Ασιατικές αγορές UBS, Credit Suisse; Κίνα, Πρώτα επιτόκια χρέους

3 ώρες πριν

Οι ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ λένε ότι τα υποκαταστήματα της Credit Suisse θα ανοίξουν ως συνήθως

Η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης δηλώθηκε Οι δραστηριότητες της Credit Suisse στην πόλη θα συνεχιστούν κανονικά μετά την εξαγορά της UBS Bank το Σαββατοκύριακο.

Οι δραστηριότητες της Credit Suisse στο Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνουν ένα υποκατάστημα που εποπτεύεται από την HKMA και δύο αδειοδοτημένες οντότητες που εποπτεύονται από την SFC.

Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν: «Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους στα υποκαταστήματα και τις υπηρεσίες συναλλαγών που παρέχονται από την Credit Suisse για τις αγορές μετοχών και παραγώγων του Χονγκ Κονγκ».

Οι ρυθμιστικές αρχές τόνισαν ότι «οι ανοίγματα του τοπικού τραπεζικού τομέα στην Credit Suisse είναι ασήμαντες», προσθέτοντας ότι το συνολικό ενεργητικό του υποκαταστήματος του Χονγκ Κονγκ είναι περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια HK (12,74 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), λιγότερο από το 0,5% του τραπεζικού του τομέα.

Οι μετοχές των τραπεζών του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν απότομα το πρωί της Δευτέρας, με την HSBC να υποχωρεί 4,37% και να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χαμένους στον HSI, με την Standard Chartered να χάνει 3,81%.

Πριν από μία ώρα

Οι μετοχές της Αυστραλιανής εξόρυξης χρυσού ανέβηκαν καθώς ο χρυσός διαπραγματεύεται σε υψηλό ενός έτους

Οι μετοχές των αυστραλιανών ανθρακωρύχων χρυσού αυξήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονταν σε υψηλό ενός έτους, τροφοδοτώντας μια ευρύτερη τάση στις αυστραλιανές αγορές.

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε τη Δευτέρα στα 1.977,70 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Η Evolution Mining ηγήθηκε του τομέα εξόρυξης χρυσού καθώς οι μετοχές της αυξήθηκαν 11,05%, ενώ η Newcrest Mining και η Kingsgate Consolidated παρουσίασαν κέρδη 5,58% και 3,36% αντίστοιχα. Ο ευρύτερος S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,2%.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 2 ώρες

Η BOJ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχιστεί με εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα μετριαστεί φέτος Σύνοψη των σχολίων από τη συνεδρίασή του Μαρτίου.

«Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) είναι πιθανό να μετριαστεί στα μέσα του οικονομικού έτους του 2023 λόγω των επιπτώσεων των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση των τιμών της ενέργειας», αναφέρεται στην έκθεση.

Ενώ η BOJ σημείωσε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας παραμένει «ανθεκτική συνολικά», εξέφρασε επίσης την ανάγκη να συνεχίσει τη νομισματική της πολιτική.

«Μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος σταθερότητας των τιμών του 2%, είναι απαραίτητο για την Τράπεζα να συνεχίσει την τρέχουσα απονομισματοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων», αναφέρεται στην έκθεση.

Η ανάγνωση του ΔΤΚ της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο χαμηλό 42 ετών στο 3,3%.

– Λι Γινγκ Σαν

3 ώρες πριν

READ  Ο σέντερ των Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκόμπερτ, προτείνει διαιτητές που επηρεάζονται από τον αγώνα: «Επηρεάζει το παιχνίδι μας»

Η εξαγορά της Credit Suisse δεν αναμένεται να επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα της Σιγκαπούρης: MAS

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εξαγορά της προβληματικής ανταγωνιστικής Credit Suisse από την UBS δεν αναμένεται να επηρεάσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της Σιγκαπούρης.

Μετά την ανακοίνωση της UPS Group AG, η Credit Suisse Group AG θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Σιγκαπούρη χωρίς διακοπή ή περιορισμούς, ανακοίνωσε σήμερα η MAS. Οι πελάτες της Credit Suisse θα έχουν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και οι συμβάσεις της Credit Suisse θα συνεχιστούν. Δύναμη», είπε η MAS Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ την Δευτέρα.

«Η εξαγορά δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της Σιγκαπούρης», ανέφερε η MAS.

Η MAS πρόσθεσε ότι οι δύο τράπεζες δεν εξυπηρετούν ιδιώτες πελάτες, καθώς οι κύριες δραστηριότητές τους στη Σιγκαπούρη είναι η ιδιωτική τραπεζική και η επενδυτική τραπεζική.

Ο δείκτης Straits Times υποχώρησε 0,58% στις αρχές του εμπορίου. Οι μετοχές της DBS Bank σημείωσαν άνοδο 0,15%, ενώ η OCBC Bank και η UOB υποχώρησαν 0,49% και 0,18% αντίστοιχα.

3 ώρες πριν

Η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων 1 και 5 ετών

Μετά τη μείωση του δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού 1 και 5 ετών. Την περασμένη εβδομάδα σχεδόν όλες οι τράπεζες 0,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Το LPR 1 έτους διαμορφώθηκε στο 3,65% και το 5ετές LPR διαμορφώθηκε στο 4,3%, αμφότερα αμετάβλητα από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Το υπεράκτιο κινεζικό γιουάν ενισχύθηκε 0,14% στα 6,8795, ενώ το υπεράκτιο κινεζικό γουάν παρέμεινε σταθερό, διαπραγματεύοντας στα 6,885 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

– Λιμ Χούι Τζι

4 ώρες πριν

Οι τράπεζες μεσαίου μεγέθους των ΗΠΑ ζητούν από το FDIC να ασφαλίσει τις καταθέσεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Η American Mid-Sized Bank Alliance ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές να εγγυηθούν όλες τις καταθέσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Η έκθεση ανέφερε μια επιστολή από το MBCA, η οποία υποστήριξε ότι η Alliance Deposit Insurance θα σταθεροποιήσει τον τραπεζικό τομέα σταματώντας τις γρήγορες αναλήψεις από μικρές τράπεζες.

Το MBCA πρότεινε οι ίδιες οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν το διευρυμένο πρόγραμμα ασφάλισης αυξάνοντας την αξιολόγηση καταθέσεων-ασφάλισης, αναφέρει η έκθεση του Bloomberg.

Το αίτημα του συνασπισμού έρχεται αφού η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen είπε ότι ενώ το FDIC ασφαλίζει όλες τις καταθέσεις για την Silicon Valley Bank και την Signature Bank, δεν θα προστατεύονται όλοι οι καταθέτες πάνω από τα ασφαλιστικά όρια FDIC των 250.000 $ ανά λογαριασμό.

– Yeo Boon Bing

3 ώρες πριν

CNBC Pro: Ώρα να αγοράσετε το ράλι τεχνολογίας; Ο διευθυντής hedge fund Don Niles και άλλοι αποκαλύπτουν τις κορυφαίες επιλογές τους

Ο τομέας της τεχνολογίας ήταν ένα φωτεινό σημείο την περασμένη εβδομάδα καθώς η τραπεζική κρίση συγκλόνισε τις αγορές.

READ  Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ: Το βίντεο επιβατών φαίνεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές του καταδικασμένου αεροπλάνου

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αγοράσετε στο ράλι; Οι επαγγελματίες της αγοράς ζητούν προσοχή – αλλά πιστεύω ότι ορισμένες μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

4 ώρες πριν

Οι κεντρικές τράπεζες συμφωνούν συλλογικά να αυξήσουν τη ρευστότητα σε δολάρια για να μειώσουν την πίεση

Υπάρχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες πέντε κεντρικές τράπεζες ανακοινώθηκε από κοινού Για να αυξήσουν τη συχνότητα των φορολογικών τους συμφωνιών ανταλλαγής δολαρίων ΗΠΑ από εβδομαδιαίες σε καθημερινές.

Οι πέντε κεντρικές τράπεζες είναι η Τράπεζα του Καναδά, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η συχνότητα των πράξεων διάρκειας 7 ημερών θα αυξάνεται καθημερινά σε εβδομαδιαία βάση και θα συνεχιστεί από τις 20 Μαρτίου έως «τουλάχιστον» τα τέλη Απριλίου.

Με τον τρόπο αυτό, οι νομισματικές αρχές δήλωσαν ότι η κίνηση θα «χρησιμοποιήσει ως σημαντικό απόθεμα ρευστότητας για να αμβλυνθούν οι πιέσεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, βοηθώντας έτσι στον μετριασμό των επιπτώσεων τέτοιων πιέσεων στον δανεισμό προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Η κίνηση έρχεται εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα για να ανακοινώσει τις προθέσεις της για τα επιτόκια.

-Λιμ Χούι Τζι, Τζεφ Κοξ

4 ώρες πριν

CNBC Pro: Από την Tesla στο Radar Μετοχές μπαταριών: Η Wall Street διαθέτει Playbook για EV Boom

Με μόνο την ευρωπαϊκή αγορά αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bernstein, η ευκαιρία στα παγκόσμια EV είναι τεράστια.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες EV είναι ένα προφανές παιχνίδι, οι αναλυτές της Wall Street έχουν ονομάσει επιλογές μετοχών σε αρκετούς τομείς ως τρόπο εξαργύρωσης.

Οι επαγγελματίες συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Χαβιέ Ονγκ

πριν 5 ώρες

Η FDIC θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία της Signature Bank στη μονάδα της Community Bank of New York

Η FDIC ανακοίνωσε μια συμφωνία να πουλήσει «ουσιαστικά όλες τις καταθέσεις και ορισμένα χαρτοφυλάκια δανείων» της Signature Bank στη Flagstar Bank, θυγατρική της New York Community Bancorp.

40 πρώην υποκαταστήματα της Signature θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με το όνομα Flagstar τη Δευτέρα, ανέφερε η εταιρεία.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της Signature, συμπεριλαμβανομένων 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια που αγοράστηκαν με έκπτωση 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η FDIC.

Ωστόσο, η προσφορά της Flagstar δεν περιλαμβάνει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τραπεζική δραστηριότητα της Signature. Η εταιρεία είπε ότι η ψηφιακή τράπεζα θα προσφέρει αυτές τις καταθέσεις απευθείας στους πελάτες. Το FDIC έχει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια σε είσπραξη.

Κριστίν Γουάνγκ

πριν 6 ώρες

Η UBS εξαγοράζει την Credit Suisse σε εξαγορά 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η UBS ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την αγορά της ανταγωνίστριας Credit Suisse για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στη διευκόλυνση της συμφωνίας σε μια προσπάθεια μετριασμού της μετάδοσης που απειλεί τον τραπεζικό τομέα.

READ  Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χτυπήθηκε από νέα μαζική ρωσική επίθεση με drone - Δήμαρχος

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα αφού ο μεγαλύτερος επενδυτής της, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση. Παρά τις επακόλουθες κινήσεις της Credit Suisse και των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών να κατευνάσουν τους φόβους των επενδυτών 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) συμπεριλαμβανομένου του χρέους Οι μετοχές υποχώρησαν 25,5% το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι μέτοχοι της Credit Suisse θα λάβουν μία μετοχή της UBS για κάθε 22,48 μετοχές της Credit Suisse. Σύμφωνα με την UBS, η συνδυασμένη τράπεζα θα έχει επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

– Χακιούνγκ Κιμ

Παρ. 17 Μαρ 2023 2:10 μ.μ. EDT

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια θα μπορούσε να επηρεαστεί από αυτό που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, λέει ένας οικονομικός δημοσιογράφος της WSJ

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το αν θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της επόμενης εβδομάδας ή όχι θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Νικ Ντεμιράς, επικεφαλής οικονομολόγος ανταποκριτής της Wall Street Journal.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να εγκρίνει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι η επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της τραπεζικής κρίσης είναι σχεδόν βέβαιη.

«Ακούω το ίδιο πράγμα που ακούνε όλοι, το οποίο είναι ότι υπάρχει περίπτωση να μπεις στα 25 και υπάρχει περίπτωση να παρακάμψεις», είπε στην εκπομπή «The Exchange» του CNBC. «Νομίζω ότι εξαρτάται πραγματικά από την κατάσταση των αγορών και από το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες με αυτόν τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

– Άλεξ Χάρινγκ

Παρ. 17 Μαρ 2023 3:37 μ.μ. EDT

Το sell-off της First Republic Bank εντείνεται καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στο Σαββατοκύριακο

Η First Republic Bank σημείωσε άλλη μια πτώση στις απογευματινές συναλλαγές, σημειώνοντας βουτιά πάνω από 30%, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις τελευταίες ώρες συναλλαγών αυτή την εβδομάδα. Η άνοδος της Παρασκευής οδήγησε τη μετοχή σε πτώση περισσότερο από 70% από εκεί που ξεκίνησε την εβδομάδα.

Η πτώση επηρέασε επίσης το SPDR S&P Regional Banking ETF ( KRE ), το οποίο σημείωσε πτώση 6% την Παρασκευή και είναι έτοιμη για εβδομαδιαία απώλεια άνω του 14%.

Δείτε το γράφημα…

Η καθημερινή κίνηση της Πρώτης Δημοκρατίας

Παρ. 17 Μαρ 2023 8:48 π.μ. EDT

Οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών υποχώρησαν μια ημέρα αφότου η Πρώτη Δημοκρατία ανακοίνωσε το σχέδιο διάσωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *