Πώς η πτώση του Roe έκανε τη Βόρεια Καρολίνα hot spot για τις αμβλώσεις

Η πολιτική σύγκρουση της Βόρειας Καρολίνας για τις αμβλώσεις αποτυπώνεται από δύο ηγέτες: τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της, κ. Κούπερ και ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τιμ Μουρ.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας κ. Ο Κούπερ θέλει να διατηρήσει τον ισχύοντα νόμο του κράτους. Έχει διατάξει πρόσθετες προστασίες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της απέλασης οποιουδήποτε εμπλέκεται σε νόμιμες αμβλώσεις στη Βόρεια Καρολίνα.

Αλλά η κυριαρχία των Ρεπουμπλικανών στο Νομοθετικό Σώμα σημαίνει τον κ. Το πιο ισχυρό εργαλείο του Cooper. «Ο νόμος μας είναι πλέον αρκετά περιοριστικός στη Βόρεια Καρολίνα», είπε ο κ. είπε ο Κούπερ σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο.

Το δημοψήφισμα εξηγεί την πολιτική τριβή του κράτους: Τελευταία Δημοσκόπηση του Meredith College Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι διαπίστωσαν ότι το 57 τοις εκατό των ερωτηθέντων ήθελε να προστατεύσει τον ισχύοντα νόμο περί αμβλώσεων της Βόρειας Καρολίνας ή να τον επεκτείνει πέρα ​​από το όριο των 20 εβδομάδων. Περίπου το 35 τοις εκατό των ερωτηθέντων υποστήριξε την αλλαγή της πρόσβασης στην άμβλωση σε 15 εβδομάδες ή λιγότερο.

Κύριος. είπε ο Μουρ.

Κύριος. Ακόμα και ο Μουρ είπε πρόσφατα Διαδίκτυο Ένας ταλαντευόμενος Δημοκρατικός, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει, ήταν πρόθυμος να ψηφίσει υπέρ ενός μορατόριουμ 12 ή 13 εβδομάδων. Αυτή η διασταύρωση θα ήταν σημαντική επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είναι μία ψήφος μακριά από την υπερπλειοψηφία.

Προς το παρόν, ακόμη και οι κάτοικοι της Βόρειας Καρολίνας αισθάνονται τις επιπτώσεις των απαγορεύσεων σε γειτονικές πολιτείες: Όταν η Μαρία, 31 ετών, που ζει έξω από το Άσβιλ, έμαθε ότι ήταν απροσδόκητα έγκυος στα τέλη Ιουνίου, ήξερε ότι ένα παιδί ήταν περισσότερο από ό,τι μπορούσε να αντέξει. Λαβή. Η Μαρία, η οποία δεν ήθελε να δώσει το πλήρες όνομά της επειδή η οικογένειά της ήταν αντίθετη στην έκτρωση, λέει ότι αντιμετωπίζει κατάθλιψη και έχει πολλές άλλες ιατρικές παθήσεις.

READ  Σημείωμα NFL - Ο μη εκπρόσωπος μπορεί να επικοινωνήσει με τις ομάδες για τον Lamar Jackson

Τηλεφώνησε στην πλησιέστερη κλινική αμβλώσεων, που έτυχε να είναι στο Άσβιλ. Η αναμονή, της είπαν, ήταν δύο μήνες. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε δύο κλινικές στο Charlotte, δύο ώρες οδικώς. Ο ένας δεν απάντησε. Ο άλλος είπε ότι μπορεί να το πάρει τον επόμενο μήνα. Έκλεισε ραντεβού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *