Τιμές χονδρικής Ιαπωνίας, Bitcoin, Κίνα Covid, Πληθωρισμός ΗΠΑ

Οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα υποχώρησαν περαιτέρω τον Δεκέμβριο

Οι τιμές κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν κατά 1,5% σε εθνικό επίπεδο τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με υπολογισμούς από στοιχεία της Refinitiv. Γραφείο Εθνικής Στατιστικής έδειξε.

Οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν 0,25% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, με τον ίδιο ρυθμό πτώσης που παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο. Οι τρέχουσες τιμές κατοικιών υποχώρησαν 0,48% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς ταχύτερα από την πτώση 0,44% του Νοεμβρίου.

Χωριστά, Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας Την Παρασκευή άφησε να εννοηθεί επικείμενες αλλαγές στις «τρεις κόκκινες γραμμές» για τους προγραμματιστές. Τα μέτρα που εισήχθησαν το 2020 στοχεύουν στη μείωση των επιπέδων χρέους των προγραμματιστών και στη μείωση των χρηματοοικονομικών κινδύνων στα ακίνητα – εν μέσω μιας ευρύτερης ώθησης για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας στις τιμές των κατοικιών.

– Έβελιν Τσενγκ, Τζιχιέ Λι

Το Bitcoin σπάει $20.000 σε σερί νικών 13 ημερών

Οι τιμές χονδρικής στην Ιαπωνία αυξάνονται ταχύτερα από το αναμενόμενο

Οι τιμές παραγωγού της Ιαπωνίας, ή οι τιμές χονδρικής, αυξήθηκαν 10,2% τον Δεκέμβριο. Επίσημα στοιχεία.

Αυτή ήταν μεγαλύτερη από την άνοδο 9,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη άνοδο στις μηνιαίες αναγνώσεις.

Οι τιμές παραγωγού της χώρας αυξήθηκαν 0,5% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 0,3%.

– Τζιχιέ Λι

CNBC Pro: Οι αναλυτές λατρεύουν αυτές τις 12 φθηνές μετοχές — Και πληρώνουν 70% ανοδικά

Το 2022 ήταν μια κακή χρονιά για πολλούς επενδυτές, με τις περισσότερες μετοχές —ιδιαίτερα τεχνολογίας— Έχει πέσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2008.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει κάποια ευκαιρία στη σύγχυση, καθώς πολλές εταιρείες διαπραγματεύονται με πιο απότομες εκπτώσεις με βάση την τιμή προς τα κέρδη από ό,τι στην πρόσφατη ιστορία.

READ  Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χτυπήθηκε από «εξαιρετικά πυκνές» επιθέσεις με πυραύλους και drone

Το CNBC Pro προβλήθηκε για αυτά τα αγαπημένα ονόματα της Wall Street.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

Εβδομάδα μπροστά: Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, οι λιανικές πωλήσεις, το ΑΕΠ και η απόφαση για το επιτόκιο της Τράπεζας της Ιαπωνίας

Μια σειρά από οικονομικά στοιχεία αναμένεται την εβδομάδα της 16ης Ιανουαρίου – συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής παραγωγής και του ΑΕΠ της Κίνας και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια.

Τη Δευτέρα, η Νότια Κορέα θα δημοσιεύσει αναθεωρημένα εμπορικά στοιχεία και η Ινδονησία θα δημοσιεύσει το εμπορικό της ισοζύγιο για τον Δεκέμβριο. Η Ινδία πρόκειται να ανακοινώσει τον δείκτη τιμών χονδρικής, ο οποίος οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν να υποχωρήσει στο 5,6% τον Δεκέμβριο.

Η Κίνα θα κυκλοφορήσει τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή, τις επενδύσεις σε αστικά πάγια περιουσιακά στοιχεία και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το τρίμηνο Δεκεμβρίου την Τρίτη. Η Σιγκαπούρη θα απελευθερώσει τις εξαγωγές εκτός πετρελαίου για τον Δεκέμβριο την ίδια ημέρα.

Την Τετάρτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής και θα διατηρήσει τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια της. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του κυβερνήτη Haruhiko Kuroda και αναμένουν μια πιθανή αλλαγή πολιτικής στο εγγύς μέλλον.

Η Ιαπωνία έχει προγραμματίσει να εκδώσει τις παραγγελίες μηχανημάτων για τον Νοέμβριο την ίδια ημέρα, ενώ η Μαλαισία δημοσιεύει εμπορικά στοιχεία Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα της Μαλαισίας ανακοινώνει το επιτόκιο νομισματικής πολιτικής της, ενώ η Αυστραλία δημοσιοποιεί τα στοιχεία για την απασχόληση.

Η Κίνα πρόκειται να ανακοινώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού ενός και πέντε ετών την Παρασκευή. Αναμένεται επίσης ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο.

READ  Ο Τραμπ επιδιώκει να καθυστερήσει την έρευνα για απόρρητα έγγραφα μέχρι μετά τις εκλογές του 2024

– Τζιχιέ Λι

Καθώς οι προοπτικές για τον πληθωρισμό αμβλύνονται ξανά, οι έμποροι τιμολογούν πλήρως τα επιτόκια κατά τέταρτο της μονάδας

Η πτώση των προσδοκιών των καταναλωτών για τον πληθωρισμό συνέπεσε με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα περιορίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων σε λίγες εβδομάδες και θα τις τερματίσει σύντομα.

Η Έρευνα Καταναλωτικού Κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν την Παρασκευή έδειξε προοπτική πληθωρισμού για ένα έτος 4%, την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021.

Ταυτόχρονα, οι traders έδωσαν 94,2% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες όταν λήξει η επόμενη διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την 1η Φεβρουαρίου. Αυτό σηματοδοτεί άλλη μια μικρή κίνηση από την άνοδο κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο, πτώση από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις 0,75 ποσοστιαίες μονάδες.

“Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι καλές και βελτιώνονται καθώς οι πιέσεις τιμών εξασθενούν σε όλους τους τομείς. Η κεντρική τράπεζα θα αυξηθεί κατά 0,25% στην προσεχή συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα”, δήλωσε ο Jeffrey Roche, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. «Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να μιλάει για παύση στο μέλλον».

– Τζεφ Κοξ

Το καταναλωτικό κλίμα αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αν και παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο δείκτης ανήλθε στο 64,6 από 59,7 τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, αυτό είναι 4% χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος.

READ  Πλημμύρες στο Βερμόντ: Νέοι κίνδυνοι απειλούν το Βερμόντ καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν ήδη πλημμυρισμένες πόλεις

«Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή και στις δύο μετρήσεις των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και οι αλλαγές σε παγκόσμιους παράγοντες τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να αντιστρέψουν τις πρόσφατες εξελίξεις», δήλωσε ο Jon Hsu, διευθυντής ερευνών καταναλωτών.

– Φρεντ Ίμπερτ

CNBC Pro: Χρειάζεστε αντικατάσταση Tesla; Αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων αποκαλύπτουν τις κορυφαίες μετοχές τους για EV

Ο πληθωρισμός πέφτει, πώς θα αντιδράσει η Fed στις προειδοποιήσεις ύφεσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας;

Ένας αρνητικός δείκτης πληθωρισμού την Πέμπτη, μαζί με προειδοποιήσεις για ελαφρά επιβράδυνση από τις μεγάλες τράπεζες την Παρασκευή, θα μπορούσαν να είναι σημάδια ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει σύντομα ή θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, αλλά αυτό θα απαιτούσε άλλη μια αλλαγή στην κατεύθυνση της κεντρικής τράπεζας.

«Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε για να πιστέψετε την πολιτική της Fed», δήλωσε η Lauren Goodwin, οικονομολόγος και στρατηγικός χαρτοφυλακίου στη New York Life Investments.

Ο Goodwin επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των μελών της Fed που ψήφισαν στην τελευταία συνεδρίαση προέβλεψε ένα επιτόκιο κεφαλαίων της Fed 5% ή υψηλότερο φέτος. Δεδομένης της ανησυχίας που εξέφρασαν ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες για τις συνέπειες μιας πολύ νωρίς παύσης, μπορεί να είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν αυτό το σημείο.

“Με σχετικά υψηλό βαθμό εξυγίανσης και εμπιστοσύνης, είπαν ότι θα αυξήσουν το επιτόκιο πολιτικής κατά 25 μονάδες βάσης υψηλότερα από ό,τι λέει η αγορά. Και ειλικρινά, εκτός εάν δούμε τον πληθωρισμό ή την οικονομική ανάπτυξη να πέφτουν πολύ γρήγορα… Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη”, πρόσθεσε ο Goodwin.

– Τζέσι Πάουντ

CNBC Pro: Ο διαχειριστής κεφαλαίων κατονομάζει δύο μετοχές στις ΗΠΑ που πιστεύει ότι δεν θα επιβιώσουν το 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *