Το WVU επανεξετάζει το περιστατικό αφού ο Χάγκινς χρησιμοποίησε στον αέρα μια προσβολή κατά των γκέι

Ο επί μακρόν προπονητής μπάσκετ ανδρών της Δυτικής Βιρτζίνια, Μπομπ Χάγκινς, χρησιμοποίησε μια σύκοψη κατά των ομοφυλοφίλων σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Σινσινάτι τη Δευτέρα, και αργότερα ζήτησε συγγνώμη σε μια δήλωση.

Η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο από το πανεπιστήμιο και το αθλητικό του τμήμα.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Bill Cunningham Show στο Newsradio 700 WLW, ο Huggins ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό της πρώην πατρίδας του ενάντια στον Xavier κατά τη διάρκεια της περιόδου του ως προπονητής των Cincinnati Bearcats από το 1989 έως το 2005.

«Κάθε σχολείο που μπορεί να πετάξει ένα λαστιχένιο πέος στο πάτωμα και να πει ότι δεν το έκανε, θεέ μου, μπορεί να ξεφύγει με οτιδήποτε», είπε ο Χάγκινς στη συνέντευξη.

Στην οποία ο Κάνινγκχαμ απάντησε: “Υποθέτω ότι είναι “νύχτα τρανσέξουαλ”, σωστά;”

Ο Χάγκινς είπε: «Τι είναι, αυτά τα φ—γκ, αυτά τα καθολικά φ—γκ, νομίζω».

Πρόσθεσε ότι ήταν μια αναφορά στα προηγούμενα σχόλιά του για αντικείμενα που πετάχτηκαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ του Xavier και του Cincinnati: «Ζήλεψαν που δεν είχαν».

Στη σελίδα του Ορειβατικού στο Twitter, Εμφανίστηκε μια δήλωση συγγνώμης από τον Huggins 5:21 μ.μ. ET.

«Σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του Σινσινάτι νωρίτερα σήμερα, ρωτήθηκα για τον ανταγωνισμό μεταξύ του πρώην εργοδότη μου, του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, και του αντιπάλου του, του Πανεπιστημίου Xavier», ανέφερε η δήλωση.

“Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, χρησιμοποίησα εντελώς ανόητη και μισητή γλώσσα, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό — και δεν θα προσπαθήσω να την αναπαράγω εδώ. Ζητώ βαθιά συγγνώμη από τους ανθρώπους που προσέβαλα και από το Πανεπιστήμιο Xavier. Η κοινότητα, το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια Στα 40 χρόνια της προπονητικής μου, Όπως μοιράστηκα με τους παίκτες, τα λόγια και οι πράξεις μας έχουν συνέπειες και αποδέχομαι πλήρως ότι [anything] Έρχεται στο δρόμο μου. Ντρέπομαι, ντρέπομαι και στεναχωριέμαι για αυτούς που έχω πληγώσει. Πρέπει να τα πάω καλύτερα και θα το κάνω».

READ  Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin ασπάζεται την ήττα σε National Poll - POLITICO

Μετά από περίπου 20 λεπτά, Η δήλωση του πανεπιστημίου δημοσιεύτηκε στη σελίδα του αθλητικού τμήματος των Ορειβατών στο TwitterΑπευθυνόμενος σε σχόλια «αναίσθητα, πληγωτικά».

«Τα σχόλια του προπονητή Χάγκινς σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σινσινάτι σήμερα ήταν αδιάκριτα, προσβλητικά και δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του πανεπιστημίου μας», ανέφερε η δήλωση. “Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια δεν εγκρίνει τη χρήση τέτοιας γλώσσας και λαμβάνει τέτοιες ενέργειες πολύ σοβαρά. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί και θα αντιμετωπιστεί από το πανεπιστήμιο και το αθλητικό του τμήμα.”

Ο Χάγκινς, 69 ετών, είναι απόφοιτος της Δυτικής Βιρτζίνια που δούλεψε στο Akron πριν προσληφθεί στο Σινσινάτι και στη συνέχεια στο Κάνσας πριν ενταχθεί στους Mountaineers. Στα 38 χρόνια στο κολέγιο, ο Huggins έχει ρεκόρ καριέρας 863-389 και ποσοστό χτυπήματος 0,689.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *