Πότε πρέπει οι γυναίκες να κάνουν τακτικά μαστογραφία; Σε ηλικία 40 ετών, λέει το US Panel Now.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εξέδωσαν την Τρίτη μια σαρωτική αναθεώρηση των τυπικών ιατρικών συμβουλών για τις μαστογραφίες, εν μέσω αύξησης των διαγνώσεων καρκίνου του μαστού στις νεαρές γυναίκες και συνεχιζόμενων υψηλών ποσοστών θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ των μαύρων γυναικών.

Οι γυναίκες κάθε φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής που διατρέχουν μέσο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τακτικές μαστογραφίες από την ηλικία των 40 ετών, όχι μέχρι την ηλικία των 50 ως ατομική απόφαση, σύμφωνα με την Ομάδα Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η ομάδα δημοσιεύει σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές για την προληπτική υγεία και οι συστάσεις της είναι γενικά αποδεκτές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά η νέα συμβουλή, που κυκλοφόρησε ως προσχέδιο, υποδηλώνει το αντίθετο.

Το 2009, η ομάδα εργασίας αύξησε την ηλικία για την έναρξη μαστογραφιών ρουτίνας από τα 40 στα 50. Εκείνη την εποχή, οι ερευνητές ανησυχούσαν ότι ο προγενέστερος έλεγχος θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, οδηγώντας τις νεαρές γυναίκες σε περιττή θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των βιοψιών. θα είναι αρνητικό.

Όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ανησυχητικές τάσεις στον καρκίνο του μαστού. Αυτά περιλαμβάνουν μια εμφανή αύξηση του αριθμού των καρκίνων που διαγιγνώσκονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών και την αποτυχία να μειώσει το χάσμα επιβίωσης για νεότερες μαύρες γυναίκες που πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού με διπλάσιο ποσοστό από τις λευκές γυναίκες της ίδιας ηλικίας.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί υπάρχει αύξηση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες κάτω των 40 ετών», δήλωσε σε συνέντευξή της η Δρ Κάρολ Μαντζιόνε, η αμέσως προηγούμενη πρόεδρος της ειδικής ομάδας. «Αλλά όταν περισσότεροι άνθρωποι σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα εμφανίζουν μια πάθηση, ο έλεγχος για αυτήν την ομάδα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση».

Η νέα σύσταση καλύπτει περισσότερες από 20 εκατομμύρια γυναίκες μεταξύ 40 και 49 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2019, Περίπου το 60 τοις εκατό αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι γυναίκες Το 76 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 50 έως 64 ετών και το 78 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 65 έως 74 ετών δήλωσαν ότι έκαναν μαστογραφία τα τελευταία δύο χρόνια.

READ  Θα ανασταλεί ο Νίκολα Γιόκιτς μετά τη σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη των Suns, Matt Ishbia; Τι περιμένουμε να κάνει το ΝΒΑ

Η επιτροπή είπε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να γίνουν συστάσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για γυναίκες ηλικίας 75 ετών και άνω.

Ο Δρ. Η Mangione είπε ότι η ειδική ομάδα ήταν η πρώτη που εξέτασε τον καρκίνο του μαστού ειδικά μεταξύ των μαύρων γυναικών, καθώς και μεταξύ όλων των γυναικών, και ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για παράγοντες που προκαλούν τις φυλετικές ανισότητες. Η ομάδα εργασίας ζήτησε μια κλινική δοκιμή για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας του ετήσιου και διετούς προληπτικού ελέγχου μεταξύ των μαύρων γυναικών.

Συνολικά, η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του δέρματος και η δεύτερη κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Μεταξύ 2000 και 2015, οι διαγνώσεις καρκίνου του μαστού σε γυναίκες κάτω των 40 ετών αυξήθηκαν κατά λιγότερο από 1 τοις εκατό. Αλλά μεταξύ 2015 και 2019 αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2 τοις εκατό ετησίως, σημείωσε η ομάδα εργασίας.

Οι λόγοι δεν είναι απολύτως σαφείς. Η καθυστέρηση της τεκνοποίησης ή η μη τεκνοποίηση μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο, δήλωσε η Rebecca Siegel, ανώτερη επιστημονική διευθύντρια έρευνας επιτήρησης στην Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. Η απόκτηση παιδιών πριν από την ηλικία των 35 ετών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, όπως και ο θηλασμός.

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχει διακύμανση από έτος σε έτος στα ποσοστά διάγνωσης. Άλλοι ερευνητές προτείνουν ότι η αύξηση μεταξύ των νεαρών γυναικών μπορεί απλώς να αντανακλά περισσότερους ελέγχους, είπε ο Δρ Στίβεν Γουλόσιν, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ντάρτμουθ.

Ο συχνός προληπτικός έλεγχος μπορεί να είναι επιβλαβής, οδηγώντας σε περιττές βιοψίες, άγχος και θεραπεία για αργά αναπτυσσόμενους καρκίνους που μπορεί να μην ήταν απειλητικοί για τη ζωή, ανακάλυψαν ερευνητές.

READ  Ο στρατός της Ουκρανίας λέει ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή Πακμούτ

Ωστόσο, το 2009, επικρίσεις από ασθενείς και ομάδες υπεράσπισης εμφανίστηκαν αφού η ειδική ομάδα συνέστησε στις γυναίκες να αρχίσουν να κάνουν τακτικές μαστογραφίες μετά την ηλικία των 50 ετών. Οι επικριτές των κατευθυντήριων γραμμών φοβούνται μείωση της γονιμότητας μεταξύ των νεαρών γυναικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι Η επιθυμία μείωσης του ιατρικού κόστους ήταν το κίνητρο αυτής της σύστασης.

Εκείνη την εποχή, η ομάδα ζήτησε μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των μαστογραφιών: μία φορά κάθε δύο χρόνια αντί για ετήσιες σαρώσεις. Αυτή η σύσταση εξακολουθεί να ισχύει.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία διαφέρει σε αυτό το βασικό σημείο. Η κοινωνία λέει ότι οι γυναίκες μεταξύ 40 και 44 ετών μπορούν να επιλέξουν τον προληπτικό έλεγχο, αλλά Από την ηλικία των 45 ετών, οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο Μέχρι την ηλικία των 55 ετών, όταν ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού αρχίζει να μειώνεται.

Η Karen E. Knudsen, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Cancer Society, είπε ότι χαιρετίζει τη σύσταση της ομάδας εργασίας να ξεκινήσει ο συνήθης έλεγχος σε νεαρότερη ηλικία, επειδή θα αμβλύνει τη σύγχυση που προκύπτει από αντικρουόμενες συστάσεις από ιατρικές ομάδες.

Αλλά, «Είμαστε δεσμευμένοι στον ετήσιο έλεγχο. Οι καρκίνοι στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες αναπτύσσονται γρήγορα και είναι σημαντικό να μην αναπτυχθούν και να μην διαγνωστούν μέσα σε δύο χρόνια.

Η νέα σύσταση της ομάδας εργασίας ισχύει για όλους τους πληθυσμούς που έχουν ανατεθεί κατά τη γέννηση σε γυναίκες που είναι ασυμπτωματικές και με μέσο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με πυκνό ιστό μαστού και οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Αλλά η συμβουλή δεν ισχύει για άτομα που έχουν ήδη καρκίνο του μαστού, έχουν γενετικές μεταλλάξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο, είχαν εντοπίσει βλάβες του μαστού σε προηγούμενες βιοψίες ή είχαν υψηλές δόσεις ακτινοβολίας στο στήθος που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

READ  Ο ύποπτος μιλάει για τον Θεό, τα όπλα και τα μυστικά του πολέμου στη δίκη διαρροής

Αυτές οι γυναίκες θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο.

Η ομάδα εργασίας τόνισε ότι είναι σημαντικό για τις μαύρες γυναίκες να αρχίσουν να κάνουν μαστογραφία στην ηλικία των 40, επειδή είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν επιθετικούς όγκους σε νεαρότερη ηλικία και έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού από τις λευκές γυναίκες.

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν ζητήσει μια απομάκρυνση από μια καθολική, ενιαία προσέγγιση στον προσυμπτωματικό έλεγχο. Υπέρ μιας προσέγγισης «προσαρμοσμένης στον κίνδυνο».Αυτό θα σήμαινε ότι οι μαύρες γυναίκες εξετάζονται έξι έως οκτώ χρόνια νωρίτερα από τις λευκές γυναίκες.

«Οι συστάσεις θα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τη φυλή και την εθνικότητα για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη του προσυμπτωματικού ελέγχου, να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες του και να μειωθεί η τρέχουσα φυλετική ανισότητα», είπε ο Δρ Mahdi Falla, ο οποίος μελετά την προσαρμοσμένη στον κίνδυνο πρόληψη του καρκίνου στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στη Χαϊδελβέργη. .

Αλλά ο προληπτικός έλεγχος από μόνος του δεν βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης για τις μαύρες γυναίκες, οι οποίες όχι μόνο αναπτύσσουν επιθετικούς όγκους, αλλά παλεύουν επίσης με καθυστερήσεις στην αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ζωής που δυσκολεύουν τη θεραπεία.

Η νέα έκθεση της ομάδας εργασίας σημειώνει, για παράδειγμα, ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μαύρες γυναίκες, όταν η παρακολούθηση για μη φυσιολογικές σαρώσεις μαστού συχνά καθυστερεί.

«Συχνά, όταν πρόκειται για μια μαύρη γυναίκα, ακούς μια ιστορία που θα ήθελες να μην είχες ακούσει», είπε η Δρ Mangione.

«Συχνά, αυτές οι γυναίκες βρίσκουν ένα εξόγκωμα από μόνες τους ή ξέρουν ότι η έκκριση είναι μη φυσιολογική και μπαίνουν μέσα και απολύονται. Τελικά διαγιγνώσκονται επειδή δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν όχι για απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *