Το RNC κατηγορεί τη Μυστική Υπηρεσία ότι αγνοεί τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από τη σύμβαση του Μιλγουόκι

Mike de Cisty / The Milwaukee Journal/Δίκτυο/Αρχείο USA TODAY

Το συνέδριο του RNC θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Fiserv Forum στο Μιλγουόκι.CNN

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών κατηγόρησε την Πέμπτη την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ότι αγνόησε τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από το συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο στο Μιλγουόκι, προειδοποιώντας ότι η υπηρεσία έθετε το γεγονός σε κίνδυνο.

Σε μια αυστηρή επιστολή προς τη Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ, ο σύμβουλος του RNC Todd Stegerda είπε ότι το περιβάλλον ασφαλείας γύρω από τη σύμβαση “επιδεινώνεται γρήγορα” και απαίτησε δράση.

«Αντί να επιδεινωθεί, το γενικό κλίμα ασφάλειας έχει επιδεινωθεί σημαντικά τον περασμένο μήνα από τότε που απενεργοποιήθηκε το USSS», έγραψε η Stegerta, προσθέτοντας ότι «η αποτυχία δράσης τώρα για την πρόληψη αυτών των περιττών και ορισμένων κινδύνων θα επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες στο συνέδριο. ”

Το CNN απευθύνθηκε στη Μυστική Υπηρεσία.

Το RNC έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την εγγύτητα των προγραμματισμένων ζωνών διαμαρτυρίας στη διαδρομή που πρέπει να περπατήσουν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο. Stegerda Σε μια επιστολή τον περασμένο μήνα Είχε ζητήσει από τη Μυστική Υπηρεσία να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ των λωρίδων για τους συμμετέχοντες και της ζώνης Πρώτης Τροποποίησης όπου θα συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές.

Το κόμμα πρότεινε μια εναλλακτική τοποθεσία για τη ζώνη της Πρώτης Τροποποίησης, η οποία θα διασφάλιζε ότι οι συμμετέχοντες δεν θα έπρεπε να περάσουν από διαδηλωτές.

Ο Steggerda ανέφερε δηλώσεις που έγιναν από τους διοργανωτές για τον συνασπισμό στο RNC 2024.

READ  California Weather Live: Προειδοποίηση για πλημμύρες για το Σαν Φρανσίσκο μετά από αποχετεύσεις καταιγίδων Montecito και Santa Barbara

Τα αιτήματα προς τη Μυστική Υπηρεσία για συνάντηση με την ηγεσία του RNC έχουν μείνει αναπάντητα, τόνισε η Στέγκερντα. Αρκετοί κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, επικοινώνησαν με τη Μυστική Υπηρεσία για να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

«Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν πριν από τη διάσκεψη και λιγότερο χρόνο για να οριστικοποιηθεί το σχέδιο USSS, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μεμονωμένα και άμεσα μέτρα για να διορθωθεί αυτό το απαράδεκτο ελάττωμα στον σχεδιασμό της περιμέτρου ασφαλείας», έγραψε η Steggerda.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *