Πηγές λένε ότι η αξιολόγηση του Covid-19 που διέρρευσε από ένα κινεζικό εργαστήριο είναι μια άποψη μειοψηφίας στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ

(CNN) Τμήμα Ενέργειας Χαμηλή βαθμολογία εμπιστοσύνης Οτι COVID 19 Πιθανότατα, η προερχόμενη από διαρροή εργαστηρίου στην Κίνα παραμένει μειοψηφική άποψη εντός της κοινότητας πληροφοριών, είπαν στο CNN τρεις πηγές που γνωρίζουν τα ευρήματα της κοινότητας πληροφοριών.

Ενώ το FBI εκτιμά – με μέτρια σιγουριά – ότι ο κορωνοϊός που προκαλεί τον Covid-19 μπορεί να έχει διαρρεύσει από ένα εργαστήριο, το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας πληροφοριών πιστεύει ότι ο Covid προέκυψε φυσικά στη φύση ή εξακολουθεί να είναι σπάνιος. Στοιχεία για να κρίνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τρεις πηγές είπαν στο CNN ότι η αλλαγή του Υπουργείου Ενέργειας βασίστηκε σε πληροφορίες σχετικά με έρευνα που διεξήχθη στα Κινεζικά Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων στη Γουχάν της Κίνας, τα οποία μελέτησαν μια παραλλαγή του κορωνοϊού τη στιγμή της επιδημίας.

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι το κινεζικό εργαστήριο CDC στη Γουχάν ερευνούσε κοροναϊούς και νυχτερίδες, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο στενά σχετίζονται οι παραλλαγές που μελετήθηκαν εκεί με τον SARS-CoV-2, το στέλεχος του ιού που σάρωσε τον κόσμο το 2020.

Ωστόσο, άλλες υπηρεσίες πληροφοριών διαφωνούν ότι αυτό το σημείο δεδομένων είναι επαρκής απόδειξη για να εκτιμηθεί εάν ο ιός μπορεί να έχει διαρρεύσει από το εργαστήριο, σύμφωνα με πηγές.

ΕΝΑ Έκθεση 2021 Δημοσιεύτηκε από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας, το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών, μαζί με τέσσερις μη αναγνωρισμένες υπηρεσίες, αξιολόγησαν με χαμηλή σιγουριά ότι η αρχική μόλυνση από τον Covid-19 «οφείλετο πιθανότατα σε φυσική έκθεση σε μολυσμένο ζώο». Ένας στενός προγονικός ιός».

Τρεις άλλες ερευνητικές εταιρείες «δεν μπόρεσαν να συμβιβάσουν τις δύο εξηγήσεις χωρίς πρόσθετες πληροφορίες, με ορισμένους ερευνητές να προτιμούν μια φυσική προέλευση, άλλους μια εργαστηριακή προέλευση και ορισμένους να βλέπουν εξίσου τις υποθέσεις». Μία από τις υπηρεσίες που δεν έχει λάβει αυτή την απόφαση, ανέφερε το CNN, είναι η CIA, η οποία παραμένει στο φράχτη για το θέμα.

READ  Το «Godzilla x Kong» ξεπερνά τις προσδοκίες με ντεμπούτο 80 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι πηγές ανέφεραν ότι η μόνη σημαντική αλλαγή από την έκθεση του 2021 ήταν στον τομέα της ενεργειακής ανάλυσης. Η κοινότητα πληροφοριών παρείχε στους νομοθέτες μια ενημέρωση σχετικά με αυτήν την έκθεση τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας αξιολόγησης DoE.

Δύο δημοκρατικές πηγές εξοικειωμένες με τη συζήτηση για τις μυστικές υπηρεσίες υποβάθμισαν τη σημασία της νέας ενεργειακής αξιολόγησης επειδή οι πιο εξέχουσες υπηρεσίες στην κοινότητα των πληροφοριών δεν έχουν αλλάξει τις θέσεις τους, παρά την ανασκόπηση των πληροφοριών που χρησιμοποίησε το Τμήμα Ενέργειας για την αξιολόγησή της.

Αλλά μια πηγή του GOP που γνωρίζει την ενεργειακή αξιολόγηση είπε ότι ήταν αξιοσημείωτο ότι ο οργανισμός ήταν πρόθυμος να υποστηρίξει τη θεωρία του εργαστηρίου. Επανέλαβαν επίσης ότι η Κίνα εξακολουθεί να αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να μοιραστούν για περαιτέρω διευκρίνιση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας υπαναχώρησε όταν ρωτήθηκε για την αναφερόμενη αξιολόγηση κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης τη Δευτέρα. «Τα συνδεδεμένα μέρη θα πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν επιχειρήματα για διαρροές εργαστηρίου, να σταματήσουν να δυσφημούν την Κίνα και να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το θέμα της προέλευσης του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάο Νινγκ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατηγόρησε τη Δευτέρα την υπηρεσία ότι «αποτρέπει τους διεθνείς ερευνητές και τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας υγείας από την αρχή να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν την προέλευση του Covid-19».

Ιούνιος 2021 Αναφορά της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών Κυκλοφόρησε ως μέρος μιας έρευνας για την προέλευση του Covid-19, την οποία είχε αποκτήσει προηγουμένως το CNN, δίνοντας εντολή σε πρακτορεία να επεκτείνουν τη συλλογή τους σχετικά με «το εύρος της κινεζικής βιολογικής έρευνας και των σχετικών δραστηριοτήτων».

READ  Ένας πύραυλος διπλής κεφαλής SpaceX εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα

Το σημείωμα έδωσε συγκεκριμένα οδηγίες στην κοινότητα πληροφοριών να επικεντρωθεί σε «δεδομένα ή δείγματα από τοποθεσίες όπου ελήφθησαν δείγματα σχετικά με την έρευνα για τον κορωνοϊό», συμπεριλαμβανομένης της Χονδρικής Αγοράς Θαλασσινών Χουανάν, που βρίσκεται ακριβώς έξω από το CDC της Γουχάν.

Μια έκθεση του ODNI του 2021 σημείωσε ότι έως ότου η Κίνα συμφωνήσει να συνεργαστεί με παγκόσμιες έρευνες, η οριστική αξιολόγηση της προέλευσης της επιδημίας θα παραμείνει αδιευκρίνιστη.

«Η συνεργασία της Κίνας πιθανότατα θα χρειαστεί για να επιτευχθεί μια οριστική αξιολόγηση της προέλευσης του COVID-19», ανέφερε η έκθεση. «Το Πεκίνο, ωστόσο, εμποδίζει την παγκόσμια έρευνα, αντιστέκεται στην ανταλλαγή πληροφοριών και κατηγορεί άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δύο κορυφαίοι βουλευτές του GOP έστειλαν επιστολές τη Δευτέρα ζητώντας ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών από την κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με την προέλευση του Covid-19.

Ο Πρόεδρος Εποπτείας της Βουλής Τζέιμς Κόμερ από το Κεντάκι και το Οχάιο. Ο Μπραντ Γουένστρουπ, πρόεδρος της επιτροπής επιλογής για τον κορονοϊό, έστειλε τη Δευτέρα αιτήματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Υπουργείο Ενέργειας και το FBI για έγγραφα και μαρτυρίες σχετικά με την εν εξελίξει έρευνά τους για την πανδημία και τον τρόπο που ξεκίνησε. , σύμφωνα με επιστολές που έλαβε το CNN.

Η υποεπιτροπή του Wenstrup σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη της ακρόαση στις 8 Μαρτίου, δήλωσε ένας Ρεπουμπλικανός βοηθός.

Ο Τζον Κίρμπι, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τις στρατηγικές επικοινωνίες, επανέλαβε στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει συναίνεση για την προέλευση του ιού.

“Αυτό που θέλει ο πρόεδρος είναι τα γεγονότα. Θέλει ολόκληρη η κυβέρνηση να σχεδιαστεί για να λάβει αυτά τα δεδομένα. Αυτό κάνουμε και δεν είμαστε ακόμα εκεί”, είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους. «Όσο είμαστε ακόμα εκεί, αν υπάρχει κάτι σύντομο για τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο — θα το κάνουμε».

READ  Ο Matt Strahm του Phillies διαφωνεί με τις ομάδες MLB που επεκτείνουν τις πωλήσεις αλκοόλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *