρουάριο.

Ο Musk, ένας άπληστος χρήστης του Twitter, ρώτησε τον Thorleifson, “Τι ασχολείσαι;” Απάντησε. Ο Thorleifsson απάντησε εξοικονομώντας στην εταιρεία 500.000 $ σε μια σύμβαση SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία) και δίνοντας προτεραιότητα σε έργα σχεδιασμού.

Όταν ο Μασκ έψαξε για περισσότερες λεπτομέρειες, ο Thorleifson εντόπισε τη συμφωνία SaaS, η οποία, όπως λέει, σχετίζεται με την εργασία προτεραιότητάς του για «όλα τα ενεργά έργα σχεδιασμού», εξοικονομώντας χρήματα της εταιρείας στην πλατφόρμα σχεδιασμού Figma.

Ο Μασκ απάντησε με δύο emoji με χαμογελαστά πρόσωπα και στη συνέχεια ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο προς ένα κλιπ από το Office Space, μια κωμική ταινία που κοροϊδεύει την κουλτούρα της εργασίας στο γραφείο, όπου ρωτά έναν υπάλληλο “Τι θα έλεγες να κάνεις εδώ;”

Ο Θόρλεϊφσον είπε ότι ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού του Twitter του είπε ότι απολύθηκε μετά από μια συζήτηση με τον Μασκ.

Ο Μασκ επέκρινε τον Thorleifson για τις επιδόσεις του στην εταιρεία, λέγοντας ότι «δεν έκανε πραγματικά καμία δουλειά, τον εμπόδισε να πληκτρολογήσει λέγοντας ότι είχε αναπηρία, αλλά ταυτόχρονα ξεσήκωσε θύελλα».

Ο συνδημιουργός του Dogecoin και συνεργάτης του Μασκ, Μπίλι Μάρκους, αμφισβήτησε τα tweets του Μασκ. Σε μια διαγραμμένη απάντηση στον Μάρκους, ο Μασκ είπε: «Είναι τόσο κακός, συγγνώμη».

Ο Μασκ είπε ότι ένας χρήστης του Twitter είχε συνεργαστεί απευθείας με τον Thorleifsen και βρήκε την εργασιακή του ηθική “επόμενο επίπεδο”, προσθέτοντας ότι έκανε μια βιντεοκλήση στον Thorleifsen για να “μάθουμε τι είναι πραγματικό σε σχέση με αυτό που είπα”. Ο Μασκ αργότερα ζήτησε συγγνώμη και πρότεινε στον Θόρλιφσον να σκεφτεί να μείνει στο Twitter.

Ο Matt Monette, ηγέτης της χώρας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας στην πλατφόρμα ανθρωπίνων πόρων Deal, δήλωσε ότι ενώ η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται πιο κοινή και οι τεχνολογικές απολύσεις αυξάνονται, υπάρχει «μεγαλύτερη ζήτηση για αποτελεσματικές εσωτερικές επικοινωνίες».

«Αν ένας εργαζόμενος πρέπει να ρωτήσει τον εργοδότη του μέσω Twitter αν έχει ακόμα δουλειά ή όχι, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Monette στο CNBC μέσω email. «Οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς άλλων χωρών».

Το περιστατικό είναι μια από τις πιο περίεργες εξελίξεις μέχρι σήμερα στο έπος γύρω από την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ. Ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Προσπάθησε να μειώσει δραματικά το κόστος σε μια προσπάθεια να το κάνει ένα κερδοφόρο εγχείρημα.

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, ο Μασκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους του Twitter. Σε ένα βήμα, έκοψε άλλες 200 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα Ρεπορτάζ των New York TimesΟ συνολικός αριθμός των εργαζομένων της μειώθηκε σε 2.000 από περίπου 7.500 τον Οκτώβριο.

READ  Πτήση Jeju, Νότια Κορέα: Τρομακτικές στιγμές στην πτήση της Asiana Airlines καθώς η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει στον αέρα

Ο Thorleifsson, 45 ετών, εισήχθη στο Twitter το 2021 ως ανώτερος διευθυντής σχεδιασμού προϊόντων αφού πούλησε την εταιρεία σχεδίασης ψηφιακής επωνυμίας Ueno στο Twitter. Έπασχε από μυϊκή δυστροφία, μια ασθένεια που εξασθενεί τους μύες με την πάροδο του χρόνου. Ο Thorleifson εξήγησε ότι η αναπηρία του τον έκανε δύσκολο να κάνει χειρωνακτική εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς τα χέρια του να αρχίσουν να πιάνουν.

Σύμφωνα με Ισλανδική κριτικήΛόγω των προσπαθειών του να πουλήσει την Ueno και να δημιουργήσει ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια σε όλη τη χώρα, ο Thorleifsson στέφθηκε το “Πρόσωπο της Χρονιάς” της Ισλανδίας το 2022 από πολλά ισλανδικά μέσα.

Ο Thorleifsson λέει ότι μέρος του λόγου που πούλησε την εταιρεία -την οποία περιέγραψε ως δυσμενείς οικονομικές συνθήκες- ήταν ότι η αναπηρία του τον δυσκόλευε να κάνει χειρωνακτική εργασία.

Θόρλεϊφσον αναφέρεται Επέλεξε να πληρώσει την τιμή πώλησης ως μισθό, πληρώνοντας 46% σε φόρο εισοδήματος αντί για τον τυπικό φορολογικό συντελεστή 22% επί των επενδυτικών κερδών.

Ο Thorleifson είπε ότι ήταν στο σκοτάδι για το αν θα λάβει αποζημίωση απόλυσης. «Οι εταιρείες αφήνουν τους ανθρώπους να φύγουν και αυτό είναι μέσα στα δικαιώματά τους», είπε ο Thorleifson στο Twitter. «Συνήθως λένε στους ανθρώπους για αυτό, αλλά πλέον είναι ένα αγαπημένο μέρος του Twitter».

Δεν είναι ακόμη σαφές τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη – νωρίτερα την Τρίτη είπε ότι σκοπεύει να ανοίξει ένα εστιατόριο με το όνομα της μητέρας του στο κέντρο του Ρέικιαβικ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *