Ο Χάρι και η Μέγκαν «κοντά στην καταστροφή» σε κυνηγητό αυτοκινήτου – εκπρόσωπος

  • Sean Coughlan & Bernd Debusman Jr
  • BBC News

τίτλος βίντεο,

Προειδοποίηση: Περιέχει εικόνες που αναβοσβήνουν παντού

Εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν και η μητέρα του ενεπλάκησαν σε μια «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη αυτοκινήτου» με τους παπαράτσι.

Το περιστατικό συνέβη αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παρευρέθηκαν σε τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπός τους είπε ότι η «ασταμάτητα καταδίωξη» διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Είπαν ότι αυτό οδήγησε σε στενές συναντήσεις.

Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις λεπτομέρειες.

Σε ανακοίνωσή του, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) επιβεβαίωσε ότι είχε συμβεί ένα περιστατικό και ότι πολλοί φωτογράφοι είχαν «τα δικά τους [Harry and Meghan’s] Η κίνηση είναι προκλητική».

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή συλλήψεις. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο.

Μισή ντουζίνα αυτοκίνητα συμμετείχαν στην καταδίωξη, η οποία περιελάμβανε αλόγιστη οδήγηση, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης από κόκκινα φανάρια, της οδήγησης σε πεζοδρόμια, των εμποδίων και της όπισθεν σε μονόδρομο – καθώς και λήψη φωτογραφιών κατά την οδήγηση.

Προκύπτουν λεπτομέρειες για τις σκηνές που μπορεί να είναι ανησυχητικές. Το ζευγάρι και η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ, πήγαν σε αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν και προσπάθησαν να κρυφτούν από τους παπαράτσι.

Αργότερα υπήρχε ένα σχέδιο να χρησιμοποιήσουν ένα ταξί της Νέας Υόρκης, ένα ταξί κατέβηκε και ο Χάρι και η Μέγκαν μπήκαν μέσα, αλλά τελικά ανακαλύφθηκε και επέστρεψαν στα δικά τους οχήματα ασφαλείας.

Το BBC κατανοεί ότι το ζευγάρι έμενε στο σπίτι ενός φίλου και δεν επέστρεψαν απευθείας για να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Λέγεται επίσης ότι η καταδίωξη δεν σταμάτησε παρουσία αστυνομικών της Νέας Υόρκης. Το ζευγάρι χρησιμοποιεί ιδιωτική ασφάλεια ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν παρευρέθηκαν στα βραβεία Ms Foundation Women of Vision με τη μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Η Meghan έλαβε ένα βραβείο στην εκδήλωση στη Νέα Υόρκη

«Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο έρχεται με το δημόσιο συμφέρον, δεν πρέπει ποτέ να βαρύνει την ασφάλεια κανενός», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

«Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των μέσων με τα οποία ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια εξαιρετικά επεμβατική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Η τελετή απονομής των βραβείων στην οποία παρευρέθηκαν – τα βραβεία Ms Foundation Women of Vision – ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Χάρι και της Μέγκαν μετά τη στέψη του Βασιλιά στις αρχές του μήνα.

Η Meghan δέχτηκε ένα βραβείο μαζί με τη συνιδρυτή του Black Voters Matter Latosha Brown στην εκδήλωση.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς είπε στους δημοσιογράφους ότι δύο αστυνομικοί “τραυματίστηκαν δυνητικά” και ότι ήταν “τρομερό να χάσεις έναν αθώο περαστικό κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης όπως αυτή”.

Ο κ. Άνταμς είπε ότι ενώ η δίωρη καταδίωξη υψηλής ταχύτητας ήταν «δύσκολο να πιστέψει κανείς», ακόμη και μια 10λεπτη καταδίωξη στην πολυσύχναστη Νέα Υόρκη ήταν «πολύ επικίνδυνη».

τίτλος βίντεο,

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το περιστατικό του Χάρι: «Ανεύθυνος και ανεύθυνος»

Ο Duncan Larcombe, συγγραφέας του βιβλίου Prince Harry: The Inside Story, είπε στο BBC ότι «κάτι φαίνεται να πήγε τρομερά στραβά» με την ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν στη χώρα.

«Θα είναι μια μεγάλη έκπληξη για όσους φρόντισαν τον Χάρι στην Αγγλία», είπε. «Υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν σχετικά με το αν οι παπαράτσι μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο».

Η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι το 1997, αφού κυνηγήθηκε από φωτογράφους.

Σε μια συνέντευξη στο BBC για το ντοκιμαντέρ Diana, 7 Days, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε στους παπαράτσι που κυνηγούσαν συνεχώς τη μητέρα του ως «μια αγέλη σκυλιών». «Κάθε φορά που βγαίνει έξω την περιμένει πλήθος», είπε. «Εννοώ μια αγέλη σκυλιών, που την κυνηγούν, την κυνηγούν, την παρενοχλούν, τη φωνάζουν, τη φτύνουν, προσπαθούν να αντιδράσουν, προσπαθούν να κάνουν αυτή τη φωτογραφία της να ξεσπά.

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας,

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες το βράδυ δείχνουν τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν να βγαίνουν από το θέατρο Ziegfeld στο Μανχάταν.

λεζάντα εικόνας,

Χάρτης της Νέας Υόρκης που δείχνει την αίθουσα χορού Ziegfeld

Ο πρίγκιπας Χάρι εμπλέκεται επί του παρόντος σε πολλές νομικές μάχες με βρετανικά ταμπλόιντ, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για χακάρισμα τηλεφώνου και παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας δικηγόρος του πρίγκιπα είπε σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι θα πρέπει να του επιτραπεί να αμφισβητήσει μια κυβερνητική απόφαση να του αρνηθεί τη δυνατότητα να πληρώσει για την αστυνομική προστασία ενώ βρίσκεται στη χώρα.

Το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2020 – κάτι που είπαν ότι οφειλόταν εν μέρει σε παρενόχληση από ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει περιγράψει τον αγώνα του να αλλάξει τα μέσα ενημέρωσης ως «έργο της ζωής του». Αναμένεται να παρουσιαστεί σε δικαστήριο του Λονδίνου τον επόμενο μήνα για να καταθέσει στην υπόθεση της πειρατείας τηλεφώνου.

READ  Το συμβούλιο που ευθυγραμμίζεται με τον DeSantis ψήφισε να μηνύσει τη Disney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *