Ο Έλον Μασκ είπε ότι αντιτίθεται στους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας, Ο κ. Μασκ έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα «συντρίψουν» τους αντιπάλους τους εάν δεν υπήρχαν εμπορικοί φραγμοί.

  • συγγραφέας, Πίτερ Χόσκινς
  • στοκ, Ανταποκριτής Επιχειρήσεων

Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, λέει ότι είναι αντίθετο με τους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα (EVs), ημέρες αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τετραπλασίασε τους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα.

«Ούτε η Tesla ούτε εγώ ζητήσαμε αυτές τις χρεώσεις», είπε ο πολυδισεκατομμυριούχος σε διάσκεψη τεχνολογίας στο Παρίσι μέσω σύνδεσης βίντεο.

Τα σχόλια του Μασκ έρχονται σε αντίθεση με την προειδοποίησή του τον Ιανουάριο ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα «συντρίψουν» αντιπάλους από άλλες χώρες, εάν δεν υπήρχαν εμπορικοί φραγμοί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι τα νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των δασμών 100% στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα, ήταν απάντηση σε άδικες πολιτικές και αποσκοπούσαν στην προστασία των αμερικανικών θέσεων εργασίας.

“Ειλικρινά, εξεπλάγην όταν ανακοινώθηκαν. Πράγματα που εμποδίζουν την ελευθερία των συναλλαγών ή στρεβλώνουν την αγορά δεν είναι καλά”, δήλωσε ο κ. Μασκ την Πέμπτη.

“Η Tesla ανταγωνίζεται καλά στην αγορά της Κίνας χωρίς δασμούς και επιδοτήσεις. Είμαι υπέρ οποιωνδήποτε δασμών”, πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν διατήρησε πολλούς από τους δασμούς που εισήγαγε ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αύξησε την εμπορική πίεση στο Πεκίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπάιντεν δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει στην Κίνα να «ελέγχει άδικα την αγορά» για ηλεκτρικά οχήματα και άλλα βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών, τσιπ υπολογιστών και βασικών ιατρικών προμηθειών.

READ  Ο Carlos Correa συμφώνησε σε συμβόλαιο 200 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Twins

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στην αύξηση των δασμών και θα λάβει αντίποινα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου ότι θα διερευνήσει τις εισαγωγές συμπολυμερούς πολυοξυμεθυλενίου, που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικά είδη και αυτοκίνητα, θεωρήθηκε ως ένα μήνυμα ότι η Κίνα θα υπαναχωρήσει σε εμπορικές διαφορές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Αυτή την εβδομάδα, η Κίνα σηματοδότησε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες που εισάγονται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ με δασμούς 25%.

Το Κινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι ενημερώθηκε για την πιθανή κίνηση αποκαλώντας το “in”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η οποία επιβλέπει τις εμπορικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε προθεσμία στις 4 Ιουλίου για να αποφασίσει εάν θα επιβληθούν μέτρα κατά των εισαγωγών ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *