Το Iowa vs. South Carolina είναι ένα κλασικό Final Four με αμέτρητα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι

DALLAS – Αυτό είναι αθλητισμός, οπότε οι αριθμοί έχουν σημασία.

Μπορούν να γιορταστούν από τους νικητές και να βοηθήσουν στην αφήγηση της ιστορίας. Μπορεί να κυνηγούν την ηττημένη πλευρά, αλλά εξακολουθούν να παρέχουν το πλαίσιο. Οχι. Το Νο 2 της Αϊόβα έχει επίσης ένα Νο. Η αναμέτρηση του Final Four της Παρασκευής το βράδυ μεταξύ της Νο. 1 της Νότιας Καρολίνας ήταν σημαντική. Όπως το 77-73 – το οποίο σόκαρε πολλούς καθώς ευνόησε την Αϊόβα. 41 – Αριθμός πόντων που σημείωσε η Κέιτλιν Κλαρκ. Ή 49 — ο αριθμός των ριμπάουντ που άρπαξαν οι Gamecocks, ακόμη και με δύο φάουλ στο πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο της Alia Boston στην All-America. Ή 20 — ο αριθμός των φάουλ που γίνονται στη Νότια Καρολίνα, ανάλογα με το ποιον ρωτάτε — και μερικά από αυτά (ψαγμένα ή μη) είναι σφυρίγματα. Ή 19.288 – το πλήθος που ξεπουλήθηκε στο American Airlines Arena για τους τέσσερις τελευταίους αγώνες.

Αλλά ο αριθμός που δεν μπορούν να εντοπίσουν ή να εξαγάγουν από την παρτιτούρα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου θα έχει σημασία με τα χρόνια. Αν δημοσιοποιηθούν τα νούμερα τηλεθέασης, θα σπάσουν ρεκόρ. Αν και δεν είναι σαφές πόσες ακριβώς τηλεοράσεις συντονίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το Final Four της Iowa-South Carolina θα είναι ο γυναικείος αγώνας μπάσκετ με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι λόγω της συγκέντρωσης και της διαφημιστικής εκστρατείας, αλλά ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι γιατί ανταποκρίθηκε πραγματικά στη διαφημιστική εκστρατεία, καθώς το πεδίο τεσσάρων γυναικείων ομάδων μπάσκετ κολεγίων μειώθηκε σε δύο στο Ντάλας.

READ  Χρηματιστήριο σήμερα: Ζωντανές ενημερώσεις

Είναι η Caitlin Clark εναντίον Aaliyah Boston, πρώην Εθνική Παίκτρια της Χρονιάς εναντίον Τρέχουσα Εθνική Παίκτρια της Χρονιάς. Αλλά η προσμονή για αυτό το παιχνίδι ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Μια επίθεση που σκόραρε μια γενιά ενάντια στην καλύτερη ομαδική άμυνα στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ, μια άμυνα τόσο καλή που ο προπονητής της Νότιας Καρολίνας Ντον Στάλεϊ εξαπέλυσε πέντε διαφορετικά παιχνίδια στον Κλαρκ σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει έναν ασταμάτητο παίκτη. Το παιχνίδι παραδόθηκε.

«Νομίζω ότι η σημερινή βραδιά έδειξε πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το γυναικείο μπάσκετ», είπε ο Κλαρκ. “Δύο μεγάλες ομάδες που τα κατάφεραν. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι επτά σειρές. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό.”

Πήγαινε βαθύτερα

Γιατί κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την σταρ της Αϊόβα, Κέιτλιν Κλαρκ, ούτε καν η επίλεκτη άμυνα της Νότιας Καρολίνας

Τόσο η Αϊόβα όσο και η Νότια Καρολίνα είχαν μαζί τις αρχικές τους εστίες τις τελευταίες τρεις σεζόν, δημιουργώντας ένα σχεδόν αδύνατο σερί και κάνοντας αυτούς τους αγώνες πολύ καλούς, σφιχτούς αγώνες σκακιού. Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις ή αλλαγές που και οι δύο ομάδες δεν έχουν δει ή εξετάσει ή αναζητήσει. Η Monica Sinano δεν πρόκειται να γίνει ξαφνικά μια παραγωγική ντρίμπλα και η Boston δεν πρόκειται να βγει έξω από τη γραμμή των 3 πόντων για να ξεκινήσει σουτ.

Φυσικά, για τον Staley, θα υπάρχουν και άλλα νούμερα που ξεχωρίζουν. Τρεις ανατροπές με καθυστέρηση από τον Gamecox θα μπορούσαν να είχαν επιτρέψει στο παιχνίδι να εξελιχθεί διαφορετικά αν δεν είχαν συμβεί. Τρεις ανατροπές, αν ήταν δύο ή ένα ή μηδέν, θα μπορούσαν να ήταν η διαφορά μεταξύ της Νότιας Καρολίνας να ανατρέψει την παλίρροια και να σκάψει μια τρύπα από την οποία δεν θα μπορούσε να σκαρφαλώσει. Αυτό σημαίνει ότι ο Staley δεν θα απαντήσει ακόμα σε ερωτήσεις σχετικά με την επόμενη σεζόν, καθώς αυτή η σεζόν έχει ακόμα μερικές. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να σκέφτεται να κυνηγήσει την τέλεια σεζόν 38-0 αντί να τελειώσει με 36-1.

READ  Ο διευθύνων σύμβουλος του Norfolk Southern ζητά συγγνώμη για τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ανατολική Παλαιστίνη

Αλλά για τους θαυμαστές του παιχνιδιού, ήταν μια επίδειξη σπουδαίων παικτών μπάσκετ που έπαιζαν στο υψηλότερο επίπεδο για δύο προπονητές του Hall of Fame. Έδωσε μια κολασμένη παράσταση για τους 19.288 ανθρώπους στην αρένα και τα εκατομμύρια στο σπίτι.

«Ελπίζω ότι είδαν κάποιες ατομικές εμφανίσεις που θα τους φέρουν πίσω. Ελπίζω να είδαν τη δύναμη μιας αήττητης ομάδας και ελπίζω να θέλουν να μάθουν περισσότερα όχι μόνο για εμάς, αλλά για το LSU και για το τι έχει κάνει ο Kim Mulkey αυτή τη σεζόν και για να φτάσει στο ο αγώνας του εθνικού πρωταθλήματος… Η Virginia Tech και ο Kenny Brooks και αυτός είναι στο Final Four για πρώτη φορά. Και μετά ολόκληρο το τουρνουά”, είπε ο Staley. «Ελπίζω να ρωτήσουν γιατί δεν έχουμε όλους τους Νο. 1 σπόρους. Θα μάθουν ότι είχαμε μερικά απίστευτα, καταπληκτικά παιχνίδια, και αυτό δεν είναι κάθε Νο. 1 σπόρος εδώ.

Την Κυριακή, για τρίτη φορά στην ιστορία, δεν υπήρξαν Νο. 1 σπόροι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Δεν περιλαμβάνει την ομάδα που πρέπει να έχετε (Νότια Καρολίνα) ή την ομάδα πάντα εκεί (UConn). Δεν έχει τον πιο νικηφόρο προπονητή του παιχνιδιού (την Tara Vanderveer του Stanford) ή άλλες διαχρονικές δυνάμεις.

Αντίθετα, την Κυριακή, μία από τις δύο τελευταίες ομάδες θα κατακτήσει τον πρώτο της εθνικό τίτλο.

Η Iowa και το LSU λάμπουν με διαφορετικούς τρόπους. Οι Hawkeyes έχουν το The Caitlin Clark Show, αλλά οι Tigers έχουν ο προβολή Κόψτε το όπως θέλετε, εξακολουθεί να είναι καλό για το γυναικείο μπάσκετ. Όταν σχεδόν 20.000 άτομα γεμίσουν τις θέσεις για να παρακολουθήσουν τους Angel Reese και Clark του LSU στο παιχνίδι τίτλου της Κυριακής και εκατομμύρια άλλοι συντονιστούν για να δουν τι μπορεί να φορέσει η Kim Mulkey, θα υπολογίζονται ως εκεί για 40 λεπτά μπάσκετ.

READ  Πηγές - Πρώτος που υπέγραψε τον Marquis «Hollywood» Brown

Καθώς κάθε ομάδα επιστρέφει σε ρεκόρ 0-0, τα στατιστικά αυτής της σεζόν θα πέφτουν στο περιθώριο. Οι βαθμολογίες για τον αγώνα Iowa-South Carolina της Παρασκευής δείχνουν την ταχεία ανάπτυξη και την αυξανόμενη ζήτηση για γυναικείο μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο. Αλλά αυτό το παιχνίδι θα θυμόμαστε ότι έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα για το παιχνίδι.

(Κορυφαία φωτογραφία: Tom Pennington/Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *