Το ανδρικό αντισυλληπτικό gel δείχνει πολλά υποσχόμενο σε κλινικές δοκιμές πρώιμης φάσης

Στην αναπαραγωγική υγεία, ο ανδρικός έλεγχος των γεννήσεων είναι μια μακροχρόνια επιδίωξη. Πρόσφατα, ένα τοπικό τζελ συνδυασμού ορμονών έχει δείξει περισσότερες υποσχέσεις καταστέλλοντας την παραγωγή σπέρματος βραχυπρόθεσμα από τα πειραματικά προϊόντα που δοκιμάστηκαν σε άλλες κλινικές δοκιμές. Τα προκαταρκτικά ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ενδοκρινικής Εταιρείας στη Βοστώνη αυτή την εβδομάδα.

Η μελέτη, μια δοκιμή φάσης 2β, περιελάμβανε 222 άνδρες που ολοκλήρωσαν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες καθημερινής θεραπείας με ένα τζελ φτιαγμένο από το φάρμακο προγεστερόνης οξική προγεστερόνη και τεστοστερόνη. Το σύνθετο υλικό αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πληθυσμού, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επικεντρώνεται στην αναπαραγωγική υγεία, σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Στη δοκιμή, οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ μέτρησης σπέρματος κάθε τέσσερις εβδομάδες για να αξιολογήσουν την καταστολή του σπέρματος. Στοχεύουν σε αριθμό σπερματοζωαρίων 1 εκατομμύριο ή λιγότερο ανά χιλιοστόλιτρο για αποτελεσματική αντισύλληψη. Ο φυσιολογικός αριθμός σπερματοζωαρίων κυμαίνεται από 15 εκατομμύρια έως 200 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Την εβδομάδα 15, το 86 τοις εκατό των συμμετεχόντων έφτασε στο κατώτερο όριο και η παραγωγή σπέρματος γενικά καταστέλλεται από την όγδοη εβδομάδα θεραπείας.

Η Νταϊάνα Μπλιθ, επικεφαλής του Προγράμματος Ανάπτυξης Αντισύλληψης του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, είπε ότι τα ευρήματα αποτελούν ορόσημο, προσθέτοντας ότι η ανδρική αντισύλληψη θεωρείται ζήτημα υγείας των γυναικών.

Ο Blyth είπε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές με τους συντρόφους τους ανακουφίστηκαν όταν κατάφεραν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ορμονικό έλεγχο των γεννήσεων κατά τη διάρκεια της μελέτης.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες που αγωνίζονται με διαφορετικές μεθόδους αντισύλληψης και μια θετική πτυχή της κλινικής δοκιμής ήταν να ακούνε τις γυναίκες και τι σήμαινε για αυτές να συμμετάσχουν στη μελέτη, ειδικά όταν μπόρεσαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον έλεγχο των γεννήσεων τους για ένα χρόνο», είπε ο Blith.

READ  Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα NFL 2024: Ζωντανές ενημερώσεις πριν από την πλήρη ανακοίνωση της αποψινής ημέρας

Οι μόνες αποτελεσματικές μορφές αντισύλληψης στην αγορά για τους άνδρες είναι οι βαζεκτομές, οι οποίες δεν είναι εύκολα αναστρέψιμες και τα προφυλακτικά έχουν χαμηλό ποσοστό αποδοχής.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το τζελ που μελετήθηκε και την κατάσταση της έρευνας για την ανδρική αντισύλληψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *