Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τακτοποίησε προσωπικά την αξίωση για πειρατεία τηλεφώνου, σύμφωνα με το δικαστήριο

  • Από Dominic Cassiani & Emma Harrison
  • Ανταποκριτής Εστίας και Νομικής

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πληρώθηκε με ένα «τεράστιο ποσό» από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας The Sun για να διευθετήσει ιστορικές αξιώσεις για πειρατεία τηλεφώνου, αναφέρουν δικαστικά έγγραφα.

Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε το 2020 σε έγγραφα από τους δικηγόρους του πρίγκιπα Χάρι ως μέρος νομικής αγωγής κατά των εφημερίδων Newsgroup στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Δούκας του Σάσεξ μηνύει τον εκδότη για παράνομη συλλογή δεδομένων.

Αλλά ο NGN λέει ότι έχει τελειώσει ο χρόνος για να υποβάλει αξίωση.

Τα έγγραφα δεν αποκάλυψαν το ποσό που πλήρωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και δεν αναφέρουν λεπτομέρειες για το τι αφορούσε. Εκπρόσωπος του Πρίγκιπα της Ουαλίας είπε ότι δεν θα σχολιάσει τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες.

«Εμπιστευτική Συνθήκη»

Σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα του πρίγκιπα Χάρι, οι ιδιοκτήτες εφημερίδων συνήψαν μια «μυστική συμφωνία» με αξιωματούχους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να αναβάλουν νομικές αξιώσεις από μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο, καθυστέρησε τον πρίγκιπα Χάρι να φέρει τη δική του μήνυση, λένε οι δικηγόροι του.

Ο Prince λέει ότι έμαθε για πρώτη φορά για τη συμφωνία το 2012.

Εκείνη την εποχή, έμαθε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κινούνταν νομικά για πειρατεία τηλεφώνου – και πίστευε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του είχαν στοχοποιηθεί προσωπικά.

«Έχει επιτευχθεί μια εμπιστευτική συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και των ανώτερων στελεχών της News Group Newspapers κατά της οποίας μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ασκήσουν αξιώσεις για πειρατεία τηλεφώνου. [all other cases] και σε αυτό το στάδιο οι αξιώσεις θα γίνουν δεκτές ή θα διευθετηθούν με συγγνώμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πρέπει να καθίσει στο κουτί των μαρτύρων και να αφηγηθεί τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες των υποκλοπών ιδιωτικών και εξαιρετικά ευαίσθητων φωνητικών μηνυμάτων.”

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι οι Λόρδοι είναι «απίστευτα νευρικοί» για την επιζήμια επανέκθεση μιας ιδιωτικής τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ του πατέρα του και της βασίλισσας σύζυγος Καμίλα, η οποία υποκλαπεί και αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο βασιλιάς Κάρολος ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα.

«Αυτή η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων της NGN για καθυστερημένη διευθέτηση, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας γιατί δεν υπέβαλα αξιώσεις εκείνη τη στιγμή», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Σέρμπορν είπε ότι η βασίλισσα και οι δύο ιδιωτικοί γραμματείς της συμμετείχαν σε «συζητήσεις και εγκρίσεις» σχετικά με την υποτιθέμενη συμφωνία, όπως και οι ιδιωτικοί γραμματείς του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Η NGN αρνείται ότι υπάρχει συμβόλαιο.

Ο Anthony Hudson KC, για το NGN, είπε ότι ο ισχυρισμός του Duke για μυστική συμφωνία ήταν «κατάφωρα σε αντίθεση» με άλλα σημεία της υπόθεσής του και ότι υπήρχε «πολύ μεγάλη ασάφεια» γύρω από τις συνθήκες της υποτιθέμενης συμφωνίας.

Η υπόθεση είναι μία από τις τρεις μεγάλες αγωγές του Δούκα του Σάσεξ κατά των ταμπλόιντ εφημερίδων, με την κατηγορία της παράνομης συλλογής πληροφοριών. Άλλες περιπτώσεις αφορούν τις ομάδες Daily Mirror και Daily Mail.

Υποστήριξε ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από ποινικές έρευνες για το χακάρισμα τηλεφώνου στο πλέον ανενεργό News of the World απέδειξαν ότι ήταν σταθερά στόχος του αδελφού του τίτλου, της Sun.

Οι δημοσιογράφοι και οι ιδιωτικοί ερευνητές που εργάζονται για αυτούς κατηγόρησαν τον πρίγκιπα Χάρι ότι λάμβανε ιδιωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες από την ηλικία των 11 ή 12 ετών – συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για την ιδιωτική του ζωή και τις κινήσεις του.

Οι ιδιοκτήτες της Sun λένε ότι η αξίωση του δούκα του Σάσεξ για αποζημίωση θα πρέπει να διαγραφεί επειδή έχει τελειώσει ο χρόνος – και έχουν υποβάλει αίτηση για να τερματιστεί η υπόθεση του πρίγκιπα Χάρι.

Εάν πετύχουν την αίτηση, θα μπορούσαν να μπλοκάρουν μια παρόμοια ισχυρή αξίωση ζημίας από τον ηθοποιό Hugh Grant.

Οι δικηγόροι του κ. Γκραντ αντιτίθενται επίσης στην προσπάθεια της εφημερίδας να ολοκληρώσει την υπόθεση σε μια τριήμερη δίκη αυτή την εβδομάδα.

Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικαστής θα αποφασίσει εάν οι αξιώσεις τους θα εκδικαστούν τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *