Το Μανχάταν DA και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής επιλύουν τη διαφορά σχετικά με την έρευνα Τραμπ

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, συμφώνησε την Παρασκευή να επιτρέψει σε έναν πρώην εισαγγελέα από το γραφείο του να καταθέσει σε μια έρευνα του GOP της Βουλής των Αντιπροσώπων για την υπόθεση του DA κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπραγκ και ο Πρόεδρος της Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζιμ Τζόρνταν, στο Οχάιο, κατέθεσαν κοινή πρόταση την Παρασκευή που θα ανοίξει τον δρόμο στον Μαρκ Πομεράντς να ψηφίσει τον επόμενο μήνα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Α Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου αφού το γραφείο της Πράγας απέσυρε την προσφυγή του.

Ο Μπραγκ προσπάθησε να εμποδίσει στοιχεία της έρευνας της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπραγκ ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι η ομάδα υπό την ηγεσία του GOP και ο Τζόρνταν προσπαθούν να παρέμβουν στην παραπομπή του εναντίον του Τραμπ.

Αφού ένα περιφερειακό δικαστήριο έκρινε την Τετάρτη ότι ο Pomerantz πρέπει να καταθέσει ενώπιον της δικαστικής επιτροπής σύμφωνα με κλήτευση της ομάδας, ο Bragg άσκησε έφεση, εμποδίζοντας προσωρινά την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου.

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε την Παρασκευή ότι η προσπάθειά της να μπλοκάρει προσωρινά την κλήτευση «μας έδωσε τον χρόνο που χρειαζόμασταν για να συντονιστούμε με την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής για μια συμφωνία που προστατεύει τα προνόμια και τα συμφέροντα του εισαγγελέα».

«Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το ψήφισμα, το οποίο διασφαλίζει ότι τυχόν ερωτήσεις από τον πρώην υπάλληλο μας θα ακουστούν παρουσία του γενικού μας συμβούλου σε εύλογο, συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

READ  Ο Σπινόσαυρος δεν κολύμπησε μετά το δείπνο του, υποστηρίζει μελέτη

Ο εκπρόσωπος του Jordan απάντησε στο NBC News: “Θα είχε πάρει δικηγόρο ούτως ή άλλως. Ολική ζώνη περιστροφής.”

Το γραφείο του Μπραγκ έχει μηνυθεί για τον ρόλο του στις πληρωμές στον Τραμπ στο τέλος της προεδρικής εκστρατείας του 2016. Ο Τραμπ δήλωσε αθώος αυτόν τον μήνα για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Ο Τζόρνταν είπε αυτόν τον μήνα ότι ο προηγούμενος ρόλος του Pomerantz στο γραφείο του DA, ο οποίος ηγείτο μιας έρευνας για τα οικονομικά του Τραμπ, «ήταν σε μοναδική θέση για να παρέχει σχετικές και απαραίτητες πληροφορίες» στην έρευνα της ομάδας του σχετικά με τη δίωξη του Τραμπ από τον Μπραγκ. Ο Τζόρνταν υποστήριξε ότι ο Πόμεραντς είχε προηγουμένως μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με το θέμα σε ένα βιβλίο και σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *