Ο Jack Dorsey λέει ότι ο Elon Musk δεν έπρεπε να είχε αγοράσει το Twitter

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ — Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, άσκησε την πιο έντονη κριτική του στην ηγεσία του Έλον Μασκ στο Twitter την Παρασκευή, λέγοντας ότι ο Μασκ δεν έχει αποδειχθεί καλός διαχειριστής του ιστότοπου — και θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει την αγορά του ιστότοπου.

Οι επικρίσεις και οι εξηγήσεις ήρθαν το βράδυ της Παρασκευής σε μια σειρά από αναρτήσεις απαντήσεων στο αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο Bluesky, έναν ανταγωνιστή του Twitter που βοήθησε να ξεκινήσει ο Dorsey. Τα σχόλια δείχνουν πώς η ασταθής ηγεσία του Μασκ πρόδωσε έναν μακροχρόνιο φίλο και ισχυρό σύμμαχο, αντανακλώντας μια αυξανόμενη αντίδραση ενάντια σε μια ταραχώδη θητεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Μασκ, ο οποίος υπηρετεί στον ίδιο ρόλο στο Twitter σήμερα, είπε ότι ο Ντόρσεϊ είπε ότι πίστευε ότι θα έπρεπε να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να υπαναχωρήσει από μια συμφωνία για την απόκτηση της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων. Τα σχόλια είναι μια έντονη ανατροπή από την ισχυρή έγκριση του Dorsey για μια εξαγορά του Musk, όταν έγραψε πριν από ένα χρόνο ότι αν το Twitter ήταν μια εταιρεία, «ο Elon είναι η μόνη λύση πιστεύω».

«Πιστεύω στην αποστολή του να διευρύνει το φως της συνείδησης», είπε ο Ντόρσεϊ Το έγραψε στο Twitter Την εποχή εκείνη.

Στα σχόλιά του για τον Bluesky την Παρασκευή, ο Dorsey έδωσε έναν πολύ διαφορετικό τόνο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Bluesky, μια εναλλακτική λύση στο Twitter

Ο Ντόρσεϊ είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Μασκ «ενήργησε σωστά» αφού συνειδητοποίησε το πιθανό λάθος του επιδιώκοντας τον ιστότοπο, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα έπρεπε να είχε αναγκάσει την πώληση.

READ  Η Αγγλία κέρδισε την πρωτοεμφανιζόμενη Αϊτή με 1-0 στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

«Όλα πήγαν νότια», πρόσθεσε ο Ντόρσεϊ.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με τα σχόλια του Ντόρσεϊ. Ο Μασκ εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Real Time with Bill Maher» στο HBO και κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της εταιρείας, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Τσαρλς Ε. Ο Schumer (DNY) μίλησε για θέματα όπως μια πρόσφατη συνάντηση μαζί του και τις ανησυχίες του. Για τη ρητορική που προέρχεται από την πολιτική αριστερά.

«Ήταν στον γρήγορο δρόμο της χρεοκοπίας», είπε ο Μασκ για το Twitter. “Έπρεπε λοιπόν να κάνω δραστικά μέτρα. Δεν υπήρχε επιλογή.”

Ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο, αφού συσσώρευσε σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία στις αρχές του 2022. Παρείχε Στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, η αξία της εταιρείας είναι 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ενέκρινε την εξαγορά του Μασκ στα τέλη Απριλίου, πυροδοτώντας μια συμφωνία για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Εάν ο Μασκ αποφασίσει να υποχωρήσει, οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν ποινή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, γνωστή ως «τέλος διάλυσης». (Οι ειδικοί έχουν σημειώσει ότι εάν ο Μασκ είχε παραβιάσει τη σύμβαση, θα έπρεπε να πληρώσει ένα ποσό πέραν του προστίμου του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.)

Μετά τη συμφωνία, η αποτίμηση του Twitter μειώθηκε σημαντικά καθώς οι οικονομικές πιέσεις επιβάρυναν πολύ την εταιρεία και τη μετοχή της Tesla, η τελευταία από τις οποίες μείωσε απότομα την καθαρή θέση του Μασκ. Ο Μασκ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία και το Twitter μήνυσε τον Μασκ.

Μετά από μια δικαστική διαμάχη ενός μήνα που περιελάμβανε την αντεπίθεση του Μασκ, ο Μασκ και το Twitter συμφώνησαν τον Οκτώβριο να προχωρήσουν στη συμφωνία, η οποία οριστικοποιήθηκε αργότερα τον ίδιο μήνα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

READ  Οι μετοχές της Tesla αυξάνονται λόγω κερδών: "Εκατομμύρια αυτοκίνητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσαν να πουληθούν με 100% μικτό περιθώριο"

Η θητεία του Μασκ ως αφεντικό του Twitter έχει χαρακτηριστεί από απότομες περικοπές θέσεων εργασίας, ένα ριζικό εργασιακό περιβάλλον και μια συνολική αναμόρφωση της εμπειρίας χρήστη του ιστότοπου. Το Twitter βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα μοντέλο συνδρομής και σε επιμελημένες ροές, οι οποίες στοχεύουν να δείξουν στους χρήστες περιεχόμενο με το οποίο θέλουν να αλληλεπιδράσουν περισσότερο. Από την εξαγορά του Μασκ, το εργατικό δυναμικό του Twitter έχει μειωθεί κατά περίπου 80%.

Ο Ντόρσεϊ ζήτησε προηγουμένως συγγνώμη για την ανάπτυξη της εταιρείας “πολύ γρήγορα”, μειώνοντας την εταιρεία κατά 50% μετά τις απολύσεις του Μασκ. Έκτοτε, έχει μερικές φορές επικρίνει τη λήψη αποφάσεων του Μασκ, για παράδειγμα, μέσω Twitter για να εκφράσει τη διαφωνία του με τη μετονομασία του χαρακτηριστικού “Birdwatch” του ιστότοπου σε “Κοινωνικές Σημειώσεις”.

Η Post ανέφερε προηγουμένως ότι ο Dorsey διένειμε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις μετοχές του στο Twitter στο ιδιωτικοποιημένο Twitter του Μασκ.

Στις αναρτήσεις του την Παρασκευή, ο Ντόρσεϊ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εξαγορά της εταιρείας από τον Μασκ, υποστηρίζοντας ότι «κάθε εταιρεία πωλείται στον πλειοδότη» και ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί την προσφορά του.

“Ήμουν αισιόδοξος; Ναι”, είπε ο Ντόρσεϊ. “Να πω επιτέλους; Όχι”.

Μόλις ο Musk προσπάθησε να υποχωρήσει, ο Dorsey πρόσθεσε: «Μακάρι το διοικητικό συμβούλιο να μην είχε αναγκάσει την πώληση. Ίσως υπήρχε μια ευκαιρία, αλλά τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ. Όσο για την απόφαση του Μασκ να ολοκληρώσει την αγορά χωρίς να πληρώσει το πρόστιμο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ο Ντόρσεϊ είπε: «Νομίζω ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει και να πληρώσει το 1 δις δολάρια».

READ  Χαλαρώνουν οι ασιατικές μετοχές εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, λεπτά της Fed

Ο Bluesky ήταν μέρος του σχεδίου του Dorsey όταν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter να δημιουργήσει ένα «αποκεντρωμένο» σύστημα κοινωνικών μέσων όπου κανένα άτομο ή εταιρεία δεν έλεγχε την εμπειρία. Αν και το Twitter επένδυσε στην Bluesky, είναι πλέον μια ξεχωριστή εταιρεία με δικό της CEO. Τις τελευταίες ημέρες, προσελκύει γρήγορα χρήστες υψηλού προφίλ του Twitter, ορισμένοι από τους οποίους είναι απογοητευμένοι με την πλατφόρμα υπό το Kasthuri.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση όπου ένας χρήστης είπε: “Είναι τόσο λυπηρό το πώς όλα κατέρρευσαν”, ο Dorsey απάντησε απλώς: “Ναι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *