Τι λένε τα δικαιώματα αγοράς μετοχών της Tesla για την επόμενη μεγάλη κίνηση

Τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών της Tesla δείχνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με την ψήφο των μετόχων για το τεράστιο πακέτο αποδοχών του CEO Elon Musk για το 2018.

Αφού ένας δικαστής του Ντέλαγουερ κατέρριψε το πακέτο, το οποίο πέρασε με υποστήριξη άνω του 70% το 2018, οι μέτοχοι πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα. Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla κράτησε το ίδιο πακέτο και έδωσε στον Musk περίπου 300 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης μετοχών, τα οποία τώρα αξίζουν 50 δισεκατομμύρια δολάρια εάν ασκηθούν, για άλλη μια ψηφοφορία με νέες αποκαλύψεις.

Οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνουν ότι οι μετοχές της Tesla θα κινηθούν περίπου 7% ή χαμηλότερα μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο αρνητικός κίνδυνος υπερτερεί του πιθανού κέρδους: Οι επιλογές πώλησης που λήγουν σύντομα είναι πιο ακριβές από τις επιλογές αγοράς με την ίδια τιμή εξάσκησης.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι κλήσεις με την ίδια τιμή εξάσκησης και πωλήσεις και ημερομηνίες λήξης δεν διαπραγματεύονται στην ίδια τιμή. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των τιμών πώλησης και των τιμών αγοράς μπορεί να πει στους επενδυτές πώς αισθάνονται οι έμποροι σχετικά με τους κινδύνους σε συντομότερους χρονικούς ορίζοντες.

Τα δικαιώματα πώλησης δίνουν στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να πουλήσει μια μετοχή σε σταθερή τιμή στο μέλλον. Εάν η τιμή πέσει κάτω από αυτό το επίπεδο, ένας επενδυτής μπορεί να αγοράσει τη μετοχή στην τιμή της αγοράς και στη συνέχεια να την πουλήσει με κέρδος.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε


Μια επιλογή κλήσης λειτουργεί αντίθετα. Δίνει στους επενδυτές το δικαίωμα να αγοράζουν μετοχές σε σταθερή τιμή.

READ  Η ανακάλυψη εξωπλανήτη με σούπερ χνουδωτό "Cotton Candy" συγκλονίζει τους επιστήμονες - "Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς σχηματίστηκε αυτός ο πλανήτης"

Οι διαφορές στις τιμές των πωλήσεων και των κλήσεων μπορούν να πουν στους επενδυτές πώς νιώθουν οι έμποροι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν βραχυπρόθεσμα. Παρόμοια δικαιώματα αγοράς στη μετοχή της Apple είναι τώρα ελαφρώς πιο ακριβά από τις πωλήσεις, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές έχουν περισσότερη ελπίδα παρά φόβο για το τι μπορεί να ακολουθήσει για την εταιρεία.

Με βάση τις τιμές δικαιωμάτων προαίρεσης, οι έμποροι αναμένουν ότι η μετοχή της Tesla θα είναι δύο έως τρεις φορές πιο ευμετάβλητη από τη μετοχή της Apple τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των μετοχών της Tesla.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε


Οι προσδοκίες για αστάθεια και ο κίνδυνος που τονίζεται από τις τιμές των θέσεων συνδέονται και οι δύο με την ηγεσία του Μασκ. Κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο Μασκ εάν οι μέτοχοι καταψηφίσουν το πακέτο αποδοχών του. Πρόσφατα είπε ότι ήθελε να διατηρήσει το 25% του ελέγχου ψήφου της μετοχής της Tesla εντός της εταιρείας, αντί να μεταφέρει τα έργα τεχνητής νοημοσύνης στην άλλη εταιρεία του, την xAI. Αν του αποκατασταθούν οι επιλογές, ο Μασκ θα ελέγχει το 20% της Tesla.

Τουλάχιστον ορισμένες από τις προσπάθειες του Μασκ για τεχνητή νοημοσύνη δεν θα συνεχιστούν εντός της Tesla. Ο Μασκ ίδρυσε την xAI, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, και συγκέντρωσε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για αυτήν. Ωστόσο, οι επενδυτές και η Wall Street πιστεύουν ότι η δέσμευση του Μασκ στην Tesla είναι κρίσιμη για την εταιρεία.

«Η Tesla είναι μόνη», δήλωσε ο CEO της Baron Capital, Ρον Μπάρον, σε πρόσφατο δελτίο τύπου. Ο Barron, ο οποίος κατέχει περισσότερες από 17 εκατομμύρια μετοχές, λέει ότι θα ψηφίσει υπέρ του πακέτου αμοιβών, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Έχουμε υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι ένας από τους κύριους λόγους που η μετοχή διαπραγματεύεται σε τόσο υψηλά πολλαπλάσια είναι η ανακάλυψη του Μασκ», έγραψε ο αναλυτής της CFRA, Γκάρετ Νέλσον, σε έκθεση της Δευτέρας. «Εάν το πακέτο αποδοχών καταψηφιστεί, πιστεύουμε ότι θα αυξήσει την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ηγεσία της εταιρείας και θα μπορούσε να επηρεάσει το premium του Musk».

Ενώ το πακέτο αποδοχών έχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των λιανικών επενδυτών, ο Nelson είπε ότι δεν είναι σίγουρος πώς θα ψηφίσουν οι θεσμικοί επενδυτές.

Είναι απίστευτα δύσκολο να υπολογίσουμε πόση ώθηση παίρνει η μετοχή της Tesla από την ηγεσία του Μασκ. Η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται με 54 φορές τα κέρδη ανά μετοχή το 2025, ενώ η General Motors διαπραγματεύεται πέντε φορές. Αυτό θα σήμαινε ότι το premium του Musk αξίζει 500 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι εταιρείες έχουν πολύ διαφορετικές προσδοκίες ανάπτυξης και τη βάση των μετόχων τους.

Σύμφωνα με το FactSet, τα έσοδα της Tesla αναμένεται να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό μικρότερο του 20% τα επόμενα χρόνια. Αυτό δίνει στη μετοχή μια αναλογία τιμής προς κέρδη-ανάπτυξη ή PEG τριπλάσια. Εικόνα του


S&P 500

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε


Πιο κοντά στο διπλάσιο, αυτό συνεπάγεται ένα ασφάλιστρο περίπου 60 $ ανά μετοχή, ή 185 δισεκατομμύρια $.

Η πρόβλεψη του τι θα συμβεί σε ένα απόθεμα βραχυπρόθεσμα είναι πολύ πιο εύκολο από τον υπολογισμό του premium musk. Τη Δευτέρα, ο αναλυτής της Bernstein, Tony Sacconaghi, εκτίμησε ότι η μετοχή θα πέσει 5% εάν οι μέτοχοι ψήφιζαν όχι.

READ  Το κόμμα του υποστηριζόμενου από την Κίνα ηγέτη Mohamed Muisu κερδίζει συντριπτική νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες

Όπως επεσήμαναν πρόσφατα οι τεχνικοί αναλυτές Frank Cappelleri της CappThesis και Katie Stockton της Fairlead Strategies. του Βαρώνου Η μετοχή της Tesla πλησιάζει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα 172 δολάρια. Μια κίνηση κάτω από αυτό το επίπεδο τιμής φέρνει 150 $ σε δράση.

Αυτό θα είναι 15% χαμηλότερο από το πρόσφατο επίπεδο. Οι επενδυτές μπορεί να πιστεύουν ότι ο μέγιστος βραχυπρόθεσμος πόνος είναι ένα «όχι».

Οι μέτοχοι δείχνουν ελάχιστα σημάδια ανησυχίας ενόψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 1,8% στα 170,66 δολάρια την Τρίτη.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε


Nasdaq Composite

Κέρδισε 0,9%. Αυτό αφήνει το 15% της μετοχής πάνω από το επίπεδο τιμής των 150 $.

Μέχρι τη διαπραγμάτευση της Τρίτης, η μετοχή της Tesla υποχώρησε περίπου 4% αυτή την εβδομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα για ανταλλαγή εκτός από συνομιλία πριν από την ετήσια συνάντηση.

Γράψτε στο Al Root στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *