Το CDC ξεκινά έρευνα μετά από 35 θετικά τεστ για Covid μετά από συνέδριο CDC

Οι ντετέκτιβ ασθενειών στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διερευνούν ένα νέο ξέσπασμα: περίπου τρεις δωδεκάδες κρούσματα κορωνοϊού συνδέονται με το δικό τους ετήσιο συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.

«Το CDC συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας της Τζόρτζια για τη διεξαγωγή μιας ταχείας επιδημιολογικής αξιολόγησης επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 σε συνδυασμό με τη διάσκεψη EIS του 2023 για τον προσδιορισμό των προτύπων μετάδοσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του CDC, Kristen Nordlund σε ένα email.

Ο Nordlund είπε ότι το CDC ανέφερε τα κρούσματα σε κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους που έχουν δικαιοδοσία για την τοποθεσία της σύμβασης. Οι συμμετέχοντες είπαν ότι πολλοί από το πλήθος δεν φορούσαν μάσκες, κοινωνική απόσταση ή άλλες προφυλάξεις που συνιστούσε το CDC πριν από την πανδημία.

Λιγότερο από 100.000 Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού Την περασμένη εβδομάδα σε όλες τις ΗΠΑ – τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια – αναφέρθηκαν. Ωστόσο, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία προειδοποιούν ότι τα περισσότερα κρούσματα δεν παρακολουθούνται, με πολλούς Αμερικανούς να κάνουν τεστ στο σπίτι και να επιλέγουν να μην αναφέρουν τα αποτελέσματα. Ο ιός είναι επίσης μία από τις 10 κορυφαίες αιτίες θανάτου φέτος, με τους θανάτους να συγκεντρώνονται σε ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Οι ειδικοί ανέφεραν ένα ξέσπασμα κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνέδριο CDC – για πρώτη φορά Μια ομάδα ντετέκτιβ Πραγματοποιήθηκε αυτοπροσώπως για τέσσερα χρόνια – εξηγεί επιμονή Ένας εκκολαπτόμενος ιός. Ένα τετραήμερο συνέδριο για αξιωματούχους και αποφοίτους της Επιδημιολογικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στα κεντρικά γραφεία του CDC στην Ατλάντα συγκέντρωσε περίπου 2.000 συμμετέχοντες που μπορούσαν να εμβολιαστούν πλήρως.

READ  Πώς οι προπονήσεις το Σαββατοκύριακο μπορούν να είναι εξίσου ωφέλιμες με την άσκηση όλη την εβδομάδα

«Αυτό είναι, δυστυχώς, το νέο φυσιολογικό», έγραψε σε ένα μήνυμα ο Τζέι Βέρμα, ειδικός λοιμωξιολόγος στο Weill Cornell Medicine. «Αν και είναι ανησυχητικό να βλέπουμε την ευρεία εξάπλωση του Covid-19 στο κορυφαίο συνέδριο δημόσιας υγείας του CDC, είναι ένα ακόμη σαφές παράδειγμα της παγκόσμιας κατάστασης».

Ο Βέρμα είπε ότι άτομα και οργανισμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις για τον κορωνοϊό για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους πιο ευάλωτους, όπως χρειάζεται. «Πιστεύω ότι οι διοργανωτές μεγάλων συνεδρίων, ειδικά οι επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει, τουλάχιστον, να διαθέτουν άφθονες μάσκες και χαρτί υγείας υψηλής ποιότητας και να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής αερισμός ή/και απολύμανση αέρα», έγραψε.

Περίπου 35 άτομα που συνδέονται με το συνέδριο βρέθηκαν θετικά την Τρίτη, είπε ο Nordlund.

«Η διεξαγωγή μιας ταχείας έρευνας τώρα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το ξέσπασμα και να βελτιώσουμε τις μελλοντικές οδηγίες για τη δημόσια υγεία καθώς βγαίνουμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και στην επόμενη φάση της επιτήρησης και αντιμετώπισης του COVID-19», έγραψε. «Όποτε γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, σε συνέδρια, ακόμη και σε περιόδους χαμηλής κοινωνικής μετάδοσης, υπάρχει πιθανότητα εξάπλωσης του COVID-19».

Σύμφωνα με ένα email που κοινοποιήθηκε στην Washington Post, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν ένα email από το CDC.

«Αν παρακολουθήσατε προσωπικά το συνέδριο, μπορεί να έχετε εκτεθεί σε κάποιον με Covid-19», ανέφερε το email. “Εάν εμφανίσετε συμπτώματα, συνιστούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του CDC για απομόνωση και δοκιμές.”

Η κυβέρνηση Μπάιντεν μειώνει την απάντησή της στην πανδημία, με τις περισσότερες ομοσπονδιακές εντολές εμβολιασμού και την έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία για τον κορονοϊό να αρθούν την επόμενη εβδομάδα. Αν και οι κίνδυνοι μόλυνσης έχουν μειωθεί σημαντικά, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι είναι προσεκτικοί σχετικά με τις μελλοντικές παραλλαγές, σημειώνοντας ότι ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται.

READ  Bengals vs. Chiefs Live Updates: Η Cincy ισοφαρίζει στο 2ο ημίχρονο

Για παράδειγμα, Μια νέα υποπαραλλαγή του Omicron, η XPB.1.16, με το παρατσούκλι Arcturus, έχει γίνει πιο διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πιο πρόσφατος ανιχνευτής CDC δείχνει την παραλλαγή που δημιουργήθηκε Σχεδόν το 12 τοις εκατό των περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα Για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Απριλίου, αυξήθηκε περίπου 7 τοις εκατό από την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου. Επί του παρόντος, οι περισσότερες λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονται από το XBB.1.5, τον υποτύπο Omicron.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *