Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χτυπήθηκε από «εξαιρετικά πυκνές» επιθέσεις με πυραύλους και drone

  • Ο Hugo Pacheca στο Κίεβο & η Kathryn Armstrong στο Λονδίνο
  • BBC News

λεζάντα εικόνας,

Το βίντεο από την έκρηξη γίνεται viral στα social media

Η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο έχει επίσης γίνει στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, τις οποίες ένας αξιωματούχος περιέγραψε ως «εξαιρετικής έντασης».

Η Ουκρανία είπε ότι και οι 18 πύραυλοι καταρρίφθηκαν και η αεράμυνα είπε ότι κατέστρεψαν στόχους πάνω από την πόλη.

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του μπαράζ, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν και drones και πύραυλοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Ρωσία έχει εντείνει την αεροπορική της εκστρατεία τις τελευταίες εβδομάδες ενόψει μιας αναμενόμενης ουκρανικής επίθεσης στο νότο.

Ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σήμανε γύρω στις 02:30 τοπική ώρα (23:30 GMT Δευτέρα) και άρθηκε δύο ώρες αργότερα στην όγδοη επίθεση που έπληξε την πρωτεύουσα αυτόν τον μήνα.

Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός δυνατών εκρήξεων ακούστηκε στο κέντρο της πόλης καθώς οι αξιωματούχοι είπαν στους κατοίκους σε διαδικτυακά μηνύματα ότι η αεράμυνα είχε ενεργοποιηθεί.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zalushny είπε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στο Κίεβο από βορρά, νότο και ανατολικά, χρησιμοποιώντας 18 πυραύλους αέρος, θάλασσας και ξηράς.

Ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, περιέγραψε το μπαράζ ως «τον μέγιστο αριθμό επιθετικών πυραύλων σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο του Γκάβιν έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί», πρόσθεσε.

πηγή εικόνας, Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας

λεζάντα εικόνας,

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, έχει γίνει στόχος της Ρωσίας οκτώ φορές μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα

Ο δήμαρχος Vitaly Klitschko είπε ότι συντρίμμια ρουκετών έπεσαν σε κεντρικές συνοικίες, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου της πόλης. Ούτε τα ζώα ούτε οι εργάτες τραυματίστηκαν.

Η περιοχή Solomyansky, η οποία περιλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο, λέγεται ότι έχει πληγεί περισσότερο.

Ο κ. Babko είπε ότι η πυρκαγιά σε μια μη οικιστική τοποθεσία στην περιοχή έχει έκτοτε σβήσει.

Τα χτυπήματα της Ρωσίας στο Κίεβο ξεκίνησαν ξανά νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από περισσότερες από 50 ημέρες ηρεμίας. Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η στρατηγική της Μόσχας είναι να καταστρέψει συστήματα αεράμυνας που είναι εξαιρετικά επιτυχημένα στην αναχαίτιση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky βρισκόταν σε ευρωπαϊκή περιοδεία στην οποία του υποσχέθηκαν στρατιωτικός εξοπλισμός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από δυτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak και του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, χιλιάδες πολίτες και μαχητές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, πόλεις και πόλεις έχουν καταστραφεί στον πόλεμο και σχεδόν 8,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταγραφεί ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, 2,8 εκατομμύρια από αυτούς στη Ρωσία.

τίτλος βίντεο,

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky λέει ότι ο στρατός του χρειάζεται περισσότερο εξοπλισμό πριν από μια αντεπίθεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *