Ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway φάνηκε να δέχεται ένα χτύπημα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

Η ετήσια επιστολή του CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, Δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, περιλαμβάνει τη συνηθισμένη σπιτική σοφία που αναμένεται από τους συντρόφους του, σεμνούς και αυτοεξευτελιστικούς στοχασμούς για τις δικές του άγνωστες τύχες και καταστροφές. Αλλά τουλάχιστον ένα μέρος της επιστολής ήταν καυστικό και φαινόταν να απευθύνεται στον πρόεδρο.

Σε αυτό το τμήμα, ο Buffett συζητά ότι οι εταιρείες αγοράζουν ξανά τις δικές τους μετοχές, το οποίο περιγράφει ως όφελος για τους μετόχους — υποθέτοντας ότι οι μετοχές αγοράστηκαν σε δίκαιη τιμή. Επιμένει επίσης ότι η απόσυρση των μετοχών δεν θα βλάψει τη χώρα. Η Berkshire Hathaway αγόρασε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τη δική της μετοχή πέρυσι, χαμηλότερα από το 2021.

Δείτε επίσης: Η Berkshire καταγράφει πτώση 8% στα λειτουργικά έσοδα

Αν και ο Μπάφετ δεν κατονόμασε απευθείας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει υποτιμήσει δημόσια τις εξαγορές μετοχών, είχε αιχμηρά λόγια για τους επικριτές των εξαγορών. «Όταν σου το λένε Ολα Οι επαναγορές είναι επιζήμιες για τους μετόχους Ή στην χώρα, Ή Ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους Διευθύνοντες Σύμβουλους, ακούτε έναν οικονομικό αγράμματο ή ασημί ομιλητή. Οχι αμοιβαία αποκλειόμενα)», έγραψε ο Μπάφετ.

Απαντώντας στο ερώτημα του ΒαρώνουΈνας εκπρόσωπος της Berkshire Hathaway έγραψε ότι το σχόλιο δεν απευθύνεται σε κανένα άτομο.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

«Αυτό γράφτηκε πριν από έξι μήνες και δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα», έγραψε ο εκπρόσωπος. «Ο κ. Μπάφετ έχει γράψει για εξαγορές επί 20 χρόνια. Ο κ. Μπάφετ έχει μια πολιτική κριτικής σε πρακτικές και όχι σε άτομα.

READ  Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τον λόγο για τον οποίο τα μαλλιά σας γκριζάρουν καθώς μεγαλώνετε

Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοθεσία πέρυσι για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 1% στις εξαγορές μετοχών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπάιντεν είπε σε δήλωση Διεύθυνση για την κατάσταση της Ένωσης Τώρα θέλει να τετραπλασιάσει αυτή τη γραμμή. «Οι εταιρείες πρέπει να κάνουν το σωστό», είπε.

Ο Μπάιντεν έχει επικρίνει ιδιαίτερα τις εταιρείες πετρελαίου που αγοράζουν ξανά τις μετοχές τους αντί να αυξάνουν την παραγωγή – ένα φαινόμενο που λέει ότι οδήγησε σε υψηλότερες τιμές της βενζίνης πέρυσι.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

«Επένδυσαν πολύ λίγα από αυτά τα κέρδη για να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή και να μειώσουν τις τιμές του φυσικού αερίου», είπε ο Μπάιντεν. «Αντίθετα, χρησιμοποίησαν αυτά τα κέρδη ρεκόρ για να αγοράσουν ξανά τις μετοχές τους, επιβραβεύοντας τους CEO και τους μετόχους τους».

Ο Μπάφετ, ωστόσο, θεωρεί ότι η ιδιοκτησία του μεγαλύτερου μέρους της επιχείρησης όταν οι μετοχές της αποσύρονται ως σημαντικό και αβλαβές όφελος για τους μετόχους. Η Berkshire κατέχει μεγάλα μερίδια σε εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Occidental Petroleum (δηλαδή: OXY) και της Chevron (CVX).

Γράψτε στον Avi Salzman στη διεύθυνση [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *