Ο κοσμήτορας της FAS Hoppi Hoekstra κάνει γύρο νίκης μετά από ειρηνικό τέλος στο Harvard Yard Camp | Νέα

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών Hobie E. Ο Χόεκστρα επέκρινε τον προσωρινό πρόεδρο του πανεπιστημίου Άλαν Μ. για τον χειρισμό του φιλοπαλαιστινιακού στρατοπέδου. Ο Garber επαίνεσε το ’76 και κάλεσε για έναν «πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο» στην πρώτη του δημόσια δήλωση σχετικά με την κατοχή σχεδόν τριών εβδομάδων. Το Harvard Yard τελείωσε την Τρίτη το πρωί.

Το email του Hoekstra, το οποίο φαινόταν να γράφτηκε τόσο για δωρητές όσο και για φοιτητές, επέτρεψε στον Garber να κάνει έναν γύρο νίκης καθώς ανακοίνωσε ότι ο χειρισμός του στρατοπέδου επέτρεψε να τελειώσει «ειρηνικά και χωρίς αστυνομική δράση». Τέτοια λύση δεν είναι «τίποτα σίγουρο».

Ως μέρος της συμφωνίας για τον τερματισμό του στρατοπέδου, ο Hoekstra και ο Garber υποσχέθηκαν να συναντηθούν με μέλη του Harvard Out of Occupied Palestine, της ομάδας που οργάνωσε το στρατόπεδο, για να συζητήσουν τις σκέψεις τους για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Hoekstra έγραψε ότι ήθελε να έχει μια συνομιλία με τον Garber για «ακαδημαϊκά θέματα που σχετίζονται με την παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή».

Όπως ο Garber, ο οποίος θρηνούσε για τις «θλιβερές συνέπειες του συνεχιζόμενου πολέμου», ο Hoekstra δεν ασχολείται άμεσα με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, παρά μόνο την «ανθρωπιστική κρίση».

«Ξεκινήσαμε το εαρινό εξάμηνο με δέσμευση για διάλογο και ενίσχυση των δεσμών που μας ενώνουν ως κοινότητα», έγραψε. «Με αυτά τα γεγονότα, αυτή η δέσμευση έγινε ακόμη πιο βαθιά».

Τα μέλη του HOOP ανέφεραν σε μια ανάρτηση στο Instagram που ανακοίνωναν το τέλος της κατασκήνωσης ότι ήθελαν να συζητήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κέντρου για τις Παλαιστινιακές σπουδές με τους Hoekstra και Garber. Η ηγεσία του Χάρβαρντ δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του HOOP.

READ  Η Fox επισημαίνει την πινακίδα PG-13 στο Brock Birdie των 49ers

Παρά τις διαμαρτυρίες από την αίθουσα του πανεπιστημίου όπου ζουν η Hoekstra και άλλα στελέχη της FAS, η Hoekstra δεν έχει σχολιάσει δημόσια την 20ήμερη διαδήλωση. Μίλησε εν συντομία για το στρατόπεδο στη συνάντηση της FAS της περασμένης εβδομάδας, αν και μαζί του ήταν ο Προσωρινός Προστάτης Τζον Φ. Ο Μάνινγκ κάλεσε το ’82 να παραδώσει μια πολύ σημαντική έκθεση.

Το email του Hoekstra ακολούθησε ένα προηγούμενο email από τον Garber που περιείχε τους όρους που συμφώνησαν ο ίδιος και οι διαδηλωτές να τερματίσουν την κατάληψη της αυλής.

Το HOOP συμφώνησε να τερματίσει τη στάση τους νωρίς την Τρίτη με αντάλλαγμα την επαναφορά των φοιτητών σε ακούσια άδεια και συνομιλίες με το ανώτατο διοικητικό όργανο του πανεπιστημίου, το Harvard Corporation, σχετικά με την αποκάλυψη υποτροφιών και τις παραιτήσεις.

Σε άλλα σχολεία στη Βοστώνη – συμπεριλαμβανομένου του Northeastern University, του Emerson College και του MIT – φιλοπαλαιστινιακά στρατόπεδα αντιμετώπισαν αστυνομικές καταστολές, με αποτέλεσμα περισσότερες από 200 συλλήψεις σε όλη την πόλη.

Το διαπραγματευόμενο ψήφισμα του Χάρβαρντ είναι πιο στενά ευθυγραμμισμένο με τις απαντήσεις από το Northwestern University και το Brown University, όπου οι διαδηλωτές απομάκρυναν τους καταυλισμούς τους αφού κατέληξαν σε συμφωνίες με τους διαχειριστές των πανεπιστημίων.

Οι όροι της διαπραγμάτευσης του στρατοπέδου, ωστόσο, ήταν παρόμοιοι με την αρχική προσφορά που έκανε ο Garber στα μέλη του HOOP την περασμένη εβδομάδα. Αν και εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει έναν συμβιβασμό, δεν είναι σαφές εάν η συμφωνία θα προκαλέσει αντιδράσεις από δασκάλους και δωρητές που έχουν προτρέψει τον Garber να μην αποδεχθεί τα αιτήματα των διαδηλωτών.

READ  Η Madonna αναβάλλει την περιοδεία μετά από εντατική θεραπεία

Ο Χόεκστρα επαίνεσε το προσωπικό του Χάρβαρντ, το οποίο «δούλευε όλο το εικοσιτετράωρο» κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης για να κάνει την επίλυσή του «δυνατή». Αναγνώρισε συγκεκριμένα το προσωπικό που εργάστηκε για να «διασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία όλων στην αυλή» και ευχαρίστησε τους δασκάλους για «την διορατικότητα, τις συμβουλές και την υποστήριξή τους».

«Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από την Αίθουσα του Πανεπιστημίου, το ιστορικό σπίτι της Σχολής Τεχνών και Επιστημών», έγραψε. «Εκ μέρους της FAS, τους εκφράζω την ειλικρινή και διαρκή ευγνωμοσύνη μου».

—Στελεχιακός συγγραφέας Tilly R. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Robinson στη διεύθυνση [email protected]. Ακολουθήστε την στο X @dillirobin.

—Στελεχιακός συγγραφέας Neil H. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Shah στη διεύθυνση [email protected]. Ακολουθήστε τον στο X @neilhshah15.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *