Ο Nadim Zahavi απολύθηκε από τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου για το φορολογικό ζήτημα

Σχόλιο

ΛΟΝΔΙΝΟ — Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ απέλυσε τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος την Κυριακή, μετά από έρευνα δεοντολογίας για τις φορολογικές υποθέσεις του ηγέτη, τον τελευταίο πονοκέφαλο για το κόμμα του Σουνάκ, το οποίο έχει πέσει άσχημα στις δημοσκοπήσεις.

Ο Nadim Zahavi απολύθηκε λόγω μιας “κατάφωρης παραβίασης” του υπουργικού νόμου, ο οποίος διέπει τον τρόπο συμπεριφοράς των υπουργών, δήλωσε ο Sunak σε επιστολή του προς τον Zahavi.

Το σκάνδαλο είναι το τελευταίο σε μια σειρά για το Συντηρητικό Κόμμα του Σουνάκ, και παρά τις υποσχέσεις ότι ένα σταθερό χέρι είναι τώρα επικεφαλής, οι ισχυρισμοί “Tory Sleaze” Και η κακοδιαχείριση συνεχίζει να σκύβει την κυβέρνηση.

Η απόλυση του Zahavi, δημοφιλούς κομματικής φιγούρας, έρχεται μετά από εβδομάδες αποκαλύψεων για τις φορολογικές του υποθέσεις. Όταν ήταν Καγκελάριος του Οικονομικού ή Καγκελάριος του Οικονομικού, έχει τεθεί υπό έλεγχο για διευθέτηση φορολογικού λογαριασμού πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πρόστιμα – με άλλα λόγια, πλήρωσε πρόστιμα στις εφορίες ταυτόχρονα. Είναι το αφεντικό τους.

Ο Ζαχάβι ήταν υπεύθυνος του ταμείου της χώρας από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός Rishi Sunak επιχειρεί τις σπουδές «Tory Sleaze».

Του Γράμμα Ο Σουνάκ είπε στον Ζαχάβι την Κυριακή ότι όταν έγινε πρωθυπουργός στα τέλη του περασμένου έτους, σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο στη βρετανική πολιτική, πήρε την απόφαση επειδή υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα είχε “ακεραιότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα σε κάθε επίπεδο”. Όταν ο Chung έγινε ηγέτης πέρυσι, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα απομακρύνει το κόμμα από τα σκάνδαλα των προκατόχων του Liz Truss και Boris Johnson.

READ  Το συμβούλιο που ευθυγραμμίζεται με τον DeSantis ψήφισε να μηνύσει τη Disney

μικρόΗ απόφαση της unak να απολύσει τον πρόεδρό της ήρθε αφού διέταξε τον Larry Magnus, έναν ανεξάρτητο σύμβουλο δεοντολογίας, να ερευνήσει τις φορολογικές υποθέσεις του Zahavi. Το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο πούλησε μετοχές της YouGov, της εταιρείας δημοσκοπήσεων που ίδρυσε ο Zahavi.

Σε Η κρίση του δικηγόρου Ο Ζαχάβι δεν ανακοίνωσε ότι οι φορολογικές του υποθέσεις ερευνώνται όταν ο Τζόνσον τον έκανε υπουργό Οικονομικών. Η τετρασέλιδη έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ανέφερε επίσης ότι ο Ζαχάβι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες όταν ο Σουνάκ τον έκανε αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτές οι ελλείψεις δεν πληρούν τα πρότυπα στα οποία πρέπει να τηρούν οι υπουργοί.

Ο Ζαχάβι είπε ότι η φορολογική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λάθος ήταν “απρόσεκτο και όχι σκόπιμα”, αλλά επέμεινε ότι πίστευε ότι “ενήργησε σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια”.

Ο Σουνάκ τάχθηκε αρχικά στο πλευρό του Ζαχάβι. Τώρα οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν τι γνώριζε ο πρωθυπουργός πριν διορίσει τον Ζαχάβι σε ανώτερη θέση στο κόμμα.

Η γραμματέας σκιώδους εκπαίδευσης των Εργατικών, Μπρίτζετ Φίλιπσον, δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε απαντήσεις τώρα για το τι ήξερε ο Ρίσι Σουνάκ και πότε το ήξερε. Πρέπει να δούμε όλα τα έγγραφα, όχι μόνο τον ρόλο του πρωθυπουργού.

Ο William Booth συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *