Το TikTok εισήχθη από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει ο Κινέζος ιδιοκτήτης του TikTok να πουλήσει την εφαρμογή διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση, δήλωσε την Τετάρτη η TikTok, καθώς ο Λευκός Οίκος σκληραίνει τη στάση του για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια σχετικά με τη δημοφιλή υπηρεσία βίντεο.

Ένα νέο αίτημα για πώληση της εφαρμογής υποβλήθηκε στο TikTok τις τελευταίες εβδομάδες, είπαν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Το TikTok ανήκει στον κινεζικό γίγαντα του Διαδικτύου ByteDance.

Η κίνηση είναι μια σημαντική αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν απέναντι στο TikTok, το οποίο έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγω των φόβων που το Πεκίνο θα μπορούσε να αναζητήσει δεδομένα Αμερικανών από την εφαρμογή. Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την TikTok που θα την έβλεπε να εφαρμόζει νέες διασφαλίσεις στα δεδομένα της και να καταργήσει την απαίτηση της ByteDance να πουλήσει το μερίδιό της στην εφαρμογή.

Αλλά η ζήτηση για πωλήσεις – σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Λευκού Οίκου για νομοθεσία που θα επέτρεπε την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ – περιπλέκει την προσέγγιση της διοίκησης. Ο πρώην πρόεδρος Donald J. Υποστηρίζει τη θέση του Τραμπ.

Η TikTok είπε ότι ζύγιζε τις επιλογές της και ήταν απογοητευμένη από την απόφαση. Η εταιρεία είπε ότι το σχέδιο ασφαλείας της, το οποίο περιλαμβάνει την αποθήκευση δεδομένων Αμερικανών στις ΗΠΑ, παρέχει καλύτερη προστασία στους χρήστες.

«Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η εκποίηση δεν λύνει το πρόβλημα: μια αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επιβάλλει νέους περιορισμούς στις ροές δεδομένων ή στην πρόσβαση», δήλωσε η εκπρόσωπος του TikTok, Maureen Shanahan.

READ  Προβάδισμα σειράς Heat 2-0 επί των Celtics στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας: Πώς η ένταση του Μαϊάμι κέρδισε τη Βοστώνη

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Sho Chi Siew, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την παροχή επιβλαβούς περιεχομένου στους νέους.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με την TikTok. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει. Ζήτηση για πωλήσεις Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Μέσω της Wall Street Journal.

Το TikTok, το οποίο έχει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μάχης μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και της κινεζικής κυβέρνησης για την τεχνολογική και οικονομική ηγεσία και την εθνική ασφάλεια. Ο πρόεδρος Μπάιντεν διεξήγαγε μια ευρεία εκστρατεία κατά της Κίνας με τεράστια σχέδια χρηματοδότησης για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών, ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών λιθίου. Η κυβέρνηση απαγόρευσε τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και απαγόρευσε τις αμερικανικές εξαγωγές εξοπλισμού κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Ο αγώνας για το TikTok ξεκίνησε το 2020, όταν ο κ. Τραμπ είπε ότι θα απαγόρευε την εφαρμογή εκτός και αν η ByteDance πουλούσε τις μετοχές της σε μια αμερικανική εταιρεία, την οποία συνέστησε μια επιτροπή ομοσπονδιακών υπηρεσιών γνωστή ως Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή CFIUS. .


Πώς βλέπουν την πολιτική οι δημοσιογράφοι των Times Εμπιστευόμαστε τους δημοσιογράφους μας να είναι ανεξάρτητοι παρατηρητές. Έτσι, όταν οι υπάλληλοι των Times ψηφίζουν, δεν τους επιτρέπεται να υποστηρίζουν ή να εκστρατεύουν για υποψηφίους ή πολιτικούς σκοπούς. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε πορείες ή συγκεντρώσεις για την υποστήριξη ενός κινήματος ή την παροχή χρημάτων ή τη συγκέντρωση χρημάτων για οποιονδήποτε πολιτικό υποψήφιο ή εκλογικό σκοπό.

READ  Η Tesla δεσμεύεται να μειώσει το κόστος παραγωγής EV στο μισό, ο Μασκ κρύβει οικονομικά σχέδια για αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση Τραμπ κατέληξε τελικά σε συμφωνία Byte Dance για την πώληση μέρους του TikTok στην Oracle, μια αμερικανική εταιρεία υπολογιστών cloud, και τη Walmart. Αλλά η πιθανή συναλλαγή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Το προσωπικό του CFIUS και το TikTok συνέχισαν να διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα επέτρεπε στην εφαρμογή να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η TikTok υπέβαλε ένα σημαντικό προσχέδιο συμφωνίας τον Αύγουστο — την οποία η TikTok ονόμασε Project Texas. Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία είπε ότι θα αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ σε υπολογιστές διακομιστών που λειτουργούν από την Oracle εντός των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι της TikTok δεν ενημερώθηκαν από τους αξιωματούχους της CFIUS από τότε που υπέβαλαν την πρότασή τους, είπε η εταιρεία.

Σε αυτό το κενό, οι ανησυχίες σχετικά με τη χρηστικότητα έχουν ενταθεί. Οι Πολιτείες, τα σχολεία και το Κογκρέσο έχουν απαγορεύσει το TikTok. Πέρυσι, μια έρευνα της εταιρείας διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της ByteDance με έδρα την Κίνα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών TikTok των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων.

Ο Μπρένταν Καρ, Ρεπουμπλικανός στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, είπε ότι το νέο αίτημα της κυβέρνησης είναι ένα «καλό σημάδι» ότι ο Λευκός Οίκος ακολουθεί μια πιο σκληρή γραμμή.

«Υπάρχει μια δικομματική συναίνεση ότι η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ δεν μπορεί να διακυβευτεί όταν πρόκειται για το TikTok, οπότε ελπίζω ότι η αναθεώρηση του CFIUS μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί γρήγορα με τρόπο που να προστατεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ», είπε ο κ. είπε ο Καρ.

Ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ένα δικομματικό νομοσχέδιο της Γερουσίας που θα του έδινε μεγαλύτερη εξουσία να ασχοληθεί με το TikTok, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της εφαρμογής. Εάν εγκρινόταν, θα έδινε στη διοίκηση μεγαλύτερη μόχλευση στις διαπραγματεύσεις της με την εταιρεία κοινής ωφέλειας και θα της επέτρεπε να αναγκάσει την πώληση.

READ  NFL Υποχρεωτικό Minicamp Day 2: Ο Stefon Diggs επιστρέφει στις προπονήσεις

Οποιαδήποτε προσπάθεια απαγόρευσης της εφαρμογής ή εξαναγκασμού της πώλησής της θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομική πρόκληση. Κύριος. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια αποφάνθηκαν τελικά κατά της προσπάθειας του Τραμπ. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών καταδίκασε πρόσφατα τη νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης, η οποία εγείρει ανησυχίες βάσει της Πρώτης Τροποποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *