Ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της American Airlines πραγματοποιεί αιφνιδιαστική έξοδο

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της American Airlines, Vasu Raja, θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία την Τρίτη.

Η είδηση ​​της αποχώρησης του Raja έρχεται μια εβδομάδα αφότου η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε τα σχέδια να αποχωρήσει από την εταιρεία, εν μέσω φημών ότι δεν βρισκόταν πλέον στο γραφείο της αεροπορικής εταιρείας και ότι είχε απολυθεί από ένα διοικητικό συμβούλιο δυσαρεστημένο με τη στρατηγική εσόδων της Αμερικανίδας.

Σε δήλωση προς Παρατηρητής πτήσης Σε ένα ενημερωτικό δελτίο την περασμένη εβδομάδα, μια εκπρόσωπος της American Airlines είπε ότι ο Κινγκ εργαζόταν εξ αποστάσεως “για μερικές εβδομάδες ενώ φροντίζει για ορισμένα προσωπικά θέματα”, αλλά “δεν το έχει παραιτηθεί”.

Θέλετε περισσότερα αεροπορικά νέα; Εγγραφείτε για το δωρεάν ενημερωτικό δελτίο αεροπορικών εταιρειών δύο φορές την εβδομάδα της TPG.

Η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε τον λόγο της αναχώρησης του King ή τι άλλαξε από την περασμένη εβδομάδα. Δεν είναι γνωστό αν η απόφαση αποχώρησης πάρθηκε την περασμένη εβδομάδα ή αν δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τρίτη, η American μείωσε τις οικονομικές της προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο, αναμένοντας τώρα τα έσοδα να μειωθούν έως και 6% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Προηγουμένως είχε προβλέψει πτώση έως και 3% σε σχέση με πέρυσι.

Καθημερινό ενημερωτικό δελτίο

Επιβραβεύστε τα εισερχόμενά σας με το TPG Daily Newsletter

Γίνετε μέλος σε περισσότερους από 700.000 αναγνώστες για έκτακτες ειδήσεις, αναλυτικούς οδηγούς και αποκλειστικές προσφορές από τους ειδικούς της TPG

Η αεροπορική εταιρεία έπεσε πίσω από τους μεγάλους ανταγωνιστές Delta και United τους τελευταίους μήνες. Η αεροπορική εταιρεία εισήγαγε πρόσφατα νέες πολιτικές με στόχο να ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων απευθείας με την αεροπορική εταιρεία ή προτιμώμενους προμηθευτές και όχι μέσω διαφόρων πλατφορμών και καναλιών κρατήσεων τρίτων.

READ  Ήταν η πρώτη συγκέντρωση κατά των αμβλώσεων μετά την ήττα του Roe

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του πρώτου τριμήνου της αεροπορικής εταιρείας τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Isom είπε ότι η αεροπορική εταιρεία εξακολουθούσε να “βελτιώνει” τη στρατηγική, προσθέτοντας ότι “οι ανταγωνιστές μας μπορεί να είχαν κάποια πλεονεκτήματα” τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Μερικές από τις αλλαγές που κάναμε».

Ο Isom αναμένεται να παραστεί σε συνέδριο επενδυτών της Bernstein την Τετάρτη, μαζί με στελέχη της United Airlines.

Η United επιβεβαίωσε την Τρίτη την προηγούμενη οικονομική καθοδήγηση για το τρίμηνο, η οποία απαιτεί κέρδη ανά μετοχή από 3,75 έως 4,25 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι ήταν βασικός μοχλός πίσω από τη νέα στρατηγική διανομής της αεροπορικής εταιρείας, δεν ήταν αμέσως σαφές τι θα σήμαινε η αναχώρηση του Raja για τους καταναλωτές. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι παρατηρητές της βιομηχανίας θα παρακολουθούν στενά μια πιθανή αλλαγή κατεύθυνσης στο American.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *