Ένας πράσινος κομήτης εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια

Εγγραφείτε στο επιστημονικό ενημερωτικό δελτίο του CNN στο Wonder Theory. Εξερευνήστε το σύμπαν με νέα για συναρπαστικές ανακαλύψεις, επιστημονικές ανακαλύψεις και πολλά άλλα.



CNN

Ένας κομήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα εμφανιστεί σύντομα στον νυχτερινό ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια.

Ο κομήτης που ανακαλύφθηκε από αστρονόμους χρησιμοποιώντας την κάμερα ευρείας πεδίου στο Swicky Transient Facility στο Παρατηρητήριο Palomar στην κομητεία Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις 2 Μαρτίου 2022, θα πλησιάσει τον Ήλιο στις 12 Ιανουαρίου. NASA.

Ονομάστηκε C/2022 E3 (ZTF)Ο κομήτης έχει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο που διέρχεται από τις εξωτερικές περιοχές του Ηλιακού Συστήματος, γι’ αυτό χρειάστηκε ένα τόσο μακρύ ταξίδι – και τόσο μακρύ – για να ταλαντευτεί ξανά δίπλα στη Γη. Πλανητικός σύνδεσμος.

Τα Skygazers στο βόρειο ημισφαίριο που χρησιμοποιούν κιάλια και κιάλια θα πρέπει να φαίνονται χαμηλά στον βορειοανατολικό ορίζοντα λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να το εντοπίσουν στις 12 Ιανουαρίου. Earthsky.

Καθώς ο κομήτης πλησιάζει τη Γη – το παγωμένο ουράνιο σώμα που λάμπει σταθερά καθώς πλησιάζει τον Ήλιο – περνάει πιο κοντά στη Γη σε απόσταση 26 εκατομμυρίων μιλίων (42 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) μεταξύ 1ης και 2ας Φεβρουαρίου. , οι παρατηρητές μπορούν να το εντοπίσουν κοντά στο λαμπρό αστέρι Polaris, γνωστό και ως το αστέρι του Βορρά, και είναι ορατό νωρίτερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τη NASA, οι παρατηρητές ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο θα μπορούν να δουν τον κομήτη με κιάλια στον πρωινό ουρανό κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου για όσους βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο.

Ανάλογα με το πόσο φωτεινό γίνεται τις επόμενες εβδομάδες, το C/2022 E3 (ZTF) θα είναι ορατό με γυμνό μάτι στον σκοτεινό ουρανό στα τέλη Ιανουαρίου.

READ  Η ηγεσία του CNN δέχεται πυρά μετά το «καταστροφικό» δημαρχείο Τραμπ

Οι κομήτες μπορούν να διακριθούν από τα αστέρια από τις ουρές σκόνης και τα ενεργητικά σωματίδια τους και από το λαμπερό πράσινο κώμα γύρω τους. Το κώμα είναι ένας φάκελος που σχηματίζεται γύρω από έναν κομήτη καθώς πλησιάζει τον Ήλιο, προκαλώντας τον πάγο του να ανέβει ή να μετατραπεί απευθείας σε αέριο. Αυτό κάνει τον κομήτη να φαίνεται ασαφής όταν τον βλέπουμε με κιάλια.

Και μην το χάσετε Άλλα Ουράνια Γεγονότα που πρέπει να προσέχετε το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *