Ο Πούτιν ταξίδεψε στην Ουκρανία που ελέγχεται από τη Ρωσία για να συζητήσει τον πόλεμο με έναν ανώτερο στρατηγό

  • Επίσκεψη Πούτιν στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία
  • Ο Πούτιν συζητά τον πόλεμο με τους διοικητές του Γκέρσον
  • Δεν είναι σαφές πότε έγινε η επίσκεψη
  • Ο Πούτιν κάθεται δίπλα στον στρατηγό Τεμπλίνσκι

18 Απριλίου (Reuters) – Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφτηκε το στρατιωτικό αρχηγείο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο, όπου συζήτησε τον πόλεμο με τον στρατηγό των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, ο οποίος λέγεται ότι έχει αναλάβει έναν ισχυρό νέο ρόλο στην εισβολή.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, πυροδότησε τη χειρότερη ευρωπαϊκή σύγκρουση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μόσχα λέει ότι έχει προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές, αλλά οι δυνάμεις της έχουν εγκλωβιστεί σε μια μάχη πυροβολικού στο ανατολικό Ντονμπάς με μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές, ενώ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στη νότια Χερσώνα, την οποία επισκέφτηκε ο Πούτιν.

Φορώντας ένα βαρύ μπλε σακάκι, ο 70χρονος Πούτιν εμφανίστηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση καθώς έβγαινε από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία και χαιρετούσε ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές.

Δεν αναφέρεται πότε έγινε αυτή η επίσκεψη.

Ο Πούτιν συμμετείχε σε συνάντηση στρατιωτικής διοίκησης στην περιοχή Χερσώνα, ανέφερε το Κρεμλίνο. Ζήτησε αναφορές από τους διοικητές των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και της στρατιωτικής ομάδας «Δνείπερος» και άλλους ανώτερους αξιωματικούς σχετικά με την κατάσταση στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια, τις οποίες η Μόσχα ανακήρυξε μέρος της Ρωσίας.

Σύμβολα για το Πάσχα

Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο και ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην απέναντι όχθη του ποταμού Ντνίπρο εν αναμονή μιας ουκρανικής αντεπίθεσης.

READ  Η Marjorie Taylor Green ξεκίνησε από το Freedom Caucus

«Είναι σημαντικό για μένα να ακούσω τη γνώμη σας για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, να ακούσω τι έχετε να πείτε, να ανταλλάξω πληροφορίες», είπε ο Πούτιν στους διοικητές.

Ο Στρατηγός Μιχαήλ Τεμπλίνσκι, διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων της Ρωσίας, κάθισε στα δεξιά του Πούτιν και ο Στρατηγός Όλεγκ Μαχάρεβιτς κάθισε στα αριστερά του Πούτιν.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών την Κυριακή ανέφερε ότι ο Ντεμπλίνσκι είχε καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο.

«Ο Ντεμπλίνσκι, ο διοικητής του VDV, των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, μπορεί να έχει επιστρέψει σε βασικό ρόλο στην Ουκρανία», ανέφεραν οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Ο Ντεμπλίνσκι ήταν ένας από τους λίγους ανώτερους Ρώσους στρατηγούς που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην τάξη».

Ο Πούτιν επισκέφθηκε επίσης το αρχηγείο της Εθνοφρουράς στο ανατολικό Ντονμπάς, την περιοχή Λουχάνσκ της Ουκρανίας, την οποία η Μόσχα είπε ότι έχει προσαρτήσει στην γειτονική περιοχή του Ντόνετσκ.

Ο Πούτιν παρουσιάστηκε να δίνει ένα αντίγραφο της εικόνας στους συνοδούς.

«Ο αρχηγός της χώρας συνεχάρη τους βετεράνους για τις διακοπές του Πάσχα και τους χάρισε αντίγραφα των εικόνων», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γιόρτασε το Πάσχα στις 16 Απριλίου.

Αναφέρεται από το Reuters. Επιμέλεια: Jacqueline Wong

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Γκάι Φάλκονμπριτζ

Thomson Reuters

Ως επικεφαλής του γραφείου της Μόσχας, ο Γκάι έχει κάλυψη για τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών. Πριν από τη Μόσχα, ο Γκάι είχε την κάλυψη του Brexit ως επικεφαλής του Γραφείου του Λονδίνου (2012-2022). Τη νύχτα του Brexit, η ομάδα του έδωσε μια από τις ιστορικές επιτυχίες του Reuters – μεταφέροντας τα νέα του Brexit πρώτα στον κόσμο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο Γκάι αποφοίτησε από το London School of Economics και ξεκίνησε την καριέρα του ως ασκούμενος στο Bloomberg. Πέρασε περισσότερα από 14 χρόνια καλύπτοντας την πρώην Σοβιετική Ένωση. Μιλάει άπταιστα ρωσικά. Επικοινωνία: +447825218698

READ  Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *