Πτήση Jeju, Νότια Κορέα: Τρομακτικές στιγμές στην πτήση της Asiana Airlines καθώς η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει στον αέρα


Σεούλ, Νότια Κορέα
CNN

Η πόρτα ενός αεροσκάφους της Asiana Airlines άνοιξε για προσγείωση στο Νταέγκου της Νότιας Κορέας το απόγευμα της Παρασκευής και άνεμος πέρασε μέσα από την καμπίνα του αεροπλάνου καθώς τρομαγμένοι επιβάτες έπιασαν τα μπράτσα τους, σύμφωνα με βίντεο του περιστατικού.

Το αεροπλάνο βρισκόταν περίπου 700 πόδια (213 μέτρα) πάνω από το έδαφος και περίπου δύο ή τρία λεπτά από την προσγείωση περίπου 150 μίλια (150 μίλια) μακριά από την πόλη, όταν ένας άνδρας γύρω στα 30 που καθόταν σε θέση έκτακτης ανάγκης προφανώς άνοιξε την πόρτα. είπε αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας. 240 χιλιόμετρα) νότια της Σεούλ.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας είπαν στο CNN ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Η τοπική αστυνομία είπε ότι ένα άτομο συνελήφθη. Είπαν ότι παραδέχτηκε ότι άνοιξε την πόρτα, αλλά δεν είπαν γιατί το έκανε.

Το Υπουργείο Γης, Υποδομών και Μεταφορών της Νότιας Κορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αστυνομία και το υπουργείο ερευνούν έναν άνδρα για φερόμενη παραβίαση της αεροπορικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την Asiana Airlines, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 194 επιβατών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Daegu, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από υπεραερισμό, εννέα από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Daegu.

Η πτήση αναγνωρίστηκε ως Airbus 321 στον ιστότοπο παρακολούθησης FlightRadar24.

Το αεροσκάφος ήταν καθ’ οδόν από το νησί Jeju στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας προς το Daegu.

Ο ειδικός σε θέματα αεροπορίας Τζέφρι Τόμας της Airline Ratings περιέγραψε το περιστατικό ως «πολύ περίεργο».

«Τεχνικά, δεν μπορείς να ανοίξεις αυτές τις πόρτες σε ένα αεροπλάνο», είπε στο CNN.

READ  Ο γιατρός του Jeremy Renner αποκαλύπτει ότι ο Snowblow ήταν χιλιοστά μακριά από το ζωτικό του όργανο

Ο Thomas σημείωσε ότι η ταχύτητα προσγείωσης του A321 είναι περίπου 150 κόμβοι (172 mph), που σημαίνει ότι ο άνεμος προσπερνά το αεροπλάνο με αυτή την ταχύτητα. Μια πόρτα πίσω από το φτερό του αεροπλάνου άνοιξε σε αυτόν τον αεραγωγό, είπε.

«Στην αρχή φαινόταν απίστευτο ότι η πόρτα μπορούσε να ανοίξει, μετά τεχνικά αδύνατο, αλλά με κάποιο τρόπο συνέβη», είπε ο Τόμας.

Το Υπουργείο Γης, Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι έστειλε έναν επόπτη αεροπορικής ασφάλειας στην τοποθεσία για να ελέγξει για ανωμαλίες στη συντήρηση του αεροσκάφους.

Αυτή είναι μια ιστορία που μεγαλώνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *