Ένα χρόνο μετά τη φλογερή ομιλία του για τα δικαιώματα ψήφου, ο Μπάιντεν εκφωνεί άλλη μια βουβή ομιλία

Κύριος. Ο Warnock είπε στη νικητήρια ομιλία του εκείνο το βράδυ ότι κέρδισε παρά την καταστολή των ψηφοφόρων. Οι ιστορίες των ψηφοφόρων της Γεωργίας που περιμένουν σε μεγάλες ουρές γύρω από τα κτίρια για ώρες «σίγουρα δεν αποτελούν ένδειξη καταστολής των ψηφοφόρων», είπε.

Τα προκαταρκτικά στατιστικά έδειξαν ότι η συμμετοχή των μαύρων στις ενδιάμεσες εκλογές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε Υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006, ειδικά σε κράτη όπως η Γεωργία. Οι αναλυτές είπαν ότι πολλοί παράγοντες μπορεί να εξηγήσουν γιατί η συμμετοχή των μαύρων ψηφοφόρων έχει επιστρέψει στα τυπικά επίπεδα της εποχής πριν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Μια εξέταση των αριθμών έδειξε ότι η χαμηλή συμμετοχή των μαύρων δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα οποιουδήποτε μεγάλου αγώνα.

Αλλά η αλλαγή στα εκλεγμένα κράτη είναι εντυπωσιακή. Στη Τζόρτζια, τη Λουιζιάνα και τη Βόρεια Καρολίνα, η μέση προσέλευση των μαύρων ψηφοφόρων ήταν 26 τοις εκατό χαμηλότερη από τη συμμετοχή των λευκών ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 13 τοις εκατό χαμηλότερη συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, σύμφωνα με πολιτειακά αρχεία. Τόσο η Τζόρτζια όσο και η Λουιζιάνα Πέρασε νέους περιορισμούς ενόψει των εκλογών του 2022Η Βόρεια Καρολίνα δεν το έκανε.

Πουθενά το πρόβλημα δεν ήταν πιο έντονο όσο στη Γεωργία, όπου ο Δρ Κινγκ ηγήθηκε του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα. Το Ebenezer είναι ένα ιερό έδαφος για το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων και η παλιά εκκλησία έχει από καιρό εξελιχθεί σε ένα περίτεχνο συγκρότημα κτιρίων και μνημείων, συμπεριλαμβανομένης της κρύπτης του Δρ Κινγκ και της συζύγου του, Κορέτα Σκοτ ​​Κινγκ.

READ  50+ νέες αλλαγές και δυνατότητες iOS 16.4 [Video]

Στον ιερό ναό απέναντι από την πρώην εκκλησία ο κ.κ. Κύριε Μπάιντεν Ο Warnock ένωσε περισσότερους από 1.000 ενορίτες για να ανυψώσει το πνεύμα του στα 94α γενέθλια του Dr. King. Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Μπους και ο κ. Ενώ ο Ομπάμα μίλησε στο Ebenezer, τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο που εκφώνησε κήρυγμα της Κυριακής, ο κ. Ο Μπάιντεν είναι.

Ο Δρ Κινγκ και ο Ρόμπερτ Φ. Ο Κένεντι ήταν ο ήρωάς του ως νέος, είπε, όπως και στο παρελθόν, ο κ. Ο Μπάιντεν άφησε την εντύπωση ότι μπορεί να συμμετείχε περισσότερο στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα από ό,τι υποδηλώνουν οι αναμνήσεις άλλων. Αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «ένα 22χρονο παιδί στο East Side στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα», αν και δεν είπε ότι είχε συλληφθεί, όπως είχε κάνει πέρυσι. (Ωστόσο η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας: “Ο Τζο Μπάιντεν ψέματα για την ιστορία της ζωής του ξανά.”)

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος επαίνεσε τον Δρ Κινγκ ως έναν «μη βίαιο πολεμιστή για τη δικαιοσύνη» που παραμένει έμπνευση για τη σημερινή γενιά 60 χρόνια μετά την περίφημη ομιλία του «Έχω ένα όνειρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *