Ο Τραμπ καταθέτει την προσωπική δήλωση οικονομικών στοιχείων για δημόσια προβολή

(CNN) Πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ Την Παρασκευή κατέθεσε την προσωπική του αίτηση Δήλωση οικονομικών γνωστοποιήσεων με την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή — δίνοντας στο κοινό την πρώτη ματιά στα οικονομικά του μετά την προεδρία.

Ωστόσο, οι καταστάσεις παρέχουν μια ανακριβή οικονομική εικόνα, επειδή οι υποψήφιοι καλούνται να αναφέρουν μόνο ένα ευρύ φάσμα των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών τους. Αφού έχασε μια προγενέστερη προθεσμία υποβολής κατάθεσης το 2024, ο Τραμπ επιτρέπεται να υποβάλει αίτηση την Παρασκευή για να αποφύγει την καταβολή τέλους καθυστέρησης 200 $.

Η έκθεση 101 σελίδων πρόσφερε μερικές νέες πληροφορίες για τα οικονομικά του Τραμπ από τότε που έφυγε από την εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής του επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πέρυσι. Πώληση ψηφιακών επαγγελματικών καρτών Επίσης γνωστά ως NFTs ή Non-Fungible Tokens.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του Τραμπ μετά την προεδρία

Ο Τραμπ κατέθεσε επίσης μια λίστα με εκατοντάδες περιουσιακά στοιχεία, από ακίνητα όπως το θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριντα μέχρι δικαιώματα από τα βιβλία του.

Ο Τραμπ ανέφερε έσοδα άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων από ομιλίες, σύμφωνα με μια δήλωση οικονομικών γνωστοποιήσεων.

Ο πρώην πρόεδρος κέρδισε μεταξύ 100.001 και 1 εκατομμύριο δολάρια από τα NFTs, σύμφωνα με τα αρχεία.

Επιπλέον, η Trump Media & Technology Group Corporation, μια εταιρεία-ομπρέλα που συνδέεται με το εγχείρημά του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, αξίζει μεταξύ 5.000.001 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε. Ωστόσο, ο Τραμπ, ο οποίος κατέχει το 90% της Trump Media & Technology Group Corp., δεν ανέφερε έσοδα από το ακίνητο.

Η κατάθεση υπογραμμίζει την παγκόσμια εμβέλεια των επιχειρηματικών συμφερόντων του Τραμπ καθώς εκστρατεύει ξανά για την προεδρία. Για παράδειγμα, ανέφερε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από αυτό που περιγράφεται ως «DD Marks Oman LLC».

READ  Mega Millions: Μοναδικό νικητήριο εισιτήριο για την κλήρωση τζακ ποτ 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Παρασκευής που πουλήθηκε στο Μέιν

Οι Νιου Γιορκ Ταιμς έχουν αναφερθεί Τον Νοέμβριο, ο Οργανισμός Τραμπ υπέγραψε συμφωνία με μια σαουδαραβική εταιρεία ακινήτων για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου, βίλας και γηπέδου γκολφ Τραμπ στο Ομάν ως μέρος ενός έργου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάθεση το βράδυ της Παρασκευής.

Από τα 16 βιβλία που απαριθμεί ο Τραμπ, το «The Art of the Deal» – τα απομνημονεύματά του με επιχειρηματικές συμβουλές το 1987 – απέφερε από 100.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια σε δικαιώματα, σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες. Τα περισσότερα βιβλία έλαβαν λιγότερα από 201 $ σε δικαιώματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της πρώην πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ προέρχεται από δικαιώματα από την MKT World LLC, τα οποία απαριθμεί σε 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και έσοδα από ενοίκια από μια συμφωνία ακινήτων στη Σλοβενία ​​που παρέχει έως και 1.000 δολάρια. Έσοδα 15.000 $.

Ο Τραμπ είπε ότι εξόφλησε έξι στεγαστικά δάνεια και έβγαλε άλλα δύο σε υπάρχοντα ακίνητα. Δύο από τις πληρωμές στεγαστικών δανείων στα ακίνητα του Μαϊάμι και της Ουάσιγκτον δανείστηκαν από την Deutsche Bank — η οποία είπε ότι θα αποφύγει μελλοντικές συναλλαγές με τον Τραμπ στον απόηχο της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου 2021. Η υποθήκη του στην Ουάσιγκτον πληρώθηκε για το παλιό κτήριο του ταχυδρομείου που στέγαζε το ξενοδοχείο Trump κοντά στον Λευκό Οίκο. Η εταιρεία του Τραμπ πούλησε τη μίσθωση του ακινήτου πέρυσι.

Καθυστερημένη κατάθεση

Τον περασμένο μήνα, ο δικηγόρος του Τραμπ, Ντέρεκ Ρος, έγραψε στην FEC λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος χρειαζόταν «επιπλέον 30 ημέρες» για να οριστικοποιήσει και να καταθέσει την έκθεσή του λόγω «προβλημάτων με τις οικονομικές του υποχρεώσεις».

READ  Ο Nasdaq ανεβαίνει μετά την ισχυρή έκθεση για το ΑΕΠ, η Tesla σημείωσε άνοδο 8%

Ο Τραμπ έχει καταθέσει προηγουμένως δύο προθεσμίες 45 ημερών – το μέγιστο επιτρεπόμενο. Η κατάθεση του Τραμπ – αφού εξασφάλισε δύο παρατάσεις – έπρεπε να γίνει στις 15 Μαρτίου.

Η Λίζα Στίβενσον, εν ενεργεία γενική σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, απάντησε στον ισχυρισμό της Ρόουζ ότι ο Τραμπ είχε εξαντλήσει όλες τις επεκτάσεις του. Προειδοποίησε ότι σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο που διέπει αυτές τις αποκαλύψεις, ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αμοιβή 200 δολαρίων εάν δεν παρουσιάσει την έκθεση εντός 30 ημερών.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει σημαντικά οικονομικά αποθέματα και έχουμε ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υποβάλει τις οικονομικές του δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, σε email στο CNN τον περασμένο μήνα.

Οι περισσότεροι προεδρικοί υποψήφιοι — και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου — δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για μια πιο λεπτομερή εικόνα των οικονομικών τους. Ο Τραμπ αρνήθηκε σταθερά να το κάνει κατά την προηγούμενη υποψηφιότητά του και τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η κατάθεση ακολουθεί την έκδοση της φορολογικής δήλωσης

Πέρυσι, η Επιτροπή των Δημοκρατικών της Βουλής για τους τρόπους και τα μέσα Δημοσίευσε Οι εξαετείς φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ από το 2015-2020 είναι το αποκορύφωμα μιας πολυετούς νομικής μάχης για την αποκάλυψή τους.

Οι χιλιάδες σελίδες των οικονομικών εγγράφων — τα οποία η επιτροπή μήνυσε για να αποκτήσει αφού ο Τραμπ έσπασε μια παράδοση δεκαετιών των προεδρικών υποψηφίων να δημοσιοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις — παρείχαν την πιο λεπτομερή ματιά στα οικονομικά του Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην πρόεδρος πλήρωσε ελάχιστα ή καθόλου . Φόρος εισοδήματος μετά από χρόνια διεκδίκησης τεράστιων επιχειρηματικών ζημιών πριν και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

READ  Ημέρα της Νίκης της Μόσχας: Η Ρωσία αποσύρει την ετήσια παρέλαση καθώς ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία δέχεται αυξανόμενη πίεση

Μεικτή Επιτροπή Φορολογίας Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Οι φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ έδειξαν ότι ο Τραμπ μετέφερε τεράστιες καθαρές λειτουργικές ζημίες. Ο Τραμπ πλήρωσε 750 δολάρια σε φόρους το 2016 και το 2017 και 0 δολάρια το 2020 καθώς ανέφερε απώλειες εκατομμυρίων.

Οι επιστροφές δείχνουν ότι ο Τραμπ έχει επιχειρηματικά έσοδα, φόρους, έξοδα ή άλλα οικονομικά στοιχεία σε σχεδόν δύο δωδεκάδες χώρες, καθώς και πολλούς λογαριασμούς ξένων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου ενός στην Κίνα από το 2015 έως το 2017.

Το έντυπο οικονομικών αποκαλύψεων του Τραμπ Κατατέθηκε το 2020 Αναφέρει έσοδα τουλάχιστον 446 εκατομμυρίων δολαρίων από δεκάδες πηγές, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων από ξενοδοχεία, θέρετρα, γήπεδα γκολφ και βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές του. Το έντυπο οικονομικών γνωστοποιήσεων του Τραμπ φαινόταν να αναφέρει τα κέρδη για τον Οργανισμό Τραμπ ως “εισόδημα”, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την αναφορά μόνο προσωπικών αμοιβών ή μεριδίων περιουσιακών στοιχείων – δίνοντας στον Τραμπ μια διογκωμένη άποψη για τον πλούτο του.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες αναφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *