Το σχολείο της Φλόριντα περιορίζει την πρόσβαση στο ποίημα έναρξης της Amanda Gorman μετά από παράπονα γονέων

“Εγραψα Το βουνό που ανεβαίνουμε Ο Γκόρμαν έγραψε ότι όλοι οι νέοι μπορούσαν να δουν τον εαυτό τους σε μια ιστορική στιγμή. «Από τότε, έχω λάβει αμέτρητα γράμματα και βίντεο εμπνευσμένα από παιδιά Το βουνό που ανεβαίνουμε Γράψτε τα δικά τους ποιήματα. Η στέρηση της ευκαιρίας από τα παιδιά να βρουν τη φωνή τους στη λογοτεχνία αποτελεί παραβίαση του δικαιώματός τους στην ανεξάρτητη σκέψη και λόγο.

Εκπρόσωπος Μάξγουελ Φροστ (D-Fla.) έγραψε στο Twitter για να υποστηρίξει τον ΓκόρμανΠαράθεση Το βουνό που ανεβαίνουμε.

“Αλλά αν και η δημοκρατία μπορεί να καθυστερεί από καιρό σε καιρό, δεν μπορεί να νικηθεί για πάντα”, φέρεται να είπε ο Φροστ, “και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε”.

Σύμφωνα με Έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από το Έργο Freedom to Read της Φλόριντα Και πρώτα Ανέφερε η Miami HeraldΤο βιβλίο απαγορεύτηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Bob Graham στο Miami Lakes, αφού ένας γονέας τον Μάρτιο είπε ότι ήταν «μη εκπαιδευτικό και σιωπηρό». [sic] Hateful News.” Ο ίδιος γονιός παραπονέθηκε για τέσσερα βιβλία: Τα ABC της Μαύρης Ιστορίας, Κουβανά παιδιά, Χώρες στις ειδήσεις: ΚούβαΚαι Αγάπη για τον Λάνγκστον, επικαλούμενος «Κήρυγμα» και «CRT». Η Oprah Winfrey αναγνωρίστηκε εσφαλμένα ως η συγγραφέας της καταγγελίας Το βουνό που ανεβαίνουμε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα. Ο Ron DeSantis υπέγραψε σε νόμο ένα νέο σύνολο εκπαιδευτικών νόμων που απαιτούν από τα σχολεία να βγάλουν αμφισβητούμενα βιβλία εντός πέντε ημερών από την καταγγελία, ενώ οι αξιωματούχοι αποφασίζουν εάν το υλικό θα πρέπει να απαγορευτεί οριστικά. Ο DeSantis αναμένεται να ανακοινώσει την προεδρική του υποψηφιότητα για το 2024 την Τετάρτη.

READ  Παραιτείται η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ - DW - 16/01/2023

Σε ένα tweet μετά την κυκλοφορία, η σχολική περιφέρεια του Μαϊάμι-Ντέιντ είπε ότι το βιβλίο δεν απαγορεύτηκε και «παραμένει στο κέντρο πολυμέσων ως μέρος της συλλογής της μέσης τάξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *