Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Meta LAMA

Mark Zuckerberg, τον Ιούλιο του 2021, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms.

Kevin Deitch | Ειδήσεις Getty Images | Καλές εικόνες

Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg θα εκπαιδεύσει τη Meta και θα κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας στους ερευνητές δηλώθηκε Την Παρασκευή.

παράδειγμα, Ονομάζεται ΛΑΜΑΠροορίζεται να βοηθήσει επιστήμονες και μηχανικούς να εξερευνήσουν εφαρμογές για τεχνητή νοημοσύνη, όπως η απάντηση σε ερωτήσεις και η σύνοψη εγγράφων.

Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Meta, που αναπτύχθηκε από τον όμιλο της Fundamental AI Research (FAIR), θα δει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και καλά κεφαλαιοποιημένες startups να ανταγωνίζονται για να προωθήσουν τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης και να ενσωματώσουν την τεχνολογία σε εμπορικά προϊόντα.

Μεγαλύτερα μοντέλα γλώσσας υποστηρίζουν εφαρμογές όπως το ChatGPT του OpenAI, το Bing AI της Microsoft και το ακυκλοφόρητο Bard της Google.

Στην ανάρτησή του, ο Zuckerberg είπε ότι η τεχνολογία LLM θα μπορούσε τελικά να λύσει μαθηματικά προβλήματα ή να διεξάγει επιστημονική έρευνα.

«Τα LLM έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα στη δημιουργία κειμένου, συνομιλιών, σύνοψης γραπτού υλικού και εκτέλεσης πολύπλοκων εργασιών όπως η επίλυση μαθηματικών θεωρημάτων ή η πρόβλεψη δομών πρωτεΐνης», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ την Παρασκευή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της εξόδου του συστήματος Το χαρτί του Μέτα:

Αμεσος: Εδώ είναι η συστατική μου επιστολή για μια αίτηση για τη θέση Dragon Feeder στη Magic Unicorn Corporation: Αγαπητέ εργοδότη,

Απάντηση: Γνωρίζω τον ___ εδώ και δύο χρόνια και πιστεύω ότι θα ήταν ένας εξαιρετικός τροφοδότης δράκων για την Magic Unicorn Corporation. Ο ___ έχει την ικανότητα να θυμάται και να επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες πληροφοριών, μια σημαντική ικανότητα για έναν τροφοδότη δράκων. Ο ___, ως ικανός παίκτης, έχει βαθιά κατανόηση του πώς να σκοτώνεις δράκους και πώς να χρησιμοποιεί τις αδυναμίες κάθε δράκου εναντίον του. Δηλαδή, ξέρει τι είδους φαγητά αρέσουν σε κάθε δράκο και ποια είδη τροφών είναι επικίνδυνα για κάθε δράκο. Αυτή η γνώση και η εμπειρία θα είναι ανεκτίμητη όταν ταΐζει τους δράκους της. Πιστεύω ότι οι δεξιότητες, οι ικανότητες και η εμπειρία της ___ θα την κάνουν εξαιρετική υπάλληλο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μου στο (___) ___-___. Ανυπομονώ να ακούσω απο εσένα.

READ  Η Trump Media έχασε 58 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τα αρχεία της SEC

με αγάπη,

Επίτιμος Ιππότης

Κύριε Γιώργο

Ακολουθεί ένα δείγμα παραγωγής για μια φανταστική σκηνή από το “Seinfeld”:

Αμέσως: (Μια ξεκαρδιστική σκηνή μεταξύ Τζέρι και Τζορτζ παρουσιάζει στον Τζορτζ το νέο του ρολόι τεχνητής νοημοσύνης)

Απάντηση:George: “Αλλά βλέπεις, Jerry, είναι κάτι περισσότερο από ένα ρολόι. Είναι ένας μικρός υπολογιστής. Τον προγραμματίζεις όπως θέλεις. Έχει ένα παγκόσμιο ρολόι ώρας, ένα ξυπνητήρι, μια αριθμομηχανή, μια βάση δεδομένων και έναν μεταφραστή γλώσσας. Μια λέξη επεξεργαστή, έναν ορθογραφικό έλεγχο. Έλεγχος, μια αριθμομηχανή πλήρους δέκα λειτουργιών, ένα PDA και ένα μόντεμ. Νομίζω ότι κάνει ακόμα και καπουτσίνο.”

Τζέρι: “Πού τα παίρνεις αυτά τα πράγματα;”

Τζορτζ: “Από το αντίγραφο της διαφήμισής μου. Κοιτάξτε, Τζέρι, δεν είναι ρολόι. Είναι διοργανωτής, προσωπικός βοηθός και δικτάφωνο. Μπορείτε να παίξετε σκάκι εναντίον του. Και, ξέρετε, αν θέλετε, μπορείτε να το προγραμματίσετε. Για να μιλάς ξένες γλώσσες, είναι ένας μικροεπεξεργαστής, Τζέρι».

Τζέρι: “Τζορτζ, αν είχες ένα από αυτά, θα το φορούσες;”

Γιώργος: «Τώρα το φοράω».

Τζέρι: «Δεν βλέπω τίποτα στον καρπό σου».

Γιώργος: «Επειδή είναι μικροεπεξεργαστής».

Η Meta λέει ότι το LLM της διαφέρει από τα ανταγωνιστικά μοντέλα με πολλούς τρόπους.

Πρώτον, λέει ότι διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, από 7 δισεκατομμύρια παραμέτρους έως 65 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Τα μεγαλύτερα μοντέλα έχουν επιτύχει τα τελευταία χρόνια να επεκτείνουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αλλά είναι πιο ακριβά στη λειτουργία τους, κάτι που οι ερευνητές αποκαλούν «υπόθεση».

Για παράδειγμα, το Chat-GPT 3 του OpenAI έχει 175 δισεκατομμύρια παραμέτρους.

Ο Μέτα είπε ότι κάνει τα δείγματά του διαθέσιμα στο ερευνητικό κοινό και λαμβάνει αιτήσεις από ερευνητές. Τα υποκείμενα μοντέλα για το LaMDA της Google και το ChatGPT του OpenAI δεν είναι δημόσια.

READ  Ο Μπάιντεν λέει στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε αντεπίθεση εναντίον του Ιράν

«Η Meta έχει δεσμευτεί σε αυτό το ανοιχτό μοντέλο έρευνας και θα διαθέσει το νέο μας μοντέλο στην ερευνητική κοινότητα της AI», έγραψε ο Zuckerberg.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *