Το FBI ερευνά το σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ εν μέσω έρευνας για έγγραφα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Σε έρευνα του FBI στο εξοχικό της οικογένειας του Προέδρου Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα, αλλά ο κ. Μπάιντεν είπε ότι οι ερευνητές πήραν ορισμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων χειρόγραφων σημειώσεων από την εποχή του αντιπροέδρου. Ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη.

Η έρευνα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να εξετάζει τα απόρρητα έγγραφα του Μπάιντεν.

Wilmington, Del. Συμπεριλαμβανομένης της κύριας κατοικίας του στον κ. Τουλάχιστον δύο παρόμοιες έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε τοποθεσίες που συνδέονται με τον Μπάιντεν, σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τη νομική του ομάδα.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Rehoboth, Del.», είπε ο κ. Ο Μπομπ Μπάουερ, ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, δήλωσε σε δήλωσή του την Τετάρτη το πρωί. “Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να κάνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε.”

Μετά την έρευνα, ο κ. Ο Μπάουερ είπε ότι οι ερευνητές ήταν στο σπίτι για περίπου τρεισήμισι ώρες.

«Σύμφωνα με τη διαδικασία στο Wilmington, το DOJ εξέτασε περαιτέρω ορισμένα υλικά και χειρόγραφες σημειώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με την εποχή του ως αντιπρόεδρος», είπε ο κ. έγραψε ο Μπάουερ.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Τρίτη, τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, διηύθυναν το FBI Μια παρόμοια αναζήτηση σε δεξαμενή σκέψης στην ΟυάσιγκτονΤο Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης Μπεν Μπάιντεν δήλωσε στα μέσα Νοεμβρίου ότι οι βοηθοί του προέδρου ανακάλυψαν μια μικρή κρύπτη απόρρητων εγγράφων εκείνο τον μήνα.


READ  Η Γερουσία εγκρίνει τη βοήθεια της Ουκρανίας, τη χρηματοδότηση του Ισραήλ και την πορεία προς την απαγόρευση του TikTok, στέλνει το νομοσχέδιο στο γραφείο του Μπάιντεν

Πώς βλέπουν την πολιτική οι δημοσιογράφοι των Times Εμπιστευόμαστε τους δημοσιογράφους μας να είναι ανεξάρτητοι παρατηρητές. Έτσι, όταν οι υπάλληλοι των Times ψηφίζουν, δεν τους επιτρέπεται να υποστηρίζουν ή να εκστρατεύουν για υποψηφίους ή πολιτικούς σκοπούς. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε πορείες ή συγκεντρώσεις για την υποστήριξη ενός κινήματος ή την παροχή χρημάτων ή τη συγκέντρωση χρημάτων για οποιονδήποτε πολιτικό υποψήφιο ή εκλογικό σκοπό.

Ο πρώην πρόεδρος Donald J. Ο υποτιθέμενος λάθος χειρισμός απόρρητων κρατικών αρχείων από τον κ. Τραμπ στο σπίτι του στη Φλόριντα. Ο Μπάιντεν έχει δεχθεί σκληρή κριτική.

Αλλά ο κ. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν πλήρως με τα Εθνικά Αρχεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πέρυσι, ενώ οι βοηθοί του προέδρου καθάρισαν το Κέντρο Μπεν Μπάιντεν, βρέθηκαν έγγραφα από το γραφείο που χρησιμοποιούσε όταν έφυγε από το γραφείο. Αντιπρόεδρος

Αυτή η συνεργασία κ. Σε πλήρη αντίθεση με τις ενέργειες του Τραμπ και των δικηγόρων του, αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφού τα Εθνικά Αρχεία επισήμαναν ότι τα έγγραφα έλειπαν. Το FBI έλαβε ένα ένταλμα έρευνας για το κτήμα του πρώην προέδρου Mar-a-Lago στο Palm Beach της Φλόριντα.

Οι σύμβουλοι του προέδρου στον Λευκό Οίκο και οι προσωπικοί του δικηγόροι δεν αποκάλυψαν στο κοινό την ανακάλυψη της αρχικής σειράς απόρρητων εγγράφων για 68 ημέρες στο γραφείο του στην Ουάσιγκτον στις 2 Νοεμβρίου. Περίμεναν μέρες για να αποκαλύψουν δημόσια την ανακάλυψη πρόσθετων εγγράφων στο σπίτι του προέδρου στο Wilmington, Del.

Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι κατηγορούν τον πρόεδρο ότι δεν είναι διαφανής σχετικά με τα έγγραφα. Μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick P. Ο Γκάρλαντ διόρισε έναν ειδικό σύμβουλο για να ερευνήσει τον χειρισμό υλικού του προέδρου.

READ  Η SDSU έφτασε στο Final Four με ένα άγριο τελείωμα απέναντι στην Creighton

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποκάλυψε ότι μια χούφτα απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στο σπίτι του στην Ιντιάνα και επιστράφηκαν στα Εθνικά Αρχεία. Δεν είναι σαφές εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά επίσης τον Πενς.

Κύριος. Στην υπόθεση Μπάιντεν, ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε ο νομικός σύμβουλος του προέδρου δημοσίευσαν λεπτομέρειες σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν.

Στο τέλος της οκταετίας ως Αντιπρόεδρος, ο κ. Ο πρόεδρος και οι δικηγόροι του είπαν ότι πιστεύουν ότι ο λάθος χειρισμός των εγγράφων ήταν ένα ακούσιο λάθος επειδή τα γραφεία του Μπάιντεν ήταν γεμάτα.

«Δεν νομίζω ότι έχετε τίποτα εκεί», είπε ο κ. είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα. «Δεν έχω μετανιώσει. Απλώς ακολουθώ αυτό που μου λένε οι δικηγόροι. Αυτό κάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *