Το WWE συμφώνησε να αγοράσει την Empire για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση της προσπάθειας

(Bloomberg) — World Wrestling Entertainment Inc. Με τη μεγαλύτερη πτώση σε σχεδόν δύο χρόνια, ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Endeavor Group Holdings Inc. Συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Τα περισσότερα διαβασμένα από το Bloomberg

Η Endeavor σχεδιάζει να συνδυάσει το WWE με την επιχείρηση Ultimate Fighting Championship, ή UFC, για να δημιουργήσει μια νέα οντότητα αξίας άνω των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωση τη Δευτέρα. Η νέα εταιρεία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αντί να λάβουν μετρητά ή μετοχές ως μέρος της συμφωνίας, οι μέτοχοι του WWE θα δουν τις μετοχές τους να μεταφέρονται στη συνδυασμένη εταιρεία. Οι μετοχές του WWE υποχώρησαν έως και 8,9% εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη νέα δομή.

Η Endeavor ακολουθεί το WWE τους τελευταίους μήνες, ανυπόμονα να γίνει ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της μαχητικής ψυχαγωγίας. Ο CEO Ariel Emanuel στοχεύει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία και τους πόρους της εταιρείας του στη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης και στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για να αυξήσει τις πωλήσεις και να μειώσει το κόστος στο WWE.

«Αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο ζωντανό αθλητικό και ψυχαγωγικό καθαρό παιχνίδι», είπε ο Εμανουέλ, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας εταιρείας.

Η νέα οντότητα θα κεφαλαιοποιηθεί με 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά το κλείσιμο, με την Endeavor να συνεισφέρει 51% και το WWE 49%, δήλωσε ο Chief Financial Officer της Endeavor, Jason Lublin, σε παρουσίαση στους επενδυτές τη Δευτέρα. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου. Ο Λούμπλιν είπε ότι το UFC θα έχει εταιρική αξία 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη νέα εταιρεία, η οποία αντιπροσωπεύει την αξία ανά μετοχή της UFC στα 20,15 δολάρια, το 84% της τιμής της Endeavor στο κλείσιμο της Παρασκευής.

READ  Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου «τη μεγαλύτερη αποτυχία»

Οι μετοχές του WWE υποχώρησαν έως και 9,3% στα 82,81 δολάρια στις αρχές της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Φεβρουάριο του 2021. Η προσπάθεια άλλαξε ελάχιστα στα 23,80 $.

Διαβάστε επίσης: Ο γιος του δισεκατομμυριούχου μάχεται το ταραχώδες WWE για το μέλλον της πάλης

Ο McMahon είναι οι υπόλοιποι

Ο Vince McMahon, ο 77χρονος έλεγχος μέτοχος του WWE, διευθύνει το WWE για τέσσερις δεκαετίες. Ακόμη και μετά τη συμφωνία, θα παραμείνει εμπλεκόμενος στην επιχείρηση, όπως και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικ Καν. Ο McMahon περιέγραψε τη συμφωνία ως “αναμφίβολα την καλύτερη απόφαση για τους μετόχους μας και άλλους ενδιαφερόμενους”.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC, ο McMahon είπε ότι το WWE είχε «πολλούς μνηστήρες» και είπε ότι ο Emanuel Endeavor «πλήρωσε ένα δίκαιο τίμημα».

Ο McMahon επανήλθε ως εκτελεστικός πρόεδρος τον Ιανουάριο για να επιβλέψει μια στρατηγική αναθεώρηση της εταιρείας. Έφυγε από την εταιρεία πέρυσι αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε πληρώσει εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακή συμπεριφορά. Όσο απουσίαζε, η ηγεσία της εταιρείας άρχισε να συζητά στρατηγικές επιλογές πριν από τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες που μεταδίδουν αγώνες του WWE στην τηλεόραση.

Το WWE είναι ένα σπάνιο δώρο στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης. Αν και είναι ψυχαγωγικό σενάριο, προσφέρει ζωντανό κοινό στις εκδηλώσεις του σαν αθλητικό γεγονός. Fox Corp. και Comcast Corp. Πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για τα δικαιώματα προβολής αγώνων. Η πώληση ολοκληρώνεται αμέσως μετά το WrestleMania, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο ημερολόγιο του WWE. Το φετινό φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε δύο ημέρες στο Λος Άντζελες.

READ  Το "Avatar 2" για να κερδίσει τον "Last Jedi" στη λίστα όλων των εποχών στις ΗΠΑ - Προθεσμία

Ο Εμανουέλ και η ηγετική του ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχουν μετατρέψει την Endover από τις ρίζες της σε ένα πολύπλευρο πρακτορείο μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπεί τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Εκπροσωπούν αθλητές, πωλούν δικαιώματα πολυμέσων σε αθλητικές εκδηλώσεις και κατέχουν ζωντανές εκδηλώσεις σε όλο τον αθλητισμό και τη μόδα. Διαχειρίζονται επίσης μια εταιρεία τεχνολογίας αθλητικών αγώνων.

Το UFC είναι το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της Endeavor και τώρα ο Emanuel έχει διπλασιάσει τα μαχητικά αθλήματα.

Αφοσιωμένοι οπαδοί

Το WWE είναι μια επιχείρηση όπως λίγες άλλες. Είναι ένας συνδυασμός αθλητισμού και ψυχαγωγίας. 80.000 οπαδοί γέμισαν το Sophie Stadium στο Λος Άντζελες σε δύο νύχτες για τον ετήσιο αγώνα πάλης της εταιρείας. Οι οπαδοί επευφημούσαν τους οικοδεσπότες στην υπαίθρια σκηνή κατά τη διάρκεια ενός σόου πριν τον αγώνα. Πολλοί από αυτούς φορούσαν χρυσές ζώνες πρωταθλήματος που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια.

Ο εργαζόμενος πληροφορικής Pedro Calhau από την Πορτογαλία παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα πάλης. Ξόδεψε 400 δολάρια για μια ζώνη που φορούσε στον ώμο του.

«Είναι σαν σαπουνόπερα, είναι σαν θέατρο», είπε ο Callhau έξω από το γήπεδο. «Για εμάς, είναι μια έξοδος».

Morgan Stanley & Co. LLC και Goldman Sachs & Co. Η LLC υπηρετεί ως οικονομικοί σύμβουλοι στην Endeavor και η Latham & Watkins LLP ως νομικός σύμβουλος της Endeavor. Το Reign Group λειτουργεί ως επικεφαλής χρηματοοικονομικός σύμβουλος του WWE. Η JP Morgan και η Moelis & Company LLC ενεργούν επίσης ως οικονομικοί σύμβουλοι στο WWE.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο, ανέφεραν στελέχη.

–Με τη βοήθεια των Christopher Palmeri και Katie Roof.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις - The New York Times

Τα περισσότερα διαβασμένα από το Bloomberg Businessweek

©2023 Bloomberg LP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *