Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι σκοπεύει να προμηθεύσει τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία: Ζωντανές ανακοινώσεις

χρέος…Μπρένταν Χόφμαν για τους New York Times

Η Ρωσία εξαπέλυσε δύο κύματα απεργιών το Σάββατο σε πόλεις μακριά από τις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας, σοκάροντας τους κατοίκους μετά από δύο εβδομάδες ησυχίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Σε μια σπάνια περίπτωση, μερικές από αυτές τις εκρήξεις σημειώθηκαν λίγα λεπτά πριν ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην πόλη, δίνοντας στους ανθρώπους έγκαιρες προειδοποιήσεις για πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα. Οι αρχές σε όλη τη χώρα προέτρεψαν τους ανθρώπους να βρουν καταφύγιο καθώς αναφέρθηκαν κρούσματα σε πολλά μέρη.

Τουλάχιστον Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν Μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας χτυπήθηκε όταν χτυπήθηκε, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, με ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τοποθεσίες υποδομής ζωτικής σημασίας επηρεάστηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα του Χάρκοβο και στο δυτικό τμήμα του Λβιβ.

Όταν ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο το απόγευμα, ο δήμαρχος Vitaly Klitschko είπε ότι οι εκρήξεις ήταν από συστήματα αεράμυνας.

Η πρωινή επίθεση στο Κίεβο μπορεί να αφορούσε βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το βορρά, γι’ αυτό καθυστέρησαν οι προειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Γιούρι Ιχνάτ. Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη βορειοανατολική πόλη της Ουκρανίας, επλήγη επίσης. Και οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο υποδομές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δεν υπήρξαν άμεσες απώλειες.

READ  Η FDIC, η Wall Street αγωνίζονται να εδραιώσουν την πώληση της Republic Bank

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοχοποιήσει ανηλεώς το Κίεβο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας από τις πρώτες γραμμές του μετώπου από τις αρχές Οκτωβρίου με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με πυραύλους και drone, στοχεύοντας κυρίως υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Οι επιθέσεις κατέστρεψαν το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι απεργίες του Σαββάτου διέκοψαν ένα σχετικά ήρεμο πρωινό καθώς οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά, ή Malanga.

Όταν η πρώτη προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο άρθηκε στις 11:30 π.μ., οι κάτοικοι επέστρεψαν αργά στους δρόμους, πολλοί βγαίνοντας από τους σταθμούς του μετρό όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο για να συνεχίσουν τη μέρα τους.

Η Oksana Koloniets και η Anna Suplikina πήγαιναν στο Κίεβο και πανικοβλήθηκαν όταν άκουσαν εκρήξεις πριν προλάβουν να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

«Μετά από μια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής, ξέρεις πάντα ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα», είπε η κ. Suplikina, 45 ετών.

Η κ. Koloniets, 50 ετών, είπε ότι ο χρόνος των απεργιών – κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ορθόδοξης Πρωτοχρονιάς – ενίσχυσε τις ανησυχίες για πολλούς στην πρωτεύουσα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία του εκφοβισμού — να καταστείλει αυτό το εορταστικό πνεύμα», είπε.

Oleksandra Mykolyshyn Και Andrew E. Kramer Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *