Έκλειψη Σελήνης, Πανσέληνος και Βροχή Μετεωριτών: 3 Διαστημικά γεγονότα αυτό το Σαββατοκύριακο

(CNN) Η Παρασκευή θα είναι η ώρα για να παρακολουθήσετε τους ουρανούς για μια ημέρα θεαματικών ουράνιων γεγονότων, με φωτεινούς μετεωρίτες να φωτίζουν τον ουρανό από τη βροχή μετεωριτών Aquarites και μια ευκαιρία να δείτε μια έκλειψη Σελήνης.

Όποιος προσπαθεί να εντοπίσει μετεωρίτες κατά τη διάρκεια της φετινής παράστασης Aquariids μπορεί να δει έως και 20 μετεωρίτες την ώρα, αλλά θα πρέπει να σηκωθείτε νωρίς — Παρασκευή, Σάββατο ή αυγή είναι οι καλύτερες ώρες για να εντοπίσετε έναν μετεωρίτη. Κυριακή. ο Η ώρα αιχμής για την εκδήλωση θα είναι στις 11 π.μ. ET Σάββατο.

Με τη βροχή έρχεται το ανθισμένο φεγγάρι του Μάη, «Η πρώτη πανσέληνος του μήνα των λουλουδιώνκαι η σχεδόν τέλεια ευθυγράμμισή του με τον Ήλιο και τη Γη. Αυτή η ευθυγράμμιση δημιουργεί αυτό που ονομάζεται μισογύνη έκλειψη Σελήνης, όταν η Σελήνη εισέρχεται στην εξωτερική σκιά της Γης. Αυτό το γεγονός ET Παρασκευή μεταξύ 11:13 π.μ. και 3:31 μ.μ Αλλά δεν μπορεί να φανεί στην Αμερική γιατί το φεγγάρι δεν ανατέλλει τότε. Αλλά μπορεί να προκαλέσει θάμπωμα της σεληνιακής επιφάνειας για τους ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Μια σύγκρουση ουράνιων γεγονότων μπορεί να είναι συναρπαστική για τους λάτρεις του διαστήματος, αλλά μαζί μπορούν να εμποδίσουν την προβολή σας. Καθώς η Σελήνη είναι πλήρως γεμάτη, οι Υδροχόοι πρέπει να ανταγωνιστούν με κάποια φωτεινή παρεμβολή φωτός για να φανούν στον νυχτερινό ουρανό.

«Συστήνω να βγείτε έξω στις 3 τα ξημερώματα. Πάρτε μια καρέκλα με γκαζόν και βάλτε το φεγγάρι πίσω σας», είπε ο Robert Lunsford, συντονιστής της έκθεσης Fireball για την Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία. “Ψάξτε για αυτούς τους γρήγορους μετεωρίτες που κατευθύνονται προς τα πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα. Δεν θα είναι όλοι οι μετεωρίτες που βλέπετε να είναι Eta Aquarids, αλλά οι Eta Aquarids είναι τόσο γρήγοροι που είναι εύκολο να τους πούμε.”

READ  76ers vs. Mavericks - Ανακεφαλαίωση αγώνων NBA - 2 Μαρτίου 2023

Περισσότερα για την έκλειψη Σελήνης

Η σκιά της Γης πέφτει κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης Χωρισμένο σε δύο τμήματα: Ούμπρα, που είναι το σκοτεινό κέντρο και η σκοτεινή σκιά, η αμυδρή εξωτερική σκιά. Κατά τη διάρκεια μιας σκοτεινής έκλειψης, η Σελήνη παραμένει σε αυτόν τον εξωτερικό δακτύλιο και εμφανίζεται αμυδρή, αλλά όχι εντελώς σκοτεινή όπως μια ολική έκλειψη Σελήνης.

«Η Σελήνη διέρχεται από μέρος της σκιάς της Γης και επειδή βόσκει τη σκιά, δεν είναι πολύ μακριά όταν περνά μέσα από ολόκληρη τη σκιά της Γης», δήλωσε ο Noah Petro, διευθυντής πλανητικής γεωγραφίας, γεωφυσικής και γεωχημείας της NASA. Το εργαστήριο σημείωσε ότι θα ήταν δύσκολο για κανέναν να το δει. «Η θαμπάδα του φεγγαριού είναι πολύ χαμηλή, αλλά αν κάποιος βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος, μπορεί να παρατηρήσει ότι η πανσέληνος δεν είναι τόσο φωτεινή όσο συνήθως».

Ωστόσο, ο Pedro ενθάρρυνε τους ανθρώπους στην Ασία και την Αυστραλία να βγουν έξω και να παρακολουθήσουν την έκλειψη Σελήνης.

“Οι άνθρωποι βγαίνουν έξω και βλέπουν το φεγγάρι ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να συνδεθούν με το φεγγάρι μας. Οι εκλείψεις (μισογυαλικές ή ολικές) είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να κοιτάξουμε το φεγγάρι και να αρχίσουμε να το κοιτάμε τακτικά!”

Περισσότερα για το Eta Aquarits

Κάθε ετήσια βροχή μετεωριτών περιέχει ένα φωτοστέφανο, τον αστερισμό από τον οποίο προέρχονται οι μετεωρίτες. Ο αστερισμός του Υδροχόου, εξ ου και το όνομα Βροχή, βρίσκεται στην εκλειπτική, το μονοπάτι του Ήλιου στον ουρανό.

Υδροχόοι είναι Γνωστό μόνο πριν ξημερώσει Δεδομένου ότι οι ακτίνες ανατέλλουν λίγες ώρες πριν από τον ήλιο, περιορίζει τη βραδινή ώρα που μπορείτε να τις δείτε.

READ  Χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια: Ισχυρή χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια κλείνει δρόμους και χιονοδρομικά κέντρα καθώς βουνά με βαρύ χιόνι και αέρα

Οι άνθρωποι στις βόρειες περιοχές όπως ο Καναδάς θα έχουν ένα μικρότερο παράθυρο για να δουν τη δραστηριότητα, είπε ο Lunsford της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, ενώ οι άνθρωποι στο Νότιο Ημισφαίριο θα έχουν ακτινοβολία και ο ήλιος θα είναι εκεί για λίγο περισσότερο. Μείνε κάτω.

Οι Υδροχόοι παράγουν συνήθως ταχύτερους μετεωρίτες από άλλους, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου γεγονότος των Λυρίδων τον Απρίλιο, που τείνουν να σχηματίζουν πιο συνεχή τρένα, με αποτέλεσμα ίχνη καπνού. Αποσύνθεση των φλεγόμενων γρήγορων μετεωριτών. Επειδή η ταχύτητα ενός μετεωρίτη καθορίζεται από τη γωνία με την οποία βλέπει τη Γη, οι υδροχαρείς συχνά συγκρούονται με την ατμόσφαιρα, είπε ο Lunsford.

Ο Λούνσφορντ σημείωσε ότι η φετινή αιχμή θα δει λίγο περισσότερο από μία ώρα μετεωρίτες και η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη περισσότερο, λόγω των διαταραχών που προκαλούν το ίχνος των συντριμμιών να πλησιάσει τη Γη. Μέχρι το 2024, ο Lunsford υπολογίζει ότι οι άνθρωποι στις νότιες τροπικές περιοχές θα μπορούσαν να δουν μια σειρά από 75 έως 100 μετεωρίτες την ώρα.

«Δεν χρειάζεστε ακριβό εξοπλισμό· είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να συμμετέχετε στην αστρονομία χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα και είναι διασκεδαστικό», είπε ο Lunsford. «Μπορείτε πραγματικά να κάνετε χρήσιμες επιστημονικές συνεισφορές μετρώντας τον αριθμό των μετεωριτών που βλέπετε και προσπαθώντας να τους ταξινομήσετε ως λυρίδες ή μη.

“Εξάλλου, η γιορτή στις αρχές της 4ης Ιουλίου… είναι σαν να βλέπεις ένα πεφταστέρι. Και, ποιος ξέρει, αν δεις ένα μάτσο, μπορεί να κάνεις πολλές επιλογές.”

Και θα υπάρξουν βροχές μετεωριτών

Οι Eta Aquariids θα υπάρχουν μέχρι τις 27 Μαΐου, αλλά αν χάσετε την αιχμή τους, υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες να εντοπίσετε έναν μετεωρίτη.

READ  Natalee Holloway: Ο Joran van der Sloot, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν τον έφηβο ζωντανό το 2005, εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εδώ είναι οι υπόλοιπες βροχές μετεωριτών του 2023 και τις ημερομηνίες αιχμής τους:

• South Delta Aquarits: 30-31 Ιουλίου

• Alpha Capricornids: 30-31 Ιουλίου

• Περσείδες: 12-13 Αυγούστου

• Ωριωνίδες: 20-21 Οκτωβρίου

• Νότιοι Ταρίτες: 4-5 Νοεμβρίου

• Βόρειοι Ταρίτες: 11-12 Νοεμβρίου

• Λεωνίδες: 17-18 Νοεμβρίου

• Δίδυμοι: 13-14 Δεκεμβρίου

• Ουρσίτς: 21-22 Δεκεμβρίου

Ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις

Μια χοντρή έκλειψη Σελήνης μπορεί να δει μόνο άτομα σε ορισμένα μέρη του κόσμου, αλλά υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για να δείτε την έκλειψη στην περιοχή σας:

Εάν ζείτε στη Βόρεια, Κεντρική ή Νότια Αμερική, Μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου Εμφανίζεται στις 14 Οκτωβρίου όταν η Σελήνη αντικρίζει τον Ήλιο της Γης, δημιουργώντας έναν καθαρό, πύρινο κύκλο στον ουρανό.

Στις 28 Οκτωβρίου ο Α Μερική έκλειψη Σελήνης Μπορεί να δει στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, μέρη της Βόρειας Αμερικής και το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.

Επίσης πανσέληνοι

Θα υπάρχουν 13 πανσέληνες φέτος, εκ των οποίων δύο τον Αύγουστο. Ακολουθεί η λίστα με τις υπόλοιπες πανσέληνους το 2023: Σύμφωνα με το Farmers Almanac:

• 3 Ιουνίου: Strawberry Moon

• 3 Ιουλίου: Μπακ Μουν

• 1 Αυγούστου: Σελήνη Sturgeon

• 30 Αυγούστου: Blue Moon

• 29 Σεπτεμβρίου: Σελήνη συγκομιδής

• 28 Οκτωβρίου: Το φεγγάρι του κυνηγού

• 27 Νοεμβρίου: Beaver Moon

• 26 Δεκεμβρίου: Κρύο φεγγάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *