Ο ειδικός εισαγγελέας ζητά εντολή για φίμωση από τον δικαστή στην υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων ΤραμπCNN

Οι δικηγόροι του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα ζήτησαν από έναν ομοσπονδιακό δικαστή στη Φλόριντα την Παρασκευή να δώσει εντολή για φίμωση. Ντόναλντ Τραμπ Αυτό θα περιόριζε την ικανότητά του να σχολιάζει τις αρχές επιβολής του νόμου που έψαξαν το θέρετρό του στο Mar-a-Lago.

Αίτημα – Πρώτα Υπόθεση κακού χειρισμού διαβαθμισμένων εγγράφων – Αφού ο πρώην πρόεδρος επέκρινε επανειλημμένα και λανθασμένα το FBI, υπάρχει μια πολιτική γύρω από τη χρήση θανατηφόρου βίας. Έρευνα και κατάσχεση κρατικών αρχείων στο θέρετρό του τον Αύγουστο του 2022.

Αν και ο Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του ότι μπορεί να κινδύνευε λόγω της πολιτικής, η πολιτική είναι τυπικό πρωτόκολλο για τις έρευνες του FBI και περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι πράκτορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν βία στις επιχειρήσεις αναζήτησης. Η ίδια τυπική πολιτική του FBI χρησιμοποιήθηκε σε μια ξεχωριστή έρευνα διαβαθμισμένων εγγράφων στα σπίτια και τα γραφεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σε μια κατάθεση την Παρασκευή το βράδυ με τη δικαστή Eileen Cannon, οι δικηγόροι του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith έγραψαν ότι οι όροι που επιτρέπουν στον Trump να μείνει εκτός φυλακής εν αναμονή της δίκης πρέπει να ανανεωθούν.

Το αίτημα θα αναγκάσει τον Κάνον στο επίκεντρο μιας έντονης και πολιτικοποιημένης μάχης με την τρέχουσα προεδρική εκστρατεία του Τραμπ και την Πρώτη Τροποποίηση. Ο δικαστής έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής αργά για να επιλύσει τις διαφορές σχετικά με το εγκληματικό παράπτωμα του Τραμπ και την παρακώλυση της δικαιοσύνης ενώπιόν του, και δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης.

Οι εισαγγελείς λένε ότι η εντολή για φίμωση είναι απαραίτητη για την προστασία της ακεραιότητας της ποινικής δίωξης και των σχετικών αξιωματούχων επιβολής του νόμου. Έγραψαν ότι οι εξωφρενικές δηλώσεις του πρώην προέδρου μπορεί να προσβάλουν τους υποστηρικτές του Αντίποινα εναντίον ομοσπονδιακών αξιωματούχωνΚάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι μάρτυρες στην υπόθεση.

READ  Ο Τζέικ Πολ εναντίον του Μάικ Τάισον κυκλοφορεί στις 20 Ιουλίου στο Netflix

«Οι επανειλημμένες ψευδείς δηλώσεις του Τραμπ για απόπειρα δολοφονίας του, της οικογένειάς του και των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας θέτουν σε κίνδυνο αξιωματούχους επιβολής του νόμου που εμπλέκονται στην έρευνα και τη δίωξη αυτής της υπόθεσης και απειλούν την ακεραιότητα αυτής της διαδικασίας», έγραψαν οι δικηγόροι.

Πρόσθεσαν ότι τα πρόσφατα σχόλιά του «προσκαλούν απειλές και παρενοχλήσεις που έχουν συμβεί όταν άλλοι συμμετέχοντες σε νομικές διαδικασίες εναντίον του Τραμπ έχουν γίνει στόχος της υποκίνησης του».

Η χρήση της πολιτικής της θανατηφόρου βίας συμπεριλήφθηκε σε πολλές σελίδες εγγράφων που διέπουν το πρωτόκολλο έρευνας του FBI και τις πολιτικές που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στην υπόθεση Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, όταν επισκέφθηκε το Μαρ-α-Λάγκο. Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης ότι οι πράκτορες θα φορούν χωρίς σήμανση, επαγγελματικά casual ρούχα και ότι εάν ο Τραμπ φτάσει στο Mar-a-Lago κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ηγεσία του τόπου θα μιλήσει σε αυτόν και τις λεπτομέρειες της Μυστικής Υπηρεσίας του.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δικηγόροι του Τραμπ τους είπαν ενάντια στην απαγόρευση της ικανότητάς τους να σχολιάζουν τις αρχές επιβολής του νόμου που εργάστηκαν στην έρευνα, και αντίρρησαν το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα να απαντήσει στα σχόλια του Τραμπ στο δικαστήριο αργά την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης.

«Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος και ζήτησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα», ανέφεραν οι εισαγγελείς στην κατάθεση.

Η νομική ομάδα του Τραμπ ετοιμάζεται να απαντήσει στο δικαστήριο το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο CNN άτομο που γνωρίζει την προσέγγιση του Τραμπ.

Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι ο Τραμπ ενίσχυε τις κατηγορίες για το FBI στον λογαριασμό του στο Truth Social την Παρασκευή.

READ  Πυρκαγιές στην Αλμπέρτα: Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στον δυτικό Καναδά καθώς οι πυρκαγιές καίγονται σε ολόκληρη την περιοχή εν μέσω καύσωνα και ισχυρών ανέμων

Η εκστρατεία του Τραμπ έστειλε ένα email συγκέντρωσης κεφαλαίων την Τρίτη στο οποίο ανέφερε ότι οι πράκτορες του FBI ήταν «κλειδωμένοι και φορτωμένοι» και ότι «γλίτωσε το θάνατο» στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο Στίβεν Τσουνγκ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ως απάντηση σε αίτημα των εισαγγελέων ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «εμμονή με αμυχές και κακοποιούς που προσπαθούν να αφαιρέσουν τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης του Προέδρου Τραμπ και όλων των Αμερικανών ψηφοφόρων. Επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να φιμώσει τον Πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογές», είπε.

Το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το δικαστήριο την Παρασκευή ζητά συγκεκριμένα από τον Cannon να περιορίσει την ικανότητα του Τραμπ να σχολιάζει την επιβολή του νόμου αλλάζοντας τους όρους για την προκαταρκτική αποφυλάκισή του.

Αυτή είναι μια διαφορετική προσέγγιση από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα όσον αφορά την επιδίωξη ορίων σχετικά με το τι μπορεί να πει ο Τραμπ για την υπόθεση των εκλογών του 2020 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, DC.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, θα έχει υψηλές προεκτάσεις και θα παρακολουθείται από δικαστικούς επιμελητές εκτός από το δικαστικό σώμα.

Σε ένα εντυπωσιακά άμεσο χτύπημα στον Τραμπ, ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland απάντησε την Πέμπτη τους ισχυρισμούς του Trump σχετικά με την έρευνα του FBI στο Mar-a-Lago. «Ο ισχυρισμός είναι ψευδής και πολύ επικίνδυνος. Το έγγραφο που αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι μια πάγια πολιτική του δικαστικού σώματος που περιορίζει τη χρήση βίας», είπε ο Garland.

“Όπως συμβουλεύει το FBI, αυτό είναι μέρος ενός τυπικού επιχειρησιακού σχεδίου για αναζητήσεις”, είπε ο Garland. «Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και σε μια συναινετική έρευνα στο σπίτι του προέδρου Μπάιντεν».

READ  Η Tesla δεσμεύεται να μειώσει το κόστος παραγωγής EV στο μισό, ο Μασκ κρύβει οικονομικά σχέδια για αυτοκίνητα

Το FBI επανέλαβε το ίδιο στη δήλωσή του αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι τα σχόλια του Τραμπ αποτελούν ένδειξη ανησυχίας στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς στην υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων του Τραμπ πολέμησαν επιτυχώς έναν δικαστή για να μαυρίσει τα ονόματα των πρακτόρων του FBI που εργάστηκαν στην έρευνα του Μαρ-α-Λάγκο στις πρόσφατες δικαστικές καταθέσεις, φοβούμενοι απειλές και παρενόχληση.

Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν αντιμετωπίσει σημαντικό αριθμό απειλών μετά την αναζήτηση του Mar-a-Lago πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ειδικά μετά τη διάδοση παραπληροφόρησης από τον Τραμπ σχετικά με την προσέγγιση της ομοσπονδιακής επιβολής του νόμου. Για παράδειγμα, μια πλούσια αφίσα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ προσπάθησε να επιτεθεί στο γραφείο του FBI στο Σινσινάτι στον απόηχο της έρευνας.

Δικαστήρια έξω από τη Φλόριντα έχουν επικυρώσει εντολές φίμωσης που απαγορεύουν σε μάρτυρες, πιθανούς ενόρκους και το προσωπικό που εργάζεται στις υποθέσεις του να μιλήσουν για αυτόν λόγω απειλών και παρενοχλήσεων που προκάλεσαν τα σχόλιά του, μεταξύ άλλων λόγων.

Η ικανότητα του Τραμπ να σχολιάσει δημόσια την εν εξελίξει έρευνα της Νέας Υόρκης, όπου έχει περιφρονηθεί και του επιβληθεί πρόστιμο 10 φορές, εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες αναφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *