Ο Μπάιντεν πιέζει τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων για καθυστερημένες ή ακυρωμένες πτήσεις

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο διευρυμένος ιστότοπος θα δείξει ότι μόνο μία αεροπορική εταιρεία εγγυάται μίλια συχνών επιβατών και δύο αεροπορικές εταιρείες θα εγγυώνται ταξιδιωτικές πιστώσεις ή κουπόνια ως αποζημίωση εάν οι ταξιδιώτες αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις για λόγους όπως μηχανική βλάβη. . Η Zero Airlines εγγυάται αποζημίωση σε μετρητά για καθυστερήσεις και ακυρώσεις που μπορούν να αποφευχθούν.

Ο Μπάιντεν και η Μπουτίκ θα ανακοινώσουν επίσημα το νέο εγχείρημα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής τους στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα. Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι τρεις αεροπορικές εταιρείες — η Alaska Airlines, η Frontier Airlines και η American Airlines — ανακοίνωσαν δεσμεύσεις να προσφέρουν δωρεάν οικογενειακές θέσεις μετά την προσθήκη των τελών οικογενειακών θέσεων ως μέρος μιας επίθεσης κατά των “σκουπιδιών” στην ένωση φέτος.

«Όταν μια αεροπορική εταιρεία προκαλεί ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσης, ο επιβάτης δεν πρέπει να πληρώσει τον ναύλο», ανέφερε ο Buttigieg σε δήλωση. «Αυτός ο κανόνας θα απαιτούσε, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, οι αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους επιβάτες και να καλύπτουν έξοδα όπως γεύματα, ξενοδοχεία και εκ νέου κράτηση σε περιπτώσεις ακύρωσης πτήσεων ή σημαντικών καθυστερήσεων».

Η Airlines for America, η εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Αμερικής, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ότι ο εναέριος χώρος των ΗΠΑ παραμένει ο ασφαλέστερος στον κόσμο, υποστηρίζοντας παράλληλα τον ισχυρό ανταγωνισμό της αγοράς που παρέχει διαφάνεια και περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές».

Σημείωσαν επίσης ότι οι περισσότερες από τις ακυρωμένες πτήσεις μεταξύ Αυγούστου και Φεβρουαρίου πέρυσι, περίπου τα δύο τρίτα, οφείλονταν σε θέματα καιρού και ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τα οποία δεν ευθύνονταν οι αεροπορικές εταιρείες.

READ  Ο Victor Vembanyama, η Britney Spears αφηγούνται το περιστατικό στο εστιατόριο του Λας Βέγκας

Ιστορικό: Η ανακοίνωση είναι άλλη μια ώθηση από τον Λευκό Οίκο ενόψει της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, η οποία προβλέπεται να ξεπεράσει τα προ-πανδημικά επίπεδα ταξιδιών το 2019.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η κατάρρευση των διακοπών της Southwest Airlines άφησε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες εγκλωβισμένους και προκάλεσε εκκλήσεις από geeks της μπουτίκ και νομοθέτες να κάνουν τους ταξιδιώτες ολόκληρους. Η Southwest ανταποκρίθηκε προσφέροντας πόντους επιβράβευσης και ξοδεύοντας εκατομμύρια σε ξενοδοχεία και άλλα έξοδα για τους εγκλωβισμένους επιβάτες για μέρες, ακόμη και ως ηγέτης του εμπορίου της Γερουσίας. Μαρία Κάντγουελ (D-Wash.) Παροτρύνει τις αεροπορικές εταιρείες να αναφέρουν δημοσίως πόσοι πελάτες υπέβαλαν αίτηση για επιστροφές χρημάτων για τα παρεπόμενα έξοδα αλλά απορρίφθηκαν.

Δεν απαιτείται ομοσπονδιακός νόμος Αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώσουν τους επιβάτες για καθυστερήσεις πτήσεων. Εάν μια πτήση ακυρωθεί, ένας επιβάτης μπορεί να επιλέξει επιστροφή χρημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *