Ο Scott Rollen οκτώ φορές Gold Glove 3B εισάγεται στο Hall of Fame του Baseball

Ο Σκοτ ​​Ρόλεν εξελέγη στο Hall of Fame του Μπέιζμπολ, αποφεύγοντας να αποκλειστεί στο ψηφοδέλτιο του BBWAA για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Κανένας από τους άλλους 27 παίκτες που περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση του Hall του 2023 δεν ξεπέρασε το όριο του 75% για τις εκλογές, αν και υπήρξαν μερικές αστοχίες. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία μεταδόθηκε στο MLB.com, κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Ένας επί μακρόν τρίτος βασικός, ο Rolan ονομάστηκε στο 76,3% των ψηφοδελτίων που ψηφίστηκαν στο έκτο έτος του. Ο μόνος απών είναι ο πρώην πρώτος βασικός των Rockies Todd Helton, ο οποίος έλαβε το 72,2% των ψήφων στην πέμπτη απόπειρά του στις εκλογές.

Οι παίκτες μπορούν να εμφανίζονται στο ψηφοδέλτιο για 10 σεζόν μετά από μια πενταετή περίοδο αναμονής μετά τη συνταξιοδότησή τους, εάν κατονομαστούν σε τουλάχιστον 5% των ψήφων κατά τη διάρκεια του κύκλου ψηφοφορίας.

«Δεν το σκέφτεσαι», είπε ο Rollen στο MLB Network. “Σκέφτεσαι να κάνεις το καλύτερο δυνατό, να παίξεις για την ομάδα σου και να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς, υπάρχει τόσο μακρύς δρόμος. Δεν νομίζω ότι το Hall of Fame θα είναι η απάντηση.”

Ο Rolan ήταν επτά φορές All-Star κατά τη διάρκεια της 17χρονης καριέρας του, παίζοντας για τους Phillies, τους Cardinals, τους Blue Jays και τους Reds. Τα οκτώ χρυσά γάντια του είναι τα τέταρτα περισσότερα για έναν τρίτο βασικό. Ήταν μέλος του 1997 NL Rookie of the Year Cardinals όταν ο σύλλογος κέρδισε το World Series του 2006.

READ  Ο Ζακ Έντι ξεθώριασε για πολύ καιρό και ο Περντιέ έχασε από το Κονέκτικατ

Ο Ρόλεν, ο οποίος κατατάσσεται πέμπτος στον ΠΟΛΕΜΟ μεταξύ των τρίτων βασικών σταδιοδρομιών σύμφωνα με το Baseball-Reference.com, έλαβε μόλις το 10,2% των ψήφων κατά το πρώτο έτος της επιλεξιμότητάς του το 2018, αλλά γρήγορα κέρδισε εύνοια σε κάθε κύκλο ψηφοφορίας.

Η ίδια ανοδική τροχιά ισχύει και για τη Helton, η οποία ξεκίνησε το 2019 με 16,5%. Ένας παίκτης σταδιοδρομίας 0,316 σε 17 σεζόν, που πέρασε όλα με τους Colorado Rockies, ο Helton ήταν τέσσερις φορές νικητής του Silver Slugger και τρεις φορές Gold Glover. Η δουλειά του στον πρώτο όροφο.

Ο Μπίλι Βάγκνερ (68,1%), ο Άντριου Τζόουνς (58,1%) και ο Γκάρι Σέφιλντ (55%) ήταν οι άλλοι παίκτες που ονομάστηκαν τουλάχιστον στο μισό των ψήφων.

Ένας από τους πιο κυρίαρχους ανακουφιστές της εποχής του, ο Βάγκνερ συνέχισε να λαμβάνει υποστήριξη. Πέρυσι κέρδισε υποστήριξη με το 51% των ψήφων. Το επόμενο έτος θα είναι η ένατη σεζόν επιλεξιμότητας του.

Η σύντομη εκλογή του Rollen σημαίνει ότι το BBWAA έχει αρνηθεί να εκλέξει νέα μέλη εννέα φορές στην ιστορία της ψηφοφορίας του. Οι συγγραφείς δεν επέλεξαν κανέναν το 2021. Πέρυσι, μόνο ο σπουδαίος της Red Sox, David Ortiz, επιλέχθηκε από τους συγγραφείς.

Η τριετία κατά την οποία η BBWAA επέλεξε δύο παίκτες είναι η μικρότερη περίοδος στην ιστορία. Από τότε που η ετήσια ψηφοφορία έγινε μόνιμη το 1966, οι συγγραφείς δεν παρέλειψαν ποτέ να επιλέξουν τουλάχιστον δύο παίκτες σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών. Την τριετία που έληξε το 1968 και σε κάθε σεζόν από το 1996 έως το 1998 επέλεξαν μόλις δύο παίκτες.

READ  Η Ονδούρα διακόπτει τους δεσμούς με την Ταϊβάν, ανοίγει τις σχέσεις με την Κίνα | πολιτικές ειδήσεις

Κατά ειρωνικό τρόπο, η έλλειψη εκλογέων έρχεται μετά από μια περίοδο ετών κατά την οποία οι συγγραφείς ψηφίζουν. Στην τριετία που έληξε το 2019, το BBWAA εξέλεξε 11 νέα μέλη του Hall και την πενταετία από το 2015 έως το 2019, 17 νέα Hall of Famers εξελέγησαν από τους συγγραφείς.

Σε αντίθεση με το 2021, όταν το νέο Hall of Famers δεν επιλέγεται από τους συγγραφείς ή από μια επιτροπή εποχής – η πρώτη φορά από το 1960 – τουλάχιστον δύο νέοι εισαχθέντες θα μιλήσουν στις τελετές εισαγωγής στις 23 Ιουλίου στο Cooperstown. Ο ήπιος Fred McGriff θα ενωθεί με τον Rolan στην αίθουσα αφού εκλεγεί από μια επιτροπή όλων των εποχών στις Χειμερινές Συναντήσεις στο Σαν Ντιέγκο τον Δεκέμβριο.

Η πρόοδος ήταν αργή για ορισμένους πιο αμφιλεγόμενους υποψηφίους, των οποίων η απόδοση πληροί τα παραδοσιακά πρότυπα του Hall of Fame, αλλά οι περιπτώσεις των οποίων έχουν υπονομευθεί από συνδέσεις με PED.

Ο Alex Rodriguez, ο οποίος είχε υψηλό καριέρας 3.115 επιτυχιών, 696 homers και 2.086 RBI, έλαβε το όνομα με 35,7% των ψήφων, από 34,3% κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους επιλεξιμότητάς του. Ο Rodriguez έχασε τη σεζόν του 2014 υπό αναστολή λόγω παραβίασης των πολιτικών PED της MLB.

Ομοίως, ο Manny Ramirez, ο οποίος πέτυχε 555 homers ενώ είχε 0,312 μέσο όρο σταδιοδρομίας αλλά τέθηκε σε αναστολή δύο φορές για παραβιάσεις του PED, έκανε μια μικρή βελτίωση στην έβδομη σεζόν του στις κάλπες. Αφού έπεσε στο 28,9% πέρυσι, ο Ramirez βελτιώθηκε στο 33,2% αυτή τη φορά.

Αντίθετα, ο τρομακτικά τεμπέλης Σέφιλντ ανέκτησε κάποια δυναμική στον ένατο χρόνο των προσόντων του. Πέρυσι ήταν 40,6%. Ο Σέφιλντ, ο οποίος χτύπησε 509 οχήματα, αλλά κατονομάστηκε στην Έκθεση Μίτσελ το 2007, δεν τιμωρήθηκε ποτέ για χρήση PED. Η επόμενη σεζόν θα είναι η 10η και τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει τις εκλογές μέσω του ψηφοδελτίου των συγγραφέων.

READ  Ο Conor McGregor χτυπά το εικονίδιο Heat στο περίεργο promo των τελικών του NBA

Από τους 14 υποψηφίους πρώτης επιλογής στη δημοσκόπηση, μόνο δύο έλαβαν την απαραίτητη υποστήριξη του 5% για να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο εξέτασης.

Ένας από αυτούς που πρωτοεμφανίστηκαν ήταν ο Carlos Beltran, ο οποίος έλαβε το 46,5% των ψήφων. Η υπόθεση Beltran’s Hall είναι σταθερή με βάση τα πλεονεκτήματα μιας καριέρας που είχε 435 homers, 312 κλεψίματα, 2.725 χτυπήματα και ένα από τα πιο εκθαμβωτικά ρεκόρ του μπέιζμπολ μετά τη σεζόν.

Ο Beltran ήταν ένα βασικό πρόσωπο στο αμφιλεγόμενο σκάνδαλο κλοπής ταυτότητας που αμαύρωσε τον τίτλο World Series του Houston Astros 2017, για τον οποίο έπαιζε ο Beltran. Η συσχέτισή του με τις διαμάχες οδήγησε αργότερα στην παραίτησή του από τον μάνατζερ των New York Mets πριν από την πρώτη του σεζόν στον ρόλο.

Αν και δεν είναι βέβαιο τι ρόλο έπαιξε το σκάνδαλο στην αστοχία του Beltran στην πρώτη ψηφοφορία, το καθεστώς υποστήριξής του προμηνύεται καλά για το μέλλον και, ίσως, τις υποψηφιότητες άλλων διακεκριμένων σε αυτήν την ομάδα του Astros.

Ο άλλος πρώτος βασικός που παρέμεινε στο ψηφοδέλτιο ήταν ο ανακουφιστικός Francisco Rodriguez, του οποίου οι 437 αποκρούσεις ήταν αρκετές για να του κερδίσουν το 10,8% των ψήφων.

Ενώ οι ψηφοφόροι ήταν τσιγκούνηδες τα τελευταία χρόνια, το επόμενο έτος θα μπορούσε να δει μια πιο ενεργή εβδομάδα πρόσληψης και πολλοί ακόμη ενδιαφέροντες υποψήφιοι θα προκριθούν. Κορυφαίοι στη λίστα των πρωτοετών φοιτητών είναι ο τρίτος βασικός Adrian Beltre, ο catcher Joe Mauer και ο δεύτερος βασικός Chase Woodley.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *