Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις – The New York Times

χρέος…Bryce Wilson, μέσω Reuters
χρέος…Chris Barry, μέσω Instagram, μέσω Reuters

Δύο Βρετανοί υπήκοοι, ο Andrew Bagshaw και ο Chris Barry, έφυγαν από την πόλη Kramatorsk στις 8 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου και κατευθύνθηκαν ανατολικά προς την πρώτη γραμμή της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Η αποστολή τους ήταν να εκκενώσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Soledar, μια μικρή πόλη όπου οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έδιναν μια βάναυση μάχη, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο σε ανθρωπιστική βοήθεια που γνωρίζει το θέμα.

Δεν επέστρεψαν ποτέ.

Οι ερωτήσεις για την τύχη τους παρέμειναν μέχρι την Τρίτη. Κύριος. Η οικογένεια του Μπάρι είπε σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, «Αγαπητή μας Κρίσυ» και ο κ. Επιβεβαίωσε ότι ο Bagshaw δολοφονήθηκε “ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί ανθρώπινα από το Solitaire”.

«Η ανιδιοτελής δέσμευσή του να βοηθά τους ηλικιωμένους, τους νέους και τους μη προνομιούχους εκεί έξω έχει κάνει εμάς και την ευρύτερη οικογένειά του πολύ περήφανους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το όχημα των ανδρών πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από πυρά πυροβολικού, αν και οι έρευνες συνεχίζονται, είπε ο κ. είπαν οι γονείς της Paksha σε ένα μέρος. Συνέντευξη τύπου. Φοβήθηκαν μια τέτοια απόφαση, αλλά δήλωσαν «πολύ περήφανοι» για το έργο του.

Κύριος. Ο Bagshaw, 47, και ο Mr. Ο Μπάρι, 28 ετών, ήταν μέλος μιας ad hoc ομάδας αλλοδαπών χωρίς εμπειρία μάχης που βοήθησε στην απομάκρυνση αμάχων από τις πρώτες γραμμές, είπαν γνωστοί άνθρωποι. Κύριος. Ο Μπάρι και ο κ. Οι πολλές εξόδους του Paksha Τεκμηριωμένη Με Δημοσιογράφοισυμπεριλαμβανομένου του Arnaud De Decker, ο οποίος μοιράστηκε κ. στο Πακμούτ. Οι απόψεις του Μπάρι Λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί.

READ  Το CDC ξεκινά έρευνα μετά από 35 θετικά τεστ για Covid μετά από συνέδριο CDC

Ο θάνατός τους είναι μια έντονη υπενθύμιση του κινδύνου που αντιμετωπίζουν όσοι το έργο τους έχει γίνει σανίδα σωτηρίας στο Donbass, όπου πολλοί Ουκρανοί είναι παγιδευμένοι σε μια από τις χειρότερες εμπόλεμες ζώνες που έχει δει η Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιανουάριος. Στις 6, το δίδυμο «πήγε σε μια πολύ επικίνδυνη διεύθυνση», είπε ο κ. είπε ο Kreskors Rybach, ένας συνάδελφος αλλοδαπός εθελοντής που έζησε με τον Bagshaw για δύο εβδομάδες στο Kramatorsk. «Δεν επέστρεψαν ποτέ».

Ο PMC Wagner, ένας διαβόητος μισθοφόρος που πολεμούσε για λογαριασμό της Ρωσίας, ισχυρίστηκε ότι βρήκε τα πτώματα ενός από τους άνδρες μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή τους. Ο κ. Vaishniakov είναι εθελοντής στο Ίδρυμα Pavlo Vyshnyakov, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Κίεβο που στέλνει πόρους, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και ιατρικών προμηθειών σε πολίτες, νοσοκομεία και στρατιωτικούς. Η ομάδα δημοσίευσε φωτογραφίες των διαβατηρίων τους στο Telegram μαζί με ένα πιστοποιητικό που ταυτοποιεί τον Μπάρι. ομάδες. Η εμπιστοσύνη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο ισχυρισμός του Βάγκνερ δεν μπορούσε να επαληθευτεί εκείνη την εποχή και τα ρωσικά κρατικά μέσα ισχυρίστηκαν, χωρίς στοιχεία, ότι επρόκειτο για μισθοφόρους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα. Οι συνθήκες σε ορισμένες περιοχές είναι πολύ επικίνδυνες για να μείνουν οι κάτοικοι ή πολλοί διεθνείς οργανισμοί επιτρέπουν στο προσωπικό τους να μετακομίσει, δήλωσε η Άμπι Στόνταρτ, αναλύτρια ανθρωπιστικής πολιτικής.

Έτσι, ορισμένες επικίνδυνες εκκενώσεις πραγματοποιούνται από ανεξάρτητους εθελοντές – «με άλλα λόγια, άτομα με περιορισμένους πόρους για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς», είπε η κ. Stoddard.

Ο Μπράιαν Στερν είναι Αμερικανός ηθοποιός που συνίδρυσε μια ανθρωπιστική οργάνωση Επιχείρηση διάσωσης, περιέγραψε τις προσπάθειες εκκένωσης στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία ως “δωρεάν για όλους”. Ενώ ξένοι εθελοντές έρχονται στην Ουκρανία με καλές προθέσεις, οι περισσότεροι «δεν ξέρουν τι κάνουν», είπε.

READ  Οι Nuckets συγκρατούν τους Celtics σε μια προεπισκόπηση μιας πιθανής αναμέτρησης των τελικών του NBA

«Γι’ αυτό είναι μια τόσο θλιβερή ιστορία», είπε.

Κύριος. Ο Μπάρι ήταν μηχανικός λογισμικού που του άρεσε να ταξιδεύει στον κόσμο, είπε η οικογένειά του.

Στις αρχές Ιανουαρίου, είπε Ένας τοπικός σταθμός του BBC Στην Κορνουάλη, όπου μεγάλωσε, «δεν ήξερε τίποτα» για την Ουκρανία πριν από την εισβολή, αλλά είχε «εμμονή» με τη βοήθεια. Σκόπευε να συμμετάσχει στους ξένους μαχητές, αλλά, επειδή δεν είχε εμπειρία μάχης, αγόρασε ένα φορτηγό και άρχισε να εργάζεται ως οδηγός εκκένωσης τον περασμένο Μάρτιο.

Στο Instagram Ταχυδρομείο Λίγες μέρες μετά την άφιξή του, ο κ. Ο Μπάρι έγραψε ότι φοβόταν ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Χάρκοβο επειδή “όλοι με τους οποίους μίλησα γι’ αυτό πίστευαν ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα θανάτου μου”.

Κύριος. Ο Bagshaw ήταν ένας Βρετανός γενετιστής που βρισκόταν ανάμεσα στις δουλειές του στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, την περασμένη άνοιξη όταν αποφάσισε να επισκεφθεί την Ουκρανία, έγραψε ένας φωτορεπόρτερ που τον συνάντησε. New Zealand Herald Τον Οκτώβρη. Η οικογένειά του είπε στους δημοσιογράφους ότι πίστευε ότι ήταν «το ηθικά σωστό πράγμα που έπρεπε να γίνει».

Για τους εθελοντές μετέφρασε ο κ. Ο Rybak είπε ότι η προσωρινή τους επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια μικρή αγγλόφωνη κοινότητα στο Gramadorsk. Κύριος. Barrio ή Mr. Ο Πακσάο δεν μιλάει Ουκρανικά ή Ρωσικά, είπε.

Οι Ουκρανοί θα επικοινωνούσαν με τους τοπικούς ανθρωπιστές για τους συγγενείς τους κοντά στο Πακμούτ και οι διευθύνσεις τους θα μεταβιβάζονταν σε εθελοντές, οι οποίοι θα τους εκκένωσης στη ζώνη της σύγκρουσης, συχνά με οχήματα που είχαν χορηγηθεί ή χρηματοδοτούνται από το πλήθος. Τα ταξίδια είναι απρόβλεπτα, κ. Ο Rybak είπε, μερικές φορές οι διευθύνσεις είναι κενές ή οι κάτοικοι αντιστέκονται να φύγουν.

READ  Το melee της Νότιας Καρολίνας-LSU κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός εντυπωσιακού σαββατοκύριακου γυναικείου μπάσκετ. 'Πρέπει να το φτιάξω'

Μετά τον πόλεμο οι άνδρες είχαν σχέδια. Κύριος. Ο Μπάρι είχε έναν σύντροφο που ήθελε να παντρευτεί, τον κ. Ο Rybak θυμήθηκε και ο κ. Ο Bagshaw ήθελε να συνεχίσει την επιστημονική του καριέρα.

«Ήθελαν να ζήσουν», είπε.

Τόμας Γκίμπονς-Νεφ Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *