Πολύ μετά τις απολύσεις, οι υπάλληλοι της Google αναζητούν απαντήσεις

Οι υπάλληλοι της Google προσπαθούν να βρουν απαντήσεις από την ηγεσία και τους συναδέλφους τους, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστιες απολύσεις.

Την Παρασκευή, γράμματα– Ανήκει στην Google δηλώθηκε Έκοψε 12.000 υπαλλήλους, περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Όταν το προσωπικό ήταν εκεί Στηρίζων Για μια πιθανή απόλυση, αμφισβήτησαν την ηγεσία σχετικά με τα κριτήρια για τις απολύσεις, γεγονός που εξέπληξε ορισμένους υπαλλήλους που τους είδαν να διακόπτουν την πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Ορισμένοι από τους απολυμένους υπαλλήλους είχαν μακροχρόνια προαγωγή ή προήχθησαν πρόσφατα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των θέσεων εργασίας.

Επενδυτικά νέα

Επενδυτική Λέσχη CNBC

Λίγο αφότου ο CEO Sundar Pichai έστειλε το πρώτο email στους υπαλλήλους την Παρασκευή το πρωί, το αφεντικό αναζήτησης της Google, Prabhakar Raghavan, έστειλε ένα email στους υπαλλήλους ζητώντας τους να αποθηκεύσουν ερωτήσεις για το δημαρχείο της επόμενης εβδομάδας. Θα υπάρξουν «χτυπήματα στο δρόμο» καθώς ο οργανισμός προχωρά με απολύσεις, σημείωσε ο Raghavan.

Οι εργαζόμενοι έχουν παραπονεθεί ότι η εταιρεία παρείχε ένα FAQ για τις απολύσεις, τις οποίες είδε το CNBC, αλλά πολλές από τις απαντήσεις δεν παρείχαν πολλές λεπτομέρειες. Οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει την Dory, την πλατφόρμα ερωτήσεων της εταιρείας, και έχουν δημιουργήσει εικονικές κοινότητες για να μάθουν ποιος απολύθηκε και γιατί. Οι διευθυντές ζητούν από το προσωπικό να στείλει ερωτήσεις στο δημαρχείο της επόμενης εβδομάδας.

Η Google δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο αγώνας υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Google για τη διατήρηση μιας υποστηρικτικής και παραγωγικής εταιρικής κουλτούρας για το ανήσυχο εργατικό δυναμικό της με περισσότερους από 160.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης. Πιθανές περαιτέρω συγκρούσεις, καθώς η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να απολύσει διεθνές προσωπικό, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον.

READ  Χαλαρώνουν οι ασιατικές μετοχές εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, λεπτά της Fed

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί σε επιχειρηματικές μονάδες, όπως το Chrome, το Cloud και η περιοχή δοκιμών των 120 μονάδων. Ορισμένοι υπάλληλοι που εργάζονται στα έργα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας έχουν επίσης απολυθεί Bloomberg.

Μια λίστα με τις κορυφαίες ερωτήσεις από υπαλλήλους που είδαν το CNBC περιλαμβάνει ορισμένες αιχμηρές ερωτήσεις για στελέχη.

“Πώς αποφασίστηκαν οι απολύσεις; Κάποιοι παίκτες υψηλών επιδόσεων απολύθηκαν από τις ομάδες μας”, έγραφε μια ερώτηση υψηλού προφίλ. “Αυτό επηρεάζει αρνητικά τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Google που βλέπουν κάποιον με υψηλή αναγνώριση, θετικές κριτικές, ένα promo, αλλά εξακολουθεί να απολύεται .”

“Ποιες μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί ποιος απολύθηκε;” Μια άλλη ερώτηση υψηλής ποιότητας διαβάστηκε. «Η απόφαση βασίστηκε στην απόδοσή τους, το εύρος της δουλειάς ή και τα δύο ή κάτι άλλο;»

Ένας άλλος ρώτησε: “Πόσο θα κερδίσουμε από τις απολύσεις;” και “Θα εξηγήσετε με σαφήνεια τι επιτρέπουν οι απολύσεις να κάνει η Google που δεν θα μπορούσε να κάνει χωρίς τις απολύσεις;”

Ένα άλλο πρόσωπο υψηλού προφίλ αμφισβήτησε τη δήλωση του CEO Sundar Pichai, λέγοντας ότι «αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

«Τι γίνεται με την πλήρη ευθύνη;» ρώτησε ένας υπάλληλος την Τόρι. “Η ευθύνη χωρίς συνέπειες ακούγεται σαν κενή συζήτηση. Η ηγεσία παραιτείται από μπόνους και αυξήσεις μισθών φέτος; Θα παραιτηθεί κανείς;”

Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα συγκεντρώθηκαν μόνοι τους και οργάνωσαν ad-hoc ομάδες για να λάβουν απαντήσεις. Οι εργαζόμενοι δημιούργησαν ένα υπολογιστικό φύλλο των Εγγράφων Google ως τρόπο παρακολούθησης των απολυμένων ατόμων και των επιχειρήσεων για τις οποίες εργάζονταν.

READ  Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Η ένταση αυξάνεται μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Μόσχας

Περισσότεροι από 5.000 απολυμένοι υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει ένα κανάλι Discord που ονομάζεται Google μετά τις απολύσεις, με θέματα που κυμαίνονται από την εξαέρωση μέχρι την οργάνωση της εργασίας και τη μετανάστευση βίζας. Ορισμένοι υπάλληλοι οργάνωσαν εικονικές συναντήσεις Google με άτομα σε βιντεοκλήσεις. Άλλοι προσπάθησαν να κανονίσουν φυσικές συναντήσεις.

Κάποιοι στράφηκαν στη γεννήτρια εσωτερικής μνήμης της εταιρείας για να συνδεθούν μεταξύ τους, για απαντήσεις και για παρηγοριά.

Μια αναδρομή από την ταινία “Friends with Benefits” παρουσίασε η Mila Kunis. Ο Kunis μίλησε με το λογότυπο της Google: “Το λυπηρό είναι ότι σε νόμιζα ότι ήσουν περίεργος”. Ένα άλλο μνημείο παρουσίαζε τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να χειρονομεί τη λέξη «Μηδέν» κάτω από τον τίτλο «Αμοιβή ηγεσίας».

«Η ηγεσία της Alphabet διεκδικεί την «πλήρη ευθύνη» για την απόφαση, αλλά είναι λίγη παρηγοριά για τους 12.000 εργαζόμενους που είναι τώρα άνεργοι», δήλωσε ο Parul Koul, εκτελεστικός πρόεδρος του Alphabet Workers Union-CWA, σε δήλωση την Παρασκευή.Πρόκειται για εξωφρενική και απαράδεκτη συμπεριφορά από μια εταιρεία που έκανε κέρδη 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο το περασμένο τρίμηνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *