Παρακολουθήστε την τέταρτη δοκιμή πτήσης Starship του SpaceX

Η SpaceX εκτόξευσε το όχημα Starship Στην τέταρτη δοκιμή πτήσης του Πέμπτη. Το όχημα απογειώθηκε στις 8:50 π.μ. ET και αποχωρίστηκε από τον υπερβαρύ ενισχυτή του πυραύλου χωρίς κανένα πρόβλημα. Καθώς το Starship συνέχιζε την πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό, η ζωντανή μετάδοση του SpaceX έδειξε τον ενισχυτικό πύραυλο να εκτοξεύει την προσγείωση του και να εκτοξεύεται στον Κόλπο του Μεξικού όπως είχε προγραμματιστεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση μέσω Ο λογαριασμός του SpaceX στο X ή μετάδοση από κοντά στην τοποθεσία εκτόξευσης μέσω ροών τρίτων, όπως το κανάλι NASASpaceFlight.

λέει η SpaceX Ο πρωταρχικός σκοπός της τέταρτης δοκιμής πτήσης ήταν να αποδείξει την ικανότητα του διαστημόπλοιου και του υπερβαρέως ενισχυτή του να επιστρέψουν και να επαναχρησιμοποιηθούν – το διαστημόπλοιο πρέπει να επιβιώσει κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης, όπου διαλύθηκε κατά την τελευταία δοκιμή πτήσης του. Η εκτόξευση βασίζεται σε όσα έμαθε η SpaceX κατά τη διάρκεια της πτήσης του Starship τον Μάρτιο, όταν το σκάφος εκτοξεύτηκε με επιτυχία στο διάστημα και ολοκλήρωσε αρκετές αποστολές προτού χάσει την επαφή με το όχημα.

Η SpaceX λέει ότι έχει κάνει αρκετές ενημερώσεις υλικού και λογισμικού για την αντιμετώπιση προηγούμενων προβλημάτων. Η τρίτη δοκιμή πτήσης ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι σήμερα, με τους δύο πρώτους πυραύλους αστροπλοίων να ολοκληρώνονται με πύρινες εκρήξεις λίγο μετά την απογείωση.

Αν όλα πάνε καλά αυτή τη φορά, θα πρέπει να δούμε μια ελεγχόμενη είσοδο για το διαστημόπλοιο με μια βουτιά στον Ινδικό Ωκεανό, ο εξαιρετικά βαρύς ενισχυτής αναμένεται να προσγειωθεί στον Κόλπο του Μεξικού και να κάνει μια απαλή βουτιά προς τα κάτω.

READ  Ανταλλαγές Eagles, επιλογή του δεύτερου γύρου Cooper Dejean - NBC Sports Philadelphia

Ενημερώσεις, 6 Ιουνίου: Προστέθηκαν λεπτομέρειες από την κυκλοφορία και τις ζωντανές ροές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *