Το “Some Like It Hot” προηγείται στις υποψηφιότητες για το 2023 Tony με 13 υποψηφιότητες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ — Το “Some Like It Hot”, μια ζωντανή μουσική φάρσα βασισμένη στην ομότιτλη ταινία του 1959 του Billy Wilder, πρωτοστάτησε σε όλες τις παραγωγές με 13 υποψηφιότητες στις υποψηφιότητες για το βραβείο Tony που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για το καλύτερο της σεζόν 2022-23 στο Broadway.

Υποψηφιότητες για το βραβείο Tony 2023, πλήρης λίστα

Το “Hairspray”, με μουσική των Marc Shaiman και Scott Whitman, θεωρείται γενικά μεγαλειώδες, ανταγωνιζόμενος τα “Kimberly Akimbo”, “New York, New York”, “Shucked” και “& Juliet” για το καλύτερο νέο μιούζικαλ. Βραβείο στα Ετήσια Βραβεία. Αγάλματα σε 26 κατηγορίες θα παρουσιαστούν στις 11 Ιουνίου σε μια τελετή στο νέο χώρο του United Palace στο Άνω Μανχάταν και θα παρουσιαστούν για δεύτερη χρονιά από την Ariana DeBose, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για το «West Side Story».

Το “Ain’t No Mo” του Τζόρνταν Κούπερ και το “Leopoldstadt” του Τομ Στόπαρντ συγκέντρωσαν έξι υποψηφιότητες ο καθένας στον αγώνα για το καλύτερο νέο έργο. Σε μια ειλικρινή ανωμαλία, οι άλλοι τρεις υποψήφιοι στην κατηγορία — το «Between Riverside and Crazy» του Stephen Atlee Gurkis, το «The Cost of Living» της Martina Majok και το «Fat Ham» του James James — είναι όλοι νικητές του βραβείου Πούλιτζερ για το δράμα. , το 2015, 2018 και 2022 αντίστοιχα.

Σε μια τελετή στο Μανχάταν με τίτλο από τη σταρ του “Funny Girl” Lea Michele και τον περσινό νικητή του Tony Miles Frost για το “MJ”, 27 από τα 38 επιλέξιμα έργα και μιούζικαλ άνοιξαν πάνω από 12. Ο μήνας τελειώνει στις 27 Απριλίου. Έντεκα παραστάσεις έλαβαν έξι υποψηφιότητες ή περισσότερες, αποτέλεσμα που υπόσχεται να κάνει το 76ο Tonys ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ακόμη και οι διαγωνισμοί για την καλύτερη αναβίωση ενός θεατρικού έργου και ενός μιούζικαλ φαίνονται να είναι ανατρεπτικοί: Στην κατηγορία μιούζικαλ, δύο δημοφιλείς παραστάσεις του Stephen Sondheim, το “Into the Woods” και το “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, αντιμετωπίζουν το “Lerner”. . και Lowe’s Camelot» και «Parade», με παρτιτούρα του Jason Robert Brown.

READ  Ενημερώσεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψης Αφρικανών ηγετών

Τόσο το “Into the Woods” και το “Parade” προήλθαν ως αναβιώσεις συναυλιών από το Broadway ως μέρος του City Center Encores! έργο. Πολλά από τα αστέρια αυτών των παραγωγών ήταν υποψήφια: η Sara Bareilles και ο Brian D’Arcy James κέρδισαν τον καλύτερο ηθοποιό για μιούζικαλ για το “Into the Woods” και η Michaela Diamond και ο Ben Platt κέρδισαν παρόμοιες θέσεις για το μιούζικαλ “Parade”. Το 1915, ένας Εβραίος ονόματι Λέο Φρανκ καταδιώχθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε ένα προάστιο της Ατλάντα. Η Τζούλια Λέστερ, που έπαιξε την Κοκκινοσκουφίτσα στο «Into the Woods», ήταν υποψήφια για το β’ γυναικείο ρόλο σε μιούζικαλ. .

Οι διεκδικητές για την καλύτερη αναβίωση ενός έργου περιλαμβάνουν το “The Piano Lesson” του August Wilson, το “A Doll’s House” του Henrik Ibsen, το “The Sign in Sydney Preston’s Window” της Lorraine Hansberry και το “Topdog/Underdog” της Suzanne-Lori Parks.

Οι κατηγορίες υποκριτικής προσφέρουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες: η Jessica Chastain, υποψήφια για την καλύτερη ηθοποιό σε ένα δράμα για την ερμηνεία της της Nora Helmer στο “A Doll’s House”, αντιμετωπίζει την πρωτοεμφανιζόμενη Jodie Comer ως δικηγόρο στο Λονδίνο. Το σοκ της Susie Miller στην «πρώτη της ματιά». Η Jessica Hecht στο “Summer, 1976” του David Auburn και η Audra McDonald στο “Ohio State Murders” της Adrienne Kennedy είναι άλλες ισχυρές ηθοποιοί που διεκδικούν την τιμή.

Περίπου 40 υποψήφιοι Tony, που αντιπροσωπεύουν μια διατομή θεατρικών κλάδων, παρακολουθούν κάθε παράσταση και ψηφίζουν υποψηφίους σε κάθε κατηγορία. Οι νικητές επιλέγονται από μια μεγάλη ομάδα ψηφοφόρων Tony, που αριθμούν κάπου γύρω στους 700. Οι κανόνες Tony επιτρέπουν ευελιξία στον αριθμό των υποψηφίων σε κάθε κατηγορία. Φέτος πήγαν από τέσσερις υποψηφιότητες Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Δράμα σε επτά για Καλύτερο Σχεδιασμό Φωτισμού σε Δράμα.

READ  Οι ταξιδιώτες σπεύδουν να επωφεληθούν από την επαναλειτουργία της Κίνας

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι ηθοποιοί του “Topdog/Underdog” Yahya Abdul-Madeen II και Corey Hawkins, και οι δύο υποψήφιοι για τον καλύτερο ηθοποιό σε δράμα. Ο Stephen McKinley Henderson ξεχώρισε για το δυνατό έργο του στο “Between Riverside and Crazy”. Επίσης, ο Sean Hayes, ο οποίος έπαιξε τον Oscar Levant στο «Good Night, Oscar», και ο Wendell Pierce στην αναβίωση του «Death of a Salesman».

Μερικές άλλες αξιοσημείωτες υποψηφιότητες στις κατηγορίες υποκριτικής: Victoria Clark, Justin Cooley και Bonnie Milligan, για εξαιρετικές ερμηνείες στο “Kimberly Akimbo”; Στην αναβίωση του «Sweeney Todd» η Sweeney Todd και η Mrs. J. Ο Χάρισον Νάι και ο Κρίστιαν Μπορλ κοντράρονται για τον καλύτερο ανδρικό ρόλο σε μιούζικαλ για το “Some Like It Hot” και ο Άλεξ Νιούελ και ο Κέβιν Κάχουν είναι και οι δύο υποψήφιοι για τον καλύτερο ρόλο δεύτερου ρόλου σε μιούζικαλ για τις ανεκτίμητες στροφές τους στο “Shucked”.

Ενώ η συσσώρευση υποψηφιοτήτων δίνει σε ορισμένες εκπομπές σημαντικά δικαιώματα καυχησιολογίας, τα μιούζικαλ είναι πάντα στην κορυφή των τσαρτ επειδή πληρούν τις προϋποθέσεις σε περισσότερες κατηγορίες από ό,τι σε έργα, όπως ενορχηστρώσεις, παρτιτούρα και βιβλία. Έτσι, οι πιο δημοφιλείς τίτλοι της Τρίτης ήταν όλες παραγωγές με τραγούδια: “& Juliet”, ένα ποπ riff στο “Romeo and Juliet” που κέρδισε εννέα νεύματα, καθώς και τα τουριστικά “New York, New York” και “Shucked”, ένα αναιδές Μουσική κωμωδία που διαδραματίζεται στην αγροτική Αμερική. Στη συνέχεια στις οκτώ το καθένα είναι τα «Sweeney Todd» και «Kimberly Akimbo» του σκηνοθέτη Thomas Gayle, για μια έφηβη από το Νιου Τζέρσεϊ που προσβάλλεται από μια ασθένεια που την κάνει να γερνάει τέσσερις φορές πιο γρήγορα από το κανονικό.

READ  Pakmut: Η Ουκρανία κοιτάζει να επιτεθεί καθώς η ρωσική ορμή σταματά

Βραβεία Tony Η 11η Ιουνίου θα προβληθεί σε δύο μέρη: Η 90λεπτη προεπισκόπηση, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γύρου των βραβείων, θα μεταδοθεί στο Pluto TV από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. ET. Αυτό οδηγεί στην πλήρη τηλεοπτική μετάδοση στο CBS και το Paramount Plus στις 8 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *