Προβάδισμα σειράς Heat 2-0 επί των Celtics στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας: Πώς η ένταση του Μαϊάμι κέρδισε τη Βοστώνη

ΒΟΣΤΟΝΗ – Το τάκλιν μύτης με τον Τζίμι Μπάτλερ δεν έχει λειτουργήσει καλά για τους Σέλτικς μέχρι στιγμής σε αυτή τη σειρά.

Η Βοστώνη ήταν ακόμα 7 με διαφορά στο τέταρτο τέταρτο του 2ου παιχνιδιού στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, όταν ο Γκραντ Γουίλιαμς άρχισε να τσακώνεται με τον Μπάτλερ. Η ανταλλαγή ήταν τόσο έντονη που τα μέτωπά τους άγγιξαν.

Υπάρχει λίγο μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των Μαϊάμι Χιτ και των Σέλτικς τώρα. Ο Μπάτλερ σημείωσε εννέα από τους 27 πόντους του στο τέταρτο δεκάλεπτο, συμπεριλαμβανομένης της ισοφάρισης και του γκολ-ενάχ στον Ουίλιαμς, και οι Χιτ κέρδισαν με 111-105.

“Πρέπει να κερδίζεις αγώνες”, είπε ο προπονητής των Heat, Erik Spoelstra, ο οποίος αργότερα είπε: “Μου αρέσει αυτή η κακή εκδοχή του Jimmy, αλλά την καταλαβαίνεις ανεξάρτητα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη προσοχή σε αυτόν τώρα.

Οι Χιτ – που μπαίνουν στα πλέι οφ ως όγδοοι σπόροι – έγιναν ήδη η πέμπτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεκίνησε μια μετά τη σεζόν με τρεις διαδοχικές νίκες στο παιχνίδι 1 στο δρόμο. Τώρα τελειώνουν τη σειρά στην έδρα τους και είναι σε θέση να χάσουν το πρώτο τους ταξίδι στους τελικούς από το 2020. Ο 3ος αγώνας είναι την Κυριακή στο Μαϊάμι στις 8:30 μ.μ.

Στη σειρά του πρώτου γύρου του 2021, το Μαϊάμι έγινε η πρώτη ομάδα δρόμου που κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες μιας σειράς πλέι οφ αφού ο Ντάλας πήρε τους δύο πρώτους αγώνες εναντίον των Κλίπερς.

Καλά νέα για τους Celtics εκεί έξω. Οι Clippers επέστρεψαν για να κερδίσουν τη σειρά σε επτά. Επίσης, στη σειρά του 2017 κόντρα στους Μπουλς, η Βοστώνη επέστρεψε από το 0-2 αφού έχασε αυτά τα παιχνίδια εντός έδρας. Ο Μπάτλερ ήταν σε εκείνη την ομάδα του Σικάγο. Οι πιθανότητες για επιστροφή στη Βοστώνη είναι μεγάλες. Οι ομάδες που χάνουν 2-0 στους τελικούς του συνεδρίου είναι 6-56 στη σειρά.

READ  Ο δισεκατομμυριούχος απατεώνας Τζο Λιούις, 87 ετών, δραπετεύει από τη φυλακή για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

Ο Caleb Martin διέπρεψε για τους Heat από τον πάγκο, σημειώνοντας υψηλό επίπεδο καριέρας στα πλέι οφ με 25 πόντους. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 22 πόντους, 16 ριμπάουντ και εννέα ασίστ και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον πρόσθεσε 15 πόντους από τον πάγκο.

Οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 12 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκαν με 34 πόντους από τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος δεν πέτυχε τέρμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά τελικά μετέτρεψε σε πέντε σουτ φάουλ. Ο Jaylen Brown πρόσθεσε 16 πόντους, αλλά ήταν 7-for-23. Η Boston ουσιαστικά προηγήθηκε με 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.
Οι Σέλτικς έκαναν 15 ανατροπές για ένα παιχνίδι που τους κόστισε 20 πόντους.

«Έπαιξαν στη ζώνη, αλλά νόμιζα ότι παίξαμε σε καλύτερο ρυθμό», είπε ο προπονητής των Celtics, Joe Mazzulla. «Νόμιζα ότι ο Τζέισον έκανε το σωστό παιχνίδι, έφερε τη μπάλα εκεί που έπρεπε, είτε ήταν αυτός είτε τα παιδιά. Όταν δεν την αναποδογυρίσαμε, νόμιζα ότι είχαμε καλή εμφάνιση.

Ο Ουίλιαμς δεν έπαιξε στο 1ο παιχνίδι την Τετάρτη και μετά βίας έπαιξε στο τέλος της ημιτελικής σειράς της Βοστώνης κόντρα στη Φιλαδέλφεια, αλλά επέστρεψε στο rotation για εννέα πόντους εκτός πάγκου — και το κουβάρι με τον Μπάτλερ αποδείχθηκε δαπανηρό.

Όταν ο Μπάτλερ άνοιξε πλατιά μύτη με μύτη μετά από ένα ωραίο άλμα πάνω στον Γουίλιαμς, ο Μπάτλερ τον νίκησε και στη συνέχεια μιμήθηκε ότι ο Γουίλιαμς ήταν πολύ μικρός. Το 17-πούτερ του Μπάτλερ με 2:58 αριστερά ισοφάρισε το παιχνίδι στα 100, και έβαλε το Μαϊάμι με 12-πόδι με 2:33 να απομένουν.

«Ναι έγινε», είπε ο Μπάτλερ όταν ρωτήθηκε εάν η ιδέα με τον Ουίλιαμς τον παρακίνησε. «Είναι ένα πολύ καλό ματς».

READ  Ο Μάικ Πενς λέει ότι η ιστορία θα θεωρήσει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο για τις επιθέσεις της 6ης Ιανουαρίου

Οι Χιτ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 24-9. Τα σουτ φάουλ του Γκέιμπ Βίνσεντ έκαναν την τετράδα με 19,3 δευτερόλεπτα να απομένουν, και αφού ο Τέιτουμ αστόχησε στο 3, ο Μαξ Στρους έθεσε το παιχνίδι απρόσιτο με δύο ακόμη σουτ φάουλ.

Ο Vincent, ο Struss, ο Robinson και ο Martin δεν παράτησαν το κολέγιο. Όλες αυτές οι δύο νίκες στους τελικούς του NBA.

«Αυτή η ιστορία έχει τελειώσει», είπε ο Spoelstra. «Αυτά τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστές και νικητές».

ΑθλητικόςΆμεση ανάλυση:

Πτώση των Celtics στο τέταρτο τρίμηνο

Οι Celtics φάνηκαν να είναι σε εξαιρετική φόρμα όταν πήραν προβάδισμα 12 πόντων στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά οι Heat ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Ο Μάρτιν, ο οποίος έδινε βηματισμό στην ομάδα του αρκετές φορές σε όλο το παιχνίδι, έδιωξε το στεφάνι για έναν κουβά και ο Ρόμπινσον τρύπησε δύο διαδοχικά τρίποντα.

Το Μαϊάμι κυριάρχησε στο υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Μπάτλερ χτύπησε μερικούς μεγάλους κουβάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός πάνω από τον Γουίλιαμς, λίγο αφότου οι δύο ήρθαν αντιμέτωποι και μίλησαν για τα σκουπίδια. Ο Adebayo είχε το ποτήρι και η επίθεση των Celtics εξαφανίστηκε στα τελευταία λεπτά.

Ήταν μια συγκλονιστική κατάρρευση έδρας που άφησε τη Βοστώνη σε ένα σερί έλλειμμα 2-0. – Βασιλιάς

Η ένταση των Heat ωθεί τους Celtics από τη ζώνη άνεσής τους

Οι Σέλτικς κράτησαν τους Χιτ εκεί που τους ήθελαν και μετά άναψε η σπίθα. Ο Joe Mazzulla έφερε τον Williams στις εναλλαγές του για εκτεταμένα λεπτά, βοηθώντας τον να επαναφέρει τη συνοχή στην άμυνα που έλειπε κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τρίτου δεκαλέπτου του Game 1 και χτύπησε μερικά βασικά σημεία για να φέρει τη Βοστώνη μπροστά στη κρίσιμη ώρα.

READ  Τελικοί NBA: Οι Ντένβερ Νάγκετς κέρδισαν το πρώτο πρωτάθλημα στον 5ο αγώνα επί των Μαϊάμι Χιτ

Στη συνέχεια, όμως, χτύπησε τα κεφάλια με τον Μπάτλερ, κάτι που οδήγησε στον σούπερ σταρ του Μαϊάμι, ο οποίος συνέχισε να θάβει βολές μετά από ένα σουτ πάνω από τον Ουίλιαμς για να διαγράψει το προβάδισμα 12 πόντων της Βοστώνης στη κρίσιμη ώρα. Οι Celtics έχασαν ένα σωρό ανοιχτά 3άρια και δεν κατάφεραν να κάνουν τις στάσεις που χρειάζονταν, τότε ο Mazzulla επέλεξε να μην τερματίσει την τετράδα με περίπου 20 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Αυτό οδήγησε σε ένα άγριο Tatum 3 που αστόχησε και έβαλε τη Boston σε ένα καταστροφικό 2-0. Ήταν ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ένταση των Heat έσπρωξε τους Celtics από τη ζώνη άνεσής τους και ανέβασε ολόκληρη την προσέγγισή τους στο παιχνίδι. – Βάις

(Φωτογραφία: Nathaniel S. Butler / NBAE μέσω Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *