Ο Sotheby’s θα δημοπρατήσει το Apex, το μεγαλύτερο απολίθωμα στεγοσαύρου στον κόσμο

Το Apex, ο μεγαλύτερος σκελετός Στεγόσαυρου στον κόσμο, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s αυτό το καλοκαίρι για 6 εκατομμύρια δολάρια – πυροδοτώντας τη δημόσια ίντριγκα και την ανησυχία ορισμένων επιστημόνων που λένε ότι το σπάνιο απολίθωμα είναι μια απότομη πώληση. Οι τιμές μπορούν να απενεργοποιήσουν την έρευνα.

Με ύψος 11 πόδια και μήκος πάνω από 20 πόδια, το απολίθωμα ξεχωρίζει στον επιστημονικό κόσμο για το τεράστιο μέγεθός του και τον σχεδόν πλήρη σκελετό του, που ανακαλύφθηκε σε έναν τεράστιο βραχώδη σχηματισμό από έναν εμπορικό παλαιοντολόγο. Στην ιδιωτική του γη κοντά στην πόλη Dinosaur, Colo. — ναι, δεινόσαυρος — τον Μάιο του 2022.

Ονομάστηκε από το εξέχον μέγεθός του στα απολιθώματα Stegosaurus, το Apex εκτιμάται ότι είναι 161 εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με τον κατάλογο δημοπρασιών του Sotheby’sΚαι περίπου 30 τοις εκατό μεγαλύτερο από τη Sophie, ένα άλλο αξιοσημείωτο δείγμα Στεγόσαυρου που εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Ο Sotheby’s είπε ότι η Apex φαινόταν να ζει μια ήσυχη ζωή. “Δεν δείχνει σημάδια τραυματισμών που σχετίζονται με τη μάχη ή το κυνήγι”, ανέφερε ο κατάλογος, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία της αρθρίτιδας “υποδηλώνουν ότι έζησε σε μεγάλη ηλικία”.

Ο Τζούλιαν Λιούις, παλαιοντολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, είπε ότι το απολίθωμα ήταν μια «καταπληκτική ανακάλυψη» για την επιστημονική κοινότητα.

“Για τα σπονδυλωτά, η διατήρηση ενός μεγάλου τμήματος του σκελετού είναι απίστευτα σπάνια και πιθανώς ακόμη περισσότερο για μεγάλα ζώα όπως οι δεινόσαυροι. Στοιχεία χάνονται μέσω της διαδικασίας απολιθώματος και της διαδικασίας ανάκτησης”, είπε. «Αλλά με ένα τόσο εκπληκτικό μοντέλο, θα ήταν κρίμα να μην το κάνουμε διαθέσιμο στο ευρύ κοινό και στους επιστήμονες».

READ  Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στο Ίντερ Μαϊάμι καθώς η MLS επιβεβαιώνει το συμβόλαιο. Κυκλοφόρησε την Κυριακή

Προηγούμενες πωλήσεις σπάνιων απολιθωμάτων σε ιδιώτες πλειοδότες έχουν κληρώσει Σημαντική παλινδρόμησηΕιδικά όταν εταιρείες ή ανώνυμοι συλλέκτες πληρώνουν αυτό που έχουν καλέσει κάποιοι Εκβιαστικές τιμές Σπανίως Δείγματα. Ο Sotheby’s πούλησε στο παρελθόν ένα 200-lb Δεινόσαυρος Ρεξ Πηγαίνετε σε έναν ανώνυμο αγοραστή 6 εκατομμύρια δολάριαΉταν πολύ χαμηλά Εκτιμώμενη αξία Έως 20 εκατομμύρια δολάρια. Το 2018, μέλη της Εταιρείας για την Παλαιοντολογία Σπονδυλωτών έγραψαν Ανοιχτή επιστολή κλήση Οίκος δημοπρασιών στο Παρίσι Ένα σχέδιο πώλησης απολιθωμάτων δεινοσαύρων που διαφημίζονται ότι ανήκουν σε ένα νέο είδος πρέπει να σταματήσει. Αργότερα πουλήθηκε για περισσότερα σε έναν ανώνυμο αγοραστή 2 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος Sotheby’s δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Diego C., Ανώτερος Ερευνητής στο Τμήμα Αρχαιολογίας στο Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Αυστραλία. Ο Garcia-Pellido σημείωσε ότι το είδος Apex Stegosaurus που καταγράφηκε στον οίκο Sotheby’s θα έδειχνε ότι το είδος του κρατήθηκε μυστικό. Ότι οι επιστήμονες δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να μελετήσουν σωστά. Η ανασκαφή του Στεγόσαυρου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

«Δεν έχουμε ευκαιρία», είπε. «Η επιστήμη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ιδιωτικές εταιρείες [or wealthy buyers] Με βάση το να πάρουν στα χέρια τους ένα μοντέλο».

“Γενικά, ξέρω για πόσα χρήματα χτίζονται τα μουσεία… Πέντε ή 6 εκατομμύρια δολάρια είναι χρήματα που κανένα μουσείο στον κόσμο δεν μπορεί να πληρώσει”, είπε.

Ωστόσο, πολλά ιδρύματα δεν διαθέτουν την υποδομή για να εμφανίσουν έναν τόσο μεγάλο σκελετό, πρόσθεσε ο García-Pellido, και οι εμπορικοί παλαιοντολόγοι συχνά ξοδεύουν σημαντικά ποσά από τα δικά τους χρήματα για την ανασκαφή και την προετοιμασία ενός δείγματος.

READ  Η βασιλική οικογένεια φορά μπλε χρώμα για το πρώτο Πάσχα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

“Δεν είμαι σε θέση να επικρίνω έναν ιδιοκτήτη γης που έχει κάνει πολλή δουλειά για να βγάλει ένα από αυτά τα απολιθώματα”, είπε, προσθέτοντας: “Αν δεν ήταν αυτός, ξέρετε τι; Δεν θα κάναμε” δεν ήξερα ότι υπήρχε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *