Ο εκπρόσωπος Χόρχε Σάντος κατηγορήθηκε σε ομοσπονδιακή έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης

(CNN) Σε βάρος δικηγόρων της κεντρικής κυβέρνησης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία Ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Τζορτζ ΣάντοςΈνας Ρεπουμπλικανός νομοθέτης του οποίου τα εκπληκτικά ψέματα και κατασκευές έχουν καταπλήξει ακόμη και σκληροτράχηλους πολιτικούς, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Σάντος αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου οι κατηγορίες έχουν κατατεθεί με σφραγίδα.

Η ακριβής φύση των καταγγελιών δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά οι εισαγγελείς δημόσιας ακεραιότητας του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον ερευνούν τους ισχυρισμούς για ψευδείς δηλώσεις στα αρχεία χρηματοδότησης της εκστρατείας του Σάντος και άλλους ισχυρισμούς.

Ένας δικηγόρος του Κογκρέσου αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι της Εισαγγελίας του Μπρούκλιν, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η εκπρόσωπος του Santos, Nyssa Woomer, δεν απάντησε σε ένα μπαράζ ερωτήσεων από δημοσιογράφους την Τρίτη το απόγευμα και έφυγε απότομα από το γραφείο του βουλευτή DC με την τσάντα της όταν ρωτήθηκε για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες εναντίον του. Πριν φύγει από το γραφείο, το CNN είδε τρεις υπαλλήλους του Santos να φεύγουν ξαφνικά με τις τσάντες τους. Δεν μιλούν όταν τους ζητείται ανατροφοδότηση.

Ο νέος βουλευτής, που εξελέγη πέρυσι για να εκπροσωπήσει την περιφέρεια που περιλαμβάνει τμήματα του Λονγκ Άιλαντ και του Κουίνς, βρίσκεται υπό έρευνα από πολλές δικαιοδοσίες και την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί, μαζί με ορισμένους Ρεπουμπλικάνους της Νέας Υόρκης, ζήτησαν την παραίτηση του Σάντος για κατηγορίες που κυμαίνονται από εγκληματική συμπεριφορά στην προεκλογική εκστρατεία έως μικροπροσωπική ανεντιμότητα που εκτείνεται για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι είπε ότι θα εξετάσει τις κατηγορίες πριν αποφασίσει εάν πιστεύει ότι ο Σάντος πρέπει να απομακρυνθεί από το Κογκρέσο.

«Κοιτάω τους ισχυρισμούς», είπε ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια στο CNN την Τρίτη.

READ  Η ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου, εξηγείται

Κατά τη σύντομη θητεία του, ο Σάντος κατηγορήθηκε για παραβίαση των νόμων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, για παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων περί τοκογλυφίας, για κλοπή χρημάτων από τον ετοιμοθάνατο σκύλο ενός βετεράνου του πολέμου στο Ιράκ, για τον εγκέφαλο ενός σχεδίου απάτης με πιστωτικές κάρτες και για ψέματα για το πού πήγε σχολείο. σερβίρεται

Ο Σάντος έχει παραδεχτεί ότι έκανε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την εκπαίδευση και την οικονομική του κατάσταση, αλλά συνεχίζει να αρνείται τους πιο σοβαρούς ισχυρισμούς.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας του πέρυσι, ο Σάντος έθεσε υποψηφιότητα σύμφωνα με το ενδιάμεσο βιβλίο των Ρεπουμπλικανών, επιτιθέμενος στον Δημοκρατικό αντίπαλό του για το έγκλημα και τον πληθωρισμό. Η είδηση ​​αντηχούσε στα προάστια της Νέας Υόρκης, όπου οι υποψήφιοι του GOP κέρδισαν τέσσερις έδρες και κέρδισαν ισχνές πλειοψηφίες.

Όμως, το παρελθόν του Σάντος έχει τεθεί υπό στενότερη εξέταση, αποκαλύπτοντας ότι μεγάλα τμήματα της επίσημης βιογραφίας του δεν είναι παρά μυθοπλασία, καθώς έχει διασκευάσει όλο και περισσότερο την περσόνα ενός δεξιού τρολ.

Εξέφρασε την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και είπε κάποτε ότι οι Δημοκρατικοί «προσπαθούν να απαγορεύσουν το χαρτί υγείας».

Ο Σάντος αντιμετωπίζει κάποια πίεση από το δικό του κόμμα

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Νέας Υόρκης προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από τον Σάντος, επιμένοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το σκιερό παρελθόν του και ορισμένοι τον προέτρεψαν επανειλημμένα να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τον Τζορτζ Σάντος να παραιτηθεί», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Μάικ Λόολερ. Ο Lawler ανέτρεψε την έδρα των Δημοκρατικών βόρεια της Νέας Υόρκης πέρυσι και αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση το 2024.

Οι Ρεπουμπλικάνοι από πιο συντηρητικές περιοχές ήταν λιγότερο ειλικρινείς.

Η εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη είπε στο CNN, “Δεν εκπλήσσομαι. Καταλαβαίνω πού πάει αυτό”, αλλά δεν ζήτησε από τον Σάντος να παραιτηθεί.

READ  Το «The Way of Water» ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

«Θα ήθελα πολύ να δω κάποιον νέο υποψήφιο γιατί μπορώ να σας πω ότι θα κρατήσουμε αυτή τη θέση, οπότε όσο πιο γρήγορα φύγει ο Σάντος, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να βρούμε κάποιον που δεν είναι ψεύτης εκεί», είπε ο Ρεπουμπλικανός του Staten Island. .

Ο εκπρόσωπος του GOP Ryan Zinke της Μοντάνα και ο Blake Moore της Utah επεσήμαναν την έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τον Santos.

«Αφήστε τη διερεύνηση δεοντολογίας να γίνει και αν αποφέρει κάτι, θα πρέπει να απολυθεί», είπε ο Μουρ.

Ο Ζίνκε είπε στο CNN, «Εάν υπάρχει ισχυρισμός και ο ισχυρισμός είναι αληθινός, (η επιτροπή δεοντολογίας) θα πρέπει να το εξετάσει».

«Είμαι έκπληκτος (ο Σάντος) τα κατάφερε όσο έφτασε», είπε ο Ζίνκε, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ εν μέσω πολλών ελέγχων. (Η έκθεση ενός γενικού επιθεωρητή αργότερα διαπίστωσε ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του.)

Ο εκπρόσωπος του Αρκάνσας, French Hill, ο οποίος είναι κοντά στην ηγεσία του GOP της Βουλής, είπε ότι θέλει να δει τις κατηγορίες, αλλά “πιστεύω ότι εάν ένα μέλος του Κογκρέσου κατηγορηθεί για ομοσπονδιακό έγκλημα, θα πρέπει να παραιτηθεί”.

Οι Δημοκρατικοί, εν τω μεταξύ, προσπαθούν να αποτινάξουν την αμηχανία να μην εκθέσουν τον Σάντος και άλλες γειτονικές έδρες το 2024 νωρίτερα παρά αργότερα σε αυτό που υπόσχεται ότι θα είναι ένας δαπανηρός αγώνας για να τους ξανακερδίσουν.

«Τώρα που ο Σάντος έχει κατηγορηθεί, είναι καθήκον του Προέδρου Κέβιν Μακάρθι να αφαιρέσει τη φθορά του Σάντος από αυτό το αγιασμένο ίδρυμα απομακρύνοντάς τον αμέσως από το Κογκρέσο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Ντάνιελ Γκόλντμαν, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και σύμβουλος για την πρώτη παραπομπή του Τραμπ. , αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Οι ρωγμές στην πρόσοψη του Σάντος έγιναν πρωτοσέλιδα σε εθνικό επίπεδο στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια μακρά έρευνα που έθεσε υπό αμφισβήτηση μεγάλα τμήματα της προσωπικής ιστορίας που πούλησε στους ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε ήταν συχνά πιο παράξενο από τη μυθοπλασία. Μια ατελείωτη σειρά από νέες αποκαλύψεις, από την κλοπή ενός σκύλου από έναν γαλακτοπαραγωγό Amish μέχρι τους δικούς της ισχυρισμούς στο παρελθόν ότι παίζει βόλεϊ υψηλού επιπέδου.

READ  Η ιταλική Eni υπέγραψε συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το φυσικό αέριο της Λιβύης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μελόνι στην Τρίπολη

Καθώς οι ιστορίες συσσωρεύονταν, πρώην φίλοι και συνεργάτες του Σάντος εμφανίστηκαν και άρχισαν να μοιράζονται ιστορίες ισχυριζόμενοι ότι τις είχε ξεσκίσει ή παραποιήσει την οικονομική και επαγγελματική του κατάσταση. Ο πρώην συγκάτοικος του βουλευτή είπε στο CNN νωρίτερα αυτό το έτος ότι ο Σάντος έδειξε σημάδια «παραισθήσεων υπερηφάνειας» κατά τη διάρκεια του χρόνου τους μαζί.

«Η αλήθεια αποκαλύφθηκε επιτέλους», είπε ο Γκρέγκορι Μόρεϊ-Πάρκερ, ο οποίος επίσης κατηγόρησε τη Σάντος ότι της έκλεψε το κασκόλ. Ένας ισχυρισμός όπως πολλοί άλλοι ο Σάντος αρνείται.

Μπορεί να παραμείνει στο Κογκρέσο

Οι κατηγορίες, από νομική άποψη, δεν επηρεάζουν την ιδιότητα του Σάντος ως μέλους του Κογκρέσου. Εκτός από τις απαγορεύσεις της 14ης Τροποποίησης για προδοτική συμπεριφορά, καμία από τις απαιτήσεις του Συντάγματος για τα γραφεία του Κογκρέσου δεν απαγορεύει άτομα υπό ποινικές κατηγορίες ή καταδίκες μετά την ορκωμοσία ενός μέλους.

Σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, «ένα μέλος που έχει παραπεμφθεί μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στις εργασίες και τις συζητήσεις του Κογκρέσου».

Ωστόσο, εάν ένα μέλος κατηγορηθεί για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση δύο ή περισσότερων ετών, συνιστάται να μην συμμετάσχει σε ψηφοφορίες ορόφων ή επιτροπών σύμφωνα με τους κανόνες της Βουλής.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Ο Tierney Sneed του CNN συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *