Ο επικεφαλής της Microsoft θα παρουσιάσει τη συμφωνία Activision στην έρευνα της ΕΕ. Το ίδιο και η Google και η Nvidia

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 21 Φεβρουαρίου (Reuters) – Ο πρόεδρος της Microsoft (MSFT.O) Μπραντ Σμιθ θα προσπαθήσει να πείσει τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη για την προσφορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανικού κολοσσού λογισμικού για την κατασκευάστρια εταιρεία «Call of Duty» Activision Blizzard (ATVI). ιε) Αύξηση του ανταγωνισμού.

Ο Smith θα ηγηθεί μιας ομάδας 18 ανώτατων στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Gaming, Bill Spencer, ενώ η Activision θα εκπροσωπείται από τον CEO της Robert Kodick, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το Reuters.

Η έρευνα θα επιτρέψει στον κατασκευαστή του Xbox, Microsoft, να μετρήσει τη διάθεση μεταξύ των ανώτερων υπαλλήλων ανταγωνισμού της ΕΕ και των εθνικών στελεχών και των δικηγόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από την υποβολή λύσεων για την αντιμετώπιση αντιμονοπωλιακών ανησυχιών.

«Νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσουμε ότι η απόκτηση της Activision Blizzard θα φέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες από ποτέ», είπε ο Smith στους δημοσιογράφους καθ’ οδόν για την ακρόαση.

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Η Microsoft είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τις συμφωνίες αδειοδότησης “Call of Duty”, όπως μια 10ετή συμφωνία με τη Nintendo ( 7974.T ) και τους ρυθμιστικούς φορείς, πρόσθεσε ο Smith, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Activision τον Ιανουάριο του περασμένου έτους για να αντιμετωπίσει τους ηγέτες Tencent (0700.HK) και Sony (6758.T), αλλά αντιμετώπισε ρυθμιστικές αντιδράσεις στην Ευρώπη, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θέλοντας να αποκλειστεί η συμφωνία, η Sony έστειλε τον επικεφαλής gaming της, Jim Ryan.

READ  Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην Πρόεδρος κατηγορείται από το Μεγάλο Ενόρκο του Μανχάταν

Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης η Google της Alphabet ( GOOGL.O ) και η σχεδιάστρια τσιπ Nvidia Corp ( NVDA.O ), η οποία έχει επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε τις απόψεις μας κατά τις έρευνές της για αυτό το θέμα. Όταν μας ζητηθεί, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε οποιαδήποτε διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει. Η European Game Developers Association, η οποία είπε ότι η συμφωνία θα επέτρεπε στη Microsoft να αμφισβητήσει την Apple ( AAPL.O ), την Google και την Tencent, ήταν ένας από τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο διανομέας βιντεοπαιχνιδιών Valve, ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts ( EA.O ) και ο γερμανικός επόπτης ανταγωνισμού και οι ομόλογοί του στο Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Δήλωση του Fu Yun Che. Μοντάζ από τους Chris Rees και Shaunak Dasgupta

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *